Google mobil aramada çuvalladı mı?

Söylentilere göre Google cep telefonu içeriği aramalarını iyileştirmekle uğraşıyor ama...

Google'a Sert Kaya

Tüketicilere yardım etmek amacıyla mobil içeriğe yönelik arama hizmeti üzerine çalışmalarda bulunan Google bu kez zorlandı. Melodiler, oyunlar ve diğer ücretli mobil içeriğin sonuçlarını ekranda listeletmeyi planlayan Google'ın yeni projesinin iyi gitmediğine dair söylentiler dolanıyor. The Wall Street Journal'ın haberine göre Google zor da olsa mobil arama üzerine çalışıyor.

Haberde proje süresince pek çok zorlukla karşılaşıldığı belirtilirken gecikmelerin teknik aksaklıklardan meydana geldiğine de dikkat çekiliyor. Bunların arasında ilk sırayı ise mobil içeriğe sahip internet sitelerin birbirine çapraz linklerle bağlanmıyor olması geliyor. Bu da arama motorlarının işini zorlaştırıyor.

Bir diğer cevaplanamayan soru da mobil internetin masaüstünde kullandığımız internet kadar yaygın ve gelişmiş hale gelip gelmeyeceği. Halen desteklenmeyen teknolojiler yüzünden mobil dünya üzerindeki arama işlemleri için çalışmalar ağır ilerliyor. Bu da gecikmelere yol açıyor. Yeni servisin ne zaman hizmete gireceği ise belirsizliğini koruyor.

Peki sizce Google mobil web üzerine bir çözüm üretebilir mi? Ya da bu durum diğer web şirketleri için rekabet açısından bir fırsat olabilir mi?

Okuyucu Yorumları