Vista yine kırıldı, olay tarihe geçti!

Bir hacker grubu Vista'yı kırmayı başardı. Olay tarihin en başarılı crack işlemi olarak gösteriliyor

Vista yine kırıldı!

Bill Gates bir kaç gün önce, WinHEC 2007 konferansında, Vista satışlarının iyi gittiğini ve 100 günde yaklaşık 40 milyon lisanslı Vista satıldığını katılımcılarla paylaşmıştı. Bu haberin üstünden çok geçmeden bir hacker grubunun Windows Vista'yı tamamen kırdığı ve yeni yöntemin bir önceki kırma işleminden çok daha üstün olduğu gündeme bomba gibi düştü.

Daha önce sitemizden de duyurduğumuz üzere hacker'lar tarafından geliştirilen bir BIOS hilesiyle Vista'nın aktivasyon aşaması atlatılabiliyor fakat kurulum için seri numarası gerekiyordu. Bu gelişmenin üzerinden çok geçmeden bir başka hacker grubu da Vista'yı tamamen kırdı ve yasadışı olarak dağıtmaya başladı.

İllegal ortamlarda paylaşıma sunulan korsan Windows Vista Ultimate DVD'si tamamen kırılmış durumda. Yani aktivasyon işlemi gerçekleştirilmiş, güncelleştirmeler çalışıyor ve kurulum için herhangi bir seri numarası da gerekmiyor. Tarihin en başarılı crack işlemi olarak gösterilen bu gelişmenin ardından Microsoft'un yapacağı hamle merak konusu.

Okuyucu Yorumları