1/3 sayfa
|
1 numaralı isim Win 7'nin sırrını açıkladı!
25 Kasım 2009, 15:30
Steven Sinofsky'nin ağzı sıkı
Ali Güngör
Vista'nın hatası; Win 7'nin doğrusu: Windows'un 1 numaralı isminden samimi açıklamalar...

Gizlilik değil, sağduyu diyor
![]() DEV KAMPANYA, |
| Katılmak için giriş yapın veya kayıt olun |
| ÖDÜLLER HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ |
Bu konuda okuyacaklarınız:
Microsoft'un Windows bölümü başkanı Steven Sinofsky, piyasada olan ürünler ile ilgili detaylı açıklamalar yapsa da henüz olgunlaşmamış projeler hakkında en ufak bir yorum yapmaktan bile kaçınıyor.
Bu yaklaşımının sebebinin gizlilik değil, sağduyu ve temkin olduğunu belirten Sinofsky, "Herkes ne geliyor, sırada ne var bilmek istiyor. Ama çok erken konuşmak zararlı oluyor; hayal kırıklığıyla sonuçlanıyor. Bir gece ortaya çıkan bir geliştirme sürümüne yapılan yorumların kimseye bir yararı olmuyor" dedi.
Kendisi, "Restorana gidip de yemek daha pişmemişken birazını yiyip mutfağa geri göndermezsiniz. Patatesi soymalarını oturup da izlemezsiniz. Gerçekten insanlar neyi yapılırken izlemek istiyor anlamak zor. Şahsen çekimdeki bir filmin her gün bir parçasını ya da yönetmen filmin sonu için ne düşünmüş onu görmek istemiyorum" diye sözlerini sürdürdü.
Bu yaklaşımının sebebinin gizlilik değil, sağduyu ve temkin olduğunu belirten Sinofsky, "Herkes ne geliyor, sırada ne var bilmek istiyor. Ama çok erken konuşmak zararlı oluyor; hayal kırıklığıyla sonuçlanıyor. Bir gece ortaya çıkan bir geliştirme sürümüne yapılan yorumların kimseye bir yararı olmuyor" dedi.
Kendisi, "Restorana gidip de yemek daha pişmemişken birazını yiyip mutfağa geri göndermezsiniz. Patatesi soymalarını oturup da izlemezsiniz. Gerçekten insanlar neyi yapılırken izlemek istiyor anlamak zor. Şahsen çekimdeki bir filmin her gün bir parçasını ya da yönetmen filmin sonu için ne düşünmüş onu görmek istemiyorum" diye sözlerini sürdürdü.
Sonraki Sayfada:
FORUMDA TARTIŞIN
Oyla:
En Düşük
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 10 yorum
Vista alanların parasını geri ödeyin.
| 03 Ara 2009 18:05 | ![]() | ![]() |
Bazı konuların çok abartıldığını düşünüyorum. 2 yıldır Vista kullanıyorum, dual boot olarak da aynı makinede çıkıtğından beri de w7rc7100 kullnıyorum. ciddi hiçbir problem veya uyum sorunu yaşamadım. denemediğim oyun veya program yok gibi.. başka makineler de kurdum,denedim. 3-4 yıl önceki donanım özellikli sıradan bir makinelerde sorun göremedim. yani ikisinden de gayet memnunum. Bu konular sanki fun club veya takım tutma mantığı ile yorumlanıyor gibi geliyor bana..
| 29 Kas 2009 00:05 | %100 | ![]() | ![]() | %0 |
O kadar kötüymüş ve hatalarla meydana gelmişse versinler Win 7 yi alsınlar bizden vistayı.
Win 7 iyi de neden win 8 den bahsediliyor; win 7 çıkalı daha 1 ayı biraz geçti fakat win 8 den bahsedilmesi gerçekten ilginç ve düşündürücü; win 8 çıkarsa bu seferde wiin 7 deki hatalardan bahsedecekler ve böyle devam edecek...
İlk başta dediğim gibi ne yani vista kullanıcıları enayi mi oluyor; varsa bir hata ki var diyorlar alsınlar bunu versinler bize win 7 yi ya da vistayı düzeltsinler; düzeltemeyeceklerine göre tek çare win 7 yi vermek.
Win 7 iyi de neden win 8 den bahsediliyor; win 7 çıkalı daha 1 ayı biraz geçti fakat win 8 den bahsedilmesi gerçekten ilginç ve düşündürücü; win 8 çıkarsa bu seferde wiin 7 deki hatalardan bahsedecekler ve böyle devam edecek...
İlk başta dediğim gibi ne yani vista kullanıcıları enayi mi oluyor; varsa bir hata ki var diyorlar alsınlar bunu versinler bize win 7 yi ya da vistayı düzeltsinler; düzeltemeyeceklerine göre tek çare win 7 yi vermek.
| 28 Kas 2009 14:22 | ![]() | ![]() |
Bu abinin söyledikleri biraz yanlış. O kadar geribildirimde bulunduk, dedik ki "bak başlat menüsünde hata var", son sürümde bile devam ediyor bu hata. Geribildirimi önemseyen yok yani.
| 28 Kas 2009 09:21 | %0 | ![]() | ![]() | %100 |
windows 7 de hack olayı vardı bir ara chip.com.tr de bir makalede okumuştum pc kasıyor ve donuyordu bu hack olayı için microsoft bir yama,upgrade vs. çıkardımı yoksa bu sorun hala sürüyormu ?
''şu an orjinal vista home basic kullanmaktayım sorun kaldırıldıysa win7 ye geçicem güvenlik herşeyden önce gelir...''
''şu an orjinal vista home basic kullanmaktayım sorun kaldırıldıysa win7 ye geçicem güvenlik herşeyden önce gelir...''
| 28 Kas 2009 03:18 | %50 | ![]() | ![]() | %50 |
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ
CHIP ONLINE FORUM
- 2 HD 5770 Arasındaki Fark
- Crysis 2'nin Teknoloji Videosu ...
- Daha hızlı ve daha atak bir Windows 7
- AVG Anti-Virus [12.03.2010]
- İNTEL'de ''Sahte işlemci'' ŞOKU!
- Q9300 ve E8500
- AceR As5740 i5 ''SoN ...
- İşlemci tavsiyeleriniz?
- Bu sistem hakkındaki yorumlarınız.
- Ekran Kartı İçin Acil Yardım ...daha fazlası
CHIP Online Uygulamaları
İlginizi Çekebilir
İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler
- Haber: Windows 7'nin en beğendiğimiz bombaları!
- Haber: Microsoft Windows 7 SP1 ne zaman gelecek?
- Haber: Windows 7 SP1 yine sızdı!
- Haber: Windows'lar ve Office güncellenecek
- Haber: Microsoft'tan Windows 7 için dev planlar!
- Haber: 5 birbirinden müthiş Windows 7 teması!
- Haber: Windows 7'yi tarihe geçiren rekor!
- Haber: Microsoft'a Windows XP müjdesi!
- Haber: Onlar Windows 7'ye devlerden önce geçiyor
- Haber: Bedava Windows 7'nin sonu!
CHIP Online'da Bugün
Son Eklenen Haberler ve Makaleler
- Steam: Geleceğin oyun platformu mu?
- TTNET eğlenceyi ayağınıza getiriyor
- Crysis 2 bomba gibi geliyor!
- Özel HD video oynatıcılarına yenisi ekleniyor
- Navking'den yol bulmada yeni yardımcılar!
- "Bir şey bulduk ama nasıl çalışıyor acaba?"
- Cep telefonu mucidi hangi cebi kullanıyor?
- Flash vs. HTML 5: Performans karşılaştırması
- World of Warcraft hayranlarına kötü haber...
- God of War efsanesi kaos için geri dönüyor
CHIP Online’dan muhteşem kampanya!
Tıklayan herkes kazanacak...
Her hafta 1.000 kişiye TTNET Oyun'dan Platinum üyelik hediye. Sadece tıklayın, kazanın!
Okur Haberleri
Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri
- Airties modemler için yeni güncelleme
- Acer'ın yeni dizüstü modeli savaşa hazır
- Bugatti Veyron da neymiş?
- God of War III çıkıyor!
- 1.5 milyon eurosu olanlar buraya
- Yeni Medal of Honor yolda
- Dell Vostro 3000 serisi
- İnternet Explorer 6- Defnedildi !!!
- Office 2010 RTM Geliyor...
- Windows'a rakip olacak bir işletim sistemi
CHIP Online-Video
Son Eklenen Videolar
- Crysis 2 ile gelen teknolojilere bakın!
- Samsung, Super AMOLED'i açıklıyor
- Yön bulmanın ötesinde (TomTom Start)
- Street Fighter'da bir Türk Pehlivan Hakan
- Super Street Fighter: Juri vs. Hakan HD
- Geforce GTX 480: İlk benchmark videosu
- Uzun uzun dinleyin (Sony NWZ-S544)
- Tron Legacy HD Fragmanı (Tron Legacy (HD Trailer))
CHIP Online-Galeri
Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları
Uzay hakkında bilmediğimiz çok şey var, ama insana hayret veren en ilginç bilinmezler burada!
En Çok Okunan Haberler
Bu haftanın en çok okunan haberleri
- 17 pratik Firefox eklentisi!
- 2Windows 7'nin en beğendiğimiz bombaları!
- 3Windows 7 SP1 yine sızdı!
- 42020'nin bilgisayarları böyle olacak!
- 5Windows için 3 Muhteşem ücretsiz araç!
- 6Bu cep telefonları inanılır gibi değil!
- 7Yeni MSN devri sonunda başlıyor!
- 8Oyun oynamayı değiştirecek 6 bomba!
- 9Internet Explorer 9 sürprizi!
- 10Biz yazalım, siz kullanın! Aman ne güzel...
En Çok Okunan Makaleler
Bu haftanın en çok okunan makaleleri
- 1Güçlü Wi-Fi için 10 basit ipucu
- 2Sessiz bir bilgisayar rehberi!
- 3Web sitesi isteyenlere süper fırsat!
- 4A'dan Z'ye veri imha rehberi
- 55 Yasaklı oyun ve oyuncak!
- 6Core i7, i5, i3: Sizin için hangisi uygun?
- 7Ve nihayet 3D oyun oynama vakti geldi!
- 8Flash ölüyor: HTML 5 Adobe'u sıkıştırıyor
- 9iPhone 4G: Tüm dedikodular ve gerçekler
- 10Windows 7 sorunlarına basit çözümler...
Oscarlar sahiplerini buldu
82. Oscar Ödül Töreni yıldızların ışıltılı kırmızı halı geçişiyle başladı. Oscar töreni ABD'nin Los Angeles eyaletinde gerçekleşti.
Yazar: Engin Saklı
Modemsiz iki bilgisayarı bağlamak
Başlık karakter sayısı yetmediği için belirtemedim anlatacağım işlem Windows 7 ve Vista için geçerli
Yazar: crixallis31
Dijital Fotoğraf Kursu
CHIP Dergisi: Mart 2010