Birbirinden Eğlenceli 15 Flash Oyunu

Hafta sonu özel: Canınız sıkıldığında eğlendirecek 15 ücretsiz Flash oyunu karşınızda...

15 ücretsiz oyun!

Oynaması kolay, eğlenceli ve küçük boyutlu Flash tabanlı oyunlar bu sıralar oldukça popüler. İş aralarında bu küçük oyunlarla birkaç dakikalığına kendinizi eğlendirebilirsiniz.


Internet, her türlü boş zaman aktivitesi için bir hazine niteliğinde. Bu aktiviteler içinde favori olanlar ise, Flash tabanlı küçük oyunlar.

Kısa bir zamanı zevkle geçirmek için doğru adres olan bu küçük oyunları Chip Online olarak sizlere tanıtıyoruz.

Başlamadan önce, oyunları tarayıcınızda çalıştıracak Adobe Flash Player yazılımını indirmenizde fayda var. Oyunları indirdikten sonra tek yapmanız gereken, Flash dosyasını tarayıcınıza sürükleyip bırakmak.

Daha fazlasını isteyenler için ise ücretsiz Flash Games paketi içerisinde 700'e yakın ücretsiz oyun bulunmakta. Bu oyunlarla eğlenceli saatler geçireceğinize emin olabilirsiniz.

Eskilerin en iyi oyunları

Eskilerin en iyi oyunları

Pacman, Space Invaders ve niceleri, 80'lerin efsane oyunlarıydılar. Basit yapılı ama oynaması zevkli bu oyunlar, Flash tabanlı olarak yine karşımızda.


Pacman

Eskilerin en iyi oyunlarıPacman, kuşkusuz tüm zamanların en çok oynanan ve en sevilen oyunlardan biri. Bu oyunda sarı renkli obur karakterimizi labirentte yönlendiriyoruz.

Labirentte, Pacman'e hayatı zorlaştıran hayaletler dolaşıyor. Oyundaki amacımız, haritada bulunan tüm parçaları 'yemek'. Görev tamamlandığında bir sonraki bölüme geçiş yapabiliyoruz.

Büyük parçaları 'yediğimizde' ise, avcı biz oluyor ve hayaletleri kovalayabiliyoruz.

Download: Pacman

Space Invaders

Eskilerin en iyi oyunlarıSpace Invaders, uzay oyunlarının atası sayılabilecek bir oyun. Uzay gemimizi yatay eksende hareket ettirerek, uzaylıların gemilerini vuruyoruz.

Barikat yerine geçen birkaç blok bize yardımcı olsa da, ateş altında kaldığında bu bloklar yok oluyor ve gemimizi açıkta bırakıyor.

Düşmanlarımız yatay eksende hareketlerini bitirdiklerinde, bize doğru yaklaşarak işimizi zorlaştırıyorlar.

Download: Space Invaders

Macera Oyunları: Düşene Kadar Durmak Yok

Macera Oyunları: Düşene Kadar Durmak Yok

Bol gürültülü ve patırtılı bu oyunlarda amacımız, deyim yerindeyse kanımızın son damlasına kadar savaşmak.


N (Ninja)

Oyunda bir ninja çöp adamı kontrol ediyoruz. Başarılı olabilmek için, tüm el çabukluğu becerinizi sergilemeniz gerekiyor.
Macera Oyunları: Düşene Kadar Durmak Yok
Zorlu labirentin sonuna gelebilmek için, farklı noktalarda bulunan anahtarlara ulaşmış ve açmış olmanız gerekiyor.

Amacınıza ulaşmanızı engelleyecek robotlar ve otomatik taretler de labirentte bolca mevcut. Eğer vurulursanız, çöp adamınız bölüme baştan başlamak zorunda kalıyor.

Bölümlerde ilerledikçe düşmanlar daha da zorlu hale geldiği için, oyun sürükleyici bir hal alıyor.

Download: N (Ninja)

Doomrunner

Bu klasik uzay macerasını oynayabilmek için hızlı tepki veren, çevik bir işaret parmağına sahip olmanız gerekiyor.
Macera Oyunları: Düşene Kadar Durmak Yok
Bir uzay gemisini yönlendirdiğimiz oyunda, düşmanlarımız yine uzaylılar. Vurduğumuz düşmanlardan, bizi koruyacak bir kalkan veya silahımızı güçlendirecek eklentiler düşebiliyor.

Oyunda ilerledikçe, düşmanlarımızın sayısı ve gücü de artıyor.

Download: Doomrunner

Platform Oyunları: Koş, Zıpla, Topla

Platform Oyunları: Koş, Zıpla, Topla

Platform oyunlarında bölüm sonuna kadar kâh koşuyor, kâh zıplıyoruz. Yüksek tempolu bu oyunlarda, çukurlara düşmeden bölüm sonunu getirmeye çalışıyoruz.


Sonic

Sega'nın meşhur mavi kirpisi Sonic de bir klasik olma yolunda ilerliyor. Flash oyunları arasında yerini bulması bunun önemli bir göstergesi.Platform Oyunları: Koş, Zıpla, Topla

Oyunun macera dolu bölümlerinde Sonic'i veya arkadaşlarından birini yönetiyoruz.

Grafikler orijinal oyuna sadık kalarak hazırlanmış. Sonic hayranlarının yanında herkese tavsiye edebileceğimiz bir oyun.

Download: Sonic


Alex in Danger

"Alex in Danger"da güzel tasarlanmış bölümleri hızla geçmeye çalışıyoruz. Yukarı doğru süren maceramızda olabildiğince çok mücevher toplamayı hedefliyoruz.Platform Oyunları: Koş, Zıpla, Topla

Derin çukurlar ve sınırlı zamanın yanında düşmanlarımız da bizi rahat bırakmıyor. Ancak onların üstesinden gelmek için bir silahımız mevcut.

Elinizi ateş tuşuna götürmeden önce düşünmenizi tavsiye ederiz, çünkü cephane sınırlı ve bölümlerin içinde seyrek olarak karşınıza çıkıyor.

Download: Alex in Danger


Alien Hominid

Harika bir Xbox oyunu olan "Alien Hominid", artık ücretsiz bir Flash oyunu olarak da bilgisayarlarınızda olacak.Platform Oyunları: Koş, Zıpla, Topla

"Alien Hominid"de, UFO'su Dünya'ya acil iniş yaptıktan sonra masum Dünyalıları katleden hırçın bir uzaylıyı oynuyoruz.

Böyle bir katliamda oyuna katılan FBI ajanları, oyunda dikkat etmeniz gereken hedefler arasında. FBI helikopterleri de oyun içerisinde peşinizde olacak.

Download: Alien Hominid

Beceri oyunları: Hızlı ve Çevik

Beceri oyunları: Hızlı ve Çevik

Beceri oyunlarında hız ve dikkat ön plana çıkıyor. Sizlere boş zamanlarınız için en iyi oyunları tanıtıyoruz.


Starship Seven

"Starship Seven" oyununda, küçük bir uzay gemisini dolambaçlı labirentlerin içinde, geminize zarar vermeden kullanmanız gerekiyor.

Beceri oyunları: Hızlı ve ÇevikGeminizin hurdaya dönmemesi için yüksek hızda çarpışmalardan sakınmanız gerekiyor.

Labirentte önünüze çıkacak engelleri size verilen roketler vasıtası ile yok ederek labirent çıkışını açabilir, veya çeşitli 'bonus'lar kazanabilirsiniz.

Download: Starship Seven


Falldown

Reaksiyonlarınızın hızlı olması gereken bu oyunda, aşağıya düşen bir topu klavyenizin yön tuşlarıyla yönlendiriyorsunuz.

Beceri oyunları: Hızlı ve ÇevikSürekli kısalan zaman aralıklarında yapmanız gereken, engellerin arasındaki boşlukları bulmak.

Başlangıçta kolay gelecek bu oyun, kısa süre içerisinde heyecanlı bir hal alıyor.

Download: Falldown

Fireballs

Fireballs'ta aşağıya düşen bir ateş topuna yön vermeniz gerekiyor. Oyunda amacınız, güvenli bir şekilde dar aralıklardan geçmek.

Beceri oyunları: Hızlı ve ÇevikDuvarlara temas ettiğinizde veya tuzaklara düştüğünüzde değerli puanlar kaybedebilirsiniz. Kaybettiğiniz puanları, oyun içerisinde toplayacağınız başka ateş topları ile telafi etmeniz mümkün.

Bir bölümü hiç zarar almadan veya yolunuza çıkan tüm ejderhaları yok ederek bitirirseniz, ek puanlar kazanıyorsunuz.

Download: Fireballs

Şampiyonlar için spor oyunları

Şampiyonlar için spor oyunları

Flash oyunları, henüz bilgisayar karşısında forma girmenizi sağlayacak kadar gelişmedi. Ancak yine de spor meraklılarını tatmin edecek kadar bol oyun bulmak mümkün.


Dodger's Olympic Snowboarding


Şampiyonlar için spor oyunları

"Dodger's Olympic Snowboarding"te karlı bir tepeden aşağı kaymanız gerekiyor. Hızlı ve zorlu pistte, bir bayrağı es geçmeniz halinde zamanınıza 15 saniye ekleniyor.

Download: Dodger's Olympic Snowboarding

Blast Billiards

Hem bilardoyu hem de risk almayı sevenler için değerlendirilmesi gereken bir oyun Blast Billiards.

Şampiyonlar için spor oyunları22 seviye boyunca, tüm topları patlamadan önce deliklere sokmaya çalışacaksınız. Zamanınız her an azalırken, dokunulmaması gereken dinamitler de işinizi zorlaştıracak.

Istaka fare ile kontrol ediliyor. Sol tuşa ne kadar uzun süre basılı tutarsanız, atışınız o kadar sert oluyor.

Siyah topu en son olarak deliğe sokarsanız ek puanlar kazanıyorsunuz. Bir atışta hiç top sokamazsanız puanlarınızın bir kısmı siliniyor.

Download: Blast Billiards


ZossoBowl
Şampiyonlar için spor oyunları
İleri seviye oyunculara hitap eden "Zossobowl", Fair-Play ruhuna aykırı sayılabilecek öğeler içeriyor.

Tüm labutları en az sayıda atışla devirmeniz gereken oyunda, labutlardan ikisi 'canlı'. Sinirlerinizi test edecek bir oyun.

Download: ZossoBowl

Zeka oyunları

Zeka oyunları

Oyun oynarken zekasını konuşturmak isteyenler için bu oyunlar en iyi seçenek. Bulmacaları çözerken oldukça eğleneceğinize eminiz.

Ball Puzzle

Basit, ama aynı zamanda beceri isteyen bir oyun "Ball Puzzle". Amaç, ekrandaki tüm topları aynı renge getirmek.Zeka oyunları

Bir topa tıkladığınızda topun kendisi, ve etrafındaki dört komşusu renk değiştiriyor. Kural bu kadar basit olmasına rağmen, çözüm bazen oldukça zorlayıcı olabiliyor.

Download: Ball Puzzle


Driller

Oyunda en sevdiği şey taş yemek olan obur bir karakteri kontrol ediyoruz.

Zeka oyunlarıTabakaları bir bir kazarken, karakterinizin havasız kalmasına veya taş blokların başına düşmesine engel olmanız gerekiyor.

Etrafta bulabileceğiniz şişelerle oksijen alabilirsiniz. Yok edilemez taş bloklara dikkat etmelisiniz.

Download: Driller

Okuyucu Yorumları