Facebook'ta En Popüler Uygulamalar

Facebook'u diğerlerinden ayırt eden özelliği uygulamaları. En popülerlerini sizin için derledik...

Facebook'ta En iyiler

Son zamanların en çok ilgi çeken sosyal ağı olan Facebook, ülkemizde de yaygın bir kullanıcı kitlesi tarafından kullanılmaya başlandı. Geçtiğimiz aylarda Microsoft'un Facebook'a gösterdiği ilgi nedeni ile medyada da geniş yer alan Facebook, kullanıcı sayısını tüm dünyada hızla arttırıyor.

Sosyal ağ aslında çok da yeni bir kavram olmamasına rağmen Facebook, getirdiği dinamizm ile kullanıcılarının tekrar tekrar siteye girmelerini ve uzunca bir süre bilgisayarlarının başında kalmasını sağlıyor.

Facebook, bu kadar hareketli bir yapıda olmasını kuşkusuz sunduğu özelliklere borçlu. Belli ağlara üye olmanın haricinde kullanıcıların arkadaşlarının farklı faaliyetlerinden haberdar olabilmesi, çeşitli ilgi gruplarına girebilmesi, fotoğraf ve video paylaşabilmesi gibi genel sosyal ağlarda bulunan özellikler, Facebook'da da bulunuyor.

Facebook'u diğer sosyal ağlardan ayırt eden en büyük özelliği ise kullanıcıların profillerine ücretsiz olarak ekleyebildikleri uygulamalar. Bu uygulamalar çoğunluğu Facebook'un haricindeki yazılım geliştiriciler tarafından hazırlanan, belli işlevleri olan ufak web yazılımları. Bu uygulamaların kullanıcıların arkadaşları ile etkileşime geçebilmeleri, profillere eklenebilmeleri ve Facebook ile bütünleşmiş çalışabilmesi, bu uygulamalara farklı bir boyut kazandırıyor.

Bugünlerde Facebook'da en çok ilgi çeken uygulamalardan bazılarını sizin için inceledik. Bu uygulamaların kısa tanıtımlarını ve yorumlarımızı aşağıda bulabilirsiniz. Eğer siz de bu uygulamaları Facebook profiline eklemek isterseniz, altlarındaki bağlantılara tıklamanız yeterli olacaktır.

CHIP Online da Facebook'ta
Facebook'un diğer yüzü: UygulamalarTabii ki siz siz olun Facebook CHIP Online uygulamasını yüklememezlik etmeyin. Şimdiye kadar 3000 kişiden fazla kullanıcı bu uygulamayı profillerine ekledi ve en son teknoloji haberlerini anında izliyorlar!

Facebook CHIP Online Uygulamasını yüklemek için tıklayın

Tolga Orhon
CHIP Online

Movies ve iLike

Movies ve iLike

1. Movies

Movies ve iLikeSinemaseverlerin kaçırmaması gereken bir uygulama. İzlemek istediğiniz filmlerin listesini tutabilir, arkadaşlarınız ile film zevklerinizi karşılaştırabilir, izlemiş olduğunuz filmler hakkında yorum yapabilir veya yüzlerce farklı testleri yaparak bilginizi sınayabilirsiniz. Tabiî ki aynı zamanda yeni filmlerden haberdar olabilir, diğer insanların ve arkadaşlarınızın yorumlarını okuyabilir ve arkadaşlarınız içinde kimin en fazla "Yıldız Savaşları" bilgisi olduğunu öğrenebilirsiniz.

Movies, profilinize bir kutu ekleyerek burada sevdiğiniz filmleri, arkadaşlarınız ile zevklerinizin ne kadar uyduğunu, testlerden aldığınız puanları kısaca özetliyor.

Eğer sinemadan hoşlanıyorsanız mutlaka eklemeniz gereken bir uygulama.

Movies uygulamasını eklemek için tıklayın

2. iLike

Movies ve iLikeiLike ise müzik sevenler için geliştirilmiş bir uygulama. Sevdiğiniz grupları ve şarkıları profilinize ekleyebilir, fan sayfalarından müzisyenler ile ilgili bilgi alabilir, son konser haberlerine ulaşabilir, şarkılardan örnek dinleyebilir, arkadaşlarınızın kimleri dinlediğini öğrenebilir veya arkadaşlarınıza bir şarkı adayabilirsiniz. Uygulamanın en eğlenceli bölümü ise müzik yarışması. Burada çalan şarkıların adını veya çalan müzisyeni en kısa sürede bilerek puan kazanıyor ve arkadaşlarınızın puanlarını da görebiliyorsunuz.

iLike profilinize bir kutu ekleyerek sevdiğiniz şarkıları, size adanan şarkıları, gitmek istediğiniz konserleri ve müzik yarışması puanınızı profilinize taşıyor.

iLike benzer müzik zevklerine sahip insanların bir araya geldiği ve yeni şarkıların keşfedilebildiği mükemmel bir platform.

iLike uygulamasını yüklemek için tıklayın

Fun Wall

Fun Wall

3. FunWall

Fun WallFunWall, Facebook profilinizde bulunan duvarınıza alternatif olarak kullanabileceğiniz ve daha fazla özellik içeren bir uygulama. FunWall ile arkadaşlarınızın duvarına resim ve video ekleyebilir, resimler üzerinde ufak oynamalar yapabilir, slayt gösterisi hazırlayabilirsiniz. Eğer duvara konulacak bir şey bulamadıysanız karalama defteriniz kullanarak kendiniz de bir şeyler çiziktirebilirsiniz.

Tabiî ki arkadaşlarınıza gönderdiğiniz duvar mesajlarını görebilmeleri için onların da FunWall uygulamasını yüklemiş olmaları gerek.

FunWall profilinize bir kutu ekleyerek arkadaşlarınızın size göndermiş olduğu duvar mesajlarını sergiliyor.

Fun Wall uygulamasını yüklemek için tıklayın

Traveler IQ Challenge

Traveler IQ Challenge

4. Traveler IQ Challange

Traveler IQ Challange, dünya coğrafya bilginizi sınayan eğlenceli, bağımlılık yapan ve bir o kadar da öğretici bir uygulama. İster tüm dünya üzerinde ister farklı kategorilerde yarışmanız mümkün. Amaç sorulan şehri veya yeri harita üzerinde mümkün olduğunca hızlı ve yakın biçimde işaretlemek. Hedefe yakınlığınız ve hızınız ölçüsünde puan alıyor ve eğer bölüm sonunda barajı aşabilirseniz bir sonraki bölüme geçiyorsunuz. Her ne kadar başta kolay sorular gelse de birkaç bölüm sonra oyun sizi terletmeyi başarıyor. Oyunun sonunda arkadaşlarınızın puanını görüp, hırs yapıp, tekrar tekrar oynarken dünyanın daha önce adını duymadığınız yerlerinin nerede olduğunu öğrenmeye başlıyorsunuz.

Traveler IQ Challange, profilinize bir kutu ekleyerek puanınızı ve genel durumunuzu özetliyor.

En azından bir kere deneyerek yeni yerleri keşfetmenin heyecanını yaşamanızı tavsiye ederiz.

Traveler IQ Challange uygulamasını yüklemek için tıklayın

Mobile

Mobile

5. Mobile

Mobile, diğer uygulamaların aksine Facebook tarafından geliştirilmiş bir uygulama. Bilgisayar başında olmadığınız zamanlarda da Facebook ile bağlarınızı kopartmamanız için birebir. Her ne kadar SMS kullanarak durumunuzu güncellemeniz, arkadaşlarınıza mesaj göndermeniz, yeni haberleri alabilmeniz veya arkadaşınızı duvarına yazabilmeniz mümkün olsa da, Türkiye'deki GSM operatörleri şimdilik desteklenmiyor. Fakat halen Mobile uygulamasını kullanarak cep telefonunuzdan çekmiş olduğunuz görüntüleri saniyeler içinde profilinize eklemeniz veya telefonunuzun Internet tarayıcısını kullanarak pek çok özelliği kullanmanız mümkün.

Mobile uygulaması, eğer telefonunuzdan fotoğraf yüklemişseniz profilinize bir kutu yerleştirerek çekilen görüntüleri gösteriyor.

Zamanı çoğunlukla yolda geçen ama Facebook'tan kopmak istemeyenlere şiddetle tavsiye edilir.

Mobile Uygulamasını yüklemek için tıklayın

Likeness

Likeness

6. Likeness

Likeness, arkadaşlarınız ile belli konularda ne kadar benzeştiğinizi ortaya çıkarmaya çalışan bir uygulama. Farklı konularda hazırlanmış testleri cevaplandırıyorsunuz. Testlerin sonuçları arkadaşlarınızın sonuçları ile karşılaştırılarak ne kadar benzerlik taşıdığınız bulunuyor.

Likeness, profilinize eklediği bir kutu ile sizinle benzerlik taşıyan arkadaşlarınızı listeliyor.

Hoşça vakit geçirmek ve arkadaşlarınız ile ortak noktalarınızı ortaya çıkarmak için ideal.

Likeness Uygulamasını yüklemek için tıklayın

Warbook

Warbook

7. WarBook

Warbook, Facebook üzerinde oynanabilen ortaçağ fantezi oyunu. Günümüz oyunlarının aksine herhangi bir grafik öğesi içermiyor. Eski MUD oyuncularının yabancı olmadığı, stratejinin ağır bastığı bir oyun. Günümüz oyun anlayışına göre basit sayılmasına rağmen Warbook garip bir şekilde bağımlılık yapıyor. Oyunda küçük bir arazi ile başlıyor, asker alarak hem savunmanızı hem de saldırı gücünüzü yükseltiyorsunuz. Başka oyunculara saldırarak arazi ve altın alabiliyorsunuz. Ayrıca sahip olduğunuz arazi ölçüsünde saatte belli bir miktar altın kazanıyorsunuz. Oyun ilerledikçe çeşitli büyüler, ticaret anlaşmaları ve oyuncu grupları ile Warbook sizi kendisine iyiden iyiye bağlıyor.

Warbook profilinize sadece logosunun olduğu bir kutu ekliyor.

Eğer FRP türü oyunlara ilginiz ve yeterli zamanınız varsa bu oyun sizi farklı bir dünyanın içine çekecektir.

Warbook uygulamasını yüklemek için tıklayın

Video

Video

8. Video

Video, yine Facebook tarafından geliştirilmiş bir uygulama. Özetle hareketli görüntülerinizi Facebook'a taşımak için kullanılıyor. Bilgisayarınızda bulunan görüntüleri yükleyebilir, cep telefonunuz ile çektiklerinizi anında yükleyebilir hatta web kameranız varsa anında kayıt yapabilirsiniz. Çekmiş olduğunuz görüntüleri arkadaşlarınız ile paylaşabilir, görüntülerde bulunan arkadaşlarınızı fişleyebilir, çekilmiş görüntüler ile ilgili yorum yapabilirsiniz.

Video, profilinize bir kutucuk ekleyerek eklediğiniz görüntüleri listeliyor.

Video uygulamasını yüklemek için tıklayın

Causes

Causes

9. Causes

Causes, sosyal ağ kavramına farklı bir bakış açısı getiren bir uygulama. Causes ile belli bir amaç için insanları bir araya getirebilir, bu amaç için bağış toplayabilir, daha önceden var olan amaçları destekleyebilir ve bağışta bulunabilirsiniz. Desteklediğiniz amaçlara başkalarını da davet ederek desteğinizi arttırabilirsiniz.

Causes profilinize bir kutu ekleyerek desteklediğiniz amaçları gösteriyor.

Causes sadece ticari olmayan örgütlerin bağış toplamasına izin veriyor. Ayrıca düzenlemeler dolayısı ile Türkiye'den bir örgütün bağış toplaması pek olası görünmüyor. Fakat küresel boyuttaki amaçlara destek vermeniz ve bağışta bulunmanız mümkün.

Causes uygulamasını yüklemek için tıklayın

Events

Events

10. Events

Events, Facebook tarafından geliştirilmiş olan ve çeşitli etkinliklerin duyurulmasını hedefleyen bir uygulama. Events ile arkadaşlarınızın hangi konserlere katılacağını takip edebilir, doğum günü partinizin davetiyelerini buradan gönderebilir, hangi etkinliğe katılacağınızı haber verebilir ve etkinlik takvimini görebilirsiniz.

Yeni resim sergilerini keşfetmek, hafta sonu yapacak bir şeyler bulmak, arkadaşlarınızla beraber bir etkinliğe katılmak ve bir sonraki ev partinizi organize etmek için ideal.

Events uygulamasını yüklemek için tıklayın

Okuyucu Yorumları