Telekom iletişim hatlarındaki sabotajlar

Telekom grevinin başlaması ile bir çok fiber optik kablonun kesilmesi iletişimi aksattı.

Telekom Sabotajları!

Türk Telekom Haber-İş sendikasının grev kararı almasından sonra yayımlamaya başladığı basın bildirilerine bir yenisini ekledi. Bu sefer ajanslara gönderilen bildiride grevin başlaması ile beraber kesilen fiber optik hatların haritaları ve örnek resimler yer alıyor.

Gün itibarı ile yaşanan kesintiler Internet, veri ve telefon trafiğini aksatıyor.

Telekom'un yayımladığı sabotaj haritası
Telekom hatlarındaki sabotajlar raporladı

Kesilen fiber optik kabloların bazı fotoğrafları
Telekom hatlarındaki sabotajlar raporladı

Telekom hatlarındaki sabotajlar raporladı

Telekom hatlarındaki sabotajlar raporladı

A.A'nın haberine göre Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Akcan, "böyle bir olayın içinde olmadıklarını, olmayacaklarını" söyledi. Akcan, yaptığı açıklamada, sendika olarak sabotaj ya da benzeri eylemlere göz yummalarının mümkün olmadığını ifade etti.

Söz konusu iddialarla ilgili olarak Ankara, Bursa ve İstanbul'daki sendika yöneticilerinden bilgi aldığını belirten Akcan, kendisine sabotaj iddialarını doğrulayan herhangi bir bilgi ulaşmadığını söyledi. Akcan, bu illerde yaşanan sıkıntıların biriken arızalardan yaşandığını kaydetti.
Sendika olarak söz konusu iddiaları ortaya çıkarmada katkıları olacaksa yardıma hazır olduklarını dile getiren Akcan, şöyle konuştu:

"Çalışanların böyle bir şey yaptığına inanmıyorum. Yapılmışsa bunun bütün yönleriyle ortaya çıkarılması için ne gerekiyorsa güvenlik güçleriyle çalışma yapılmalı. Ancak bir takım iddialarla kimse kimseyi zan altında bırakmamalı. Sendikamızın ya da üyelerimizin adı geçmemesine rağmen bir taraf olduğumuz için bize yönelik gibi algılanıyor. Böyle bir olayın içinde olmadık, olmayız. Bizim bu tür olayların içine çekilmek istenmemiz grevin ertelenmesini sağlamak için bir tür sabotaj da olabilir."

Okuyucu Yorumları