Imagine Cup 2007 Türkiye Final Heyecanı

ImagineCup 2007'de Yazılım Tasarımı kategorisinde temsilcimiz 15 Haziran'da İstanbul'da belirlenecek

Imagine Cup Finali

Microsoft tarafından öğrencilere yönelik olarak her yıl düzenlenen Imagine Cup yarışmasının Türkiye yarı finalleri 8 Mayıs'ta İstanbul, 9 Mayıs'ta İzmir ve 10 Mayıs'ta Ankara'da gerçekleşti. Dünya finali bu yıl Ağustos ayında Güney Kore'nin başkenti Seul'de düzenlenecek olan yarışmanın Yazılım Tasarımı kategorisinde Türkiye'yi temsil edecek proje, 15 Haziran 2007 tarihinde düzenlenecek ülke finalinde Microsoft Türkiye ve sektörden yazılım alanında uzman kişilerden oluşan jüri kurulu tarafından belirlenecek.

Teknoloji sayesinde daha iyi bir eğitim
Bu yıl beşinci kez düzenlenen organizasyonda, bugüne kadar 100'ü aşkın ülkeden 65 binden fazla öğrenci yarıştı. Her yıl bir öncekinden daha fazla sayıda ve daha zorlu rakiplerin mücadele ettiği yarışmanın bu yılki teması, "Teknolojinin herkese daha iyi bir eğitim imkanı sunduğu bir dünya hayal edin" olarak belirlendi.

Microsoft Türkiye Akademik Programlar Müdürü Eminay Yurtseven, konu hakkındaki görüşlerini şöyle dile getirdi: "Bilgi birikimlerini, teknolojik yeteneklerini ve belki de hep hayalini kurdukları projeyi, jüri önünde ve hatta dünya önünde ortaya koyabilmeleri açısından Imagine Cup yarışması, öğrencilere iyi bir fırsat sunmaktadır. Genç bilişimcilerin, ülkemizin adını dünyaya duyurmak için bu yarışmayı iyi bir fırsat olarak değerlendireceklerine inanıyoruz. Microsoft Türkiye olarak, uluslararası arenada ülkemizin BT alanındaki genç yazılımcı ve girişimcilerine, kendilerini ortaya koyabilme fırsatı verebildiğimiz için mutluyuz."

Imagine Cup 2007
Imagine Cup 2007 yarışması, dünyanın genç bilişimcilerini, eğitim alanındaki çalışmalara aktif katkı sağlamaya davet ediyor. Tüm dünyadan öğrenciler, ana temayı yansıtacakları 3 ana kategoride, dokuz farklı yarışma dalında mücadele ederek, kendi alanlarında 10,000 ile 25,000 ABD doları arasında değişen ödülleri kazanmak için yarışacak. Başvuru tarihinde en az 16 yaşında ve bir eğitim kurumuna kayıtlı tüm öğrencilere açık olan yarışmada, üç ana ve toplam dokuz alt kategori yer alıyor: Teknoloji Çözümleri (Yazılım Tasarımı, Gömülü Sistem Geliştirme, Web Geliştirme), Beceri Yarışması (Hoshimi Projesi, Bilgi Teknolojileri, Algoritma) ve Dijital Sanatlar (Fotoğraf, Kısa Film, Arayüz Tasarımı). Yarışmadaki alt kategorilerden, Yazılım Tasarımı dalında dünya finalisti olabilmek için öncelikle bu alanda düzenlenecek Türkiye finalinde ekipler yarışıyor olacak.

Jüri kurulunca seçilecek proje ekibi, Türkiye'yi Ağustos ayında Güney Kore'de düzenlenecek uluslararası Imagine Cup 2007'de Yazılım Tasarımı kategorisinde finalist olarak temsil etme hakkını ve 25.000 dolarlık büyük ödülü kazanma şansını elde edecek. Diğer 8 online kategorilerde ise tüm yarışmalar online olarak www.imaginecup.com adresinden takip edilerek, başvuru yapılıyor. Türkiye'den de bu online kategorilerde yarışmacılarımız mücadelelerine halen devam ediyor.

Okuyucu Yorumları