Sabit disk canavarı
11 Mayıs 2008, 21:37

1 saatte 60 sabit disk nasıl imha edilir?

Harcayacak 11.500 Dolarınız varsa, eski HDD'nizdeki verileri güvenle imha edebilirsiniz.
1 saatte 60 sabit disk nasıl imha edilir?
Hard Disk Crusher ile geride bıraktığınız verileri düşünmenize gerek yok.
Eski sabit diskinizi ya da eski bilgisayarınızı sabit diski ile birlikte sattınız... Muhtemelen diski satış öncesinde formatlayarak özel verilerinizin yabancı ellere geçmesini de engellediniz... Siz öyle sanın! Formatlasanız bile, daha önce sabit diskte bulunan veriler kolaylıkla geri getirilebilir.

Öyleyse en iyisi sabit diski satmamak, imha etmek için su altına sokmak, hemen ardından da onuncu kattan aşağı atmak. Artık hiç kimse verileri geri getirmez... Yine yanılıyorsunuz; böyle bir sabit disk bile gizli verilerinizi başarıyla saklayabilir. Yeni nesil sabit disklerdeki koruma engelleri, en sert darbelerle bile başa çıkabiliyor.

EDR Solutions isimli şirket, sabit diskleri tamamen imha etmek için "Hard Disk Crusher" adını verdiği ilginç bir cihazı satışa sundu. İlk bakışta basit bir meyve sıkacağını andıran cihaz, sabit diskleri ortasından "deliyor" ve plakaları geri dönülemez şekilde imha ediyor. Sonuçta elinizde hiçbir işe yaramayan ve ortasında kocaman bir delik olan eski bir sabit disk kalıyor.

Hard Disk Crusher'ın satış fiyatı tam 11.500 Dolar. Muhtemelen fiyatı da duyunca şunu düşüneceksiniz: "Kırk yılda bir kullanacağım, hatta birkaç saat uğraşarak aynı işi yapabileceğim bir cihaz için bu kadar parayı neden vereyim?" Kendinize göre haklısınız; ama zaten EDR Solutions cihazı bireysel ev kullanıcılarını düşünerek satışa sunmamış. Koca bir şirketin bilgisayarlarını yenilediğini düşünün. Bu şirket, gizli şirket sırlarını bile barındıran sabit disklerini imha etmek için günlerce uğraşmak yerine, sadece 1 saate 60 diski imha eden Hard Disk Crusher'ı kullanmak isteyebilir. Büyük bir şirket için 11.500 Dolar harcamak herhalde çok da büyük bir sorun olmayacaktır.

iPhone ve iPad kullanıcıları!
CHIP Online uygulamasını yüklemek için tıklayın!

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 34 yorum
1234567Sonraki
Ziyaretçi yazmış:
benim okadar param olsa yerli bi araba alır binerim disk imhasına verinceye kadar bu alete türkiyeden ihtiyac olacagını sanmıyorum aynı işi tornada 12 numara ucla 4 delik acarak yaptırırım hemde araba bana kalır galiba buda türk zekası))
17 May 2008  13:45Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
Evet formatlanan bir diskteki verilere ulaşılabilir.

Ama zaten bu yüzden verileri tamamen yok etmeyi amaçlayan "file shreder" tipi programlar mevcut :-O
16 May 2008  16:56Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
visalarını söküp içini açarım
diski kırarım birz uzun sürer ama olur

yada hiç yapmam ne gerek var kullanılmaz hale gelene kadar kullanırım
15 May 2008  17:04Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
denize atmak ayağının altında kırmak yeterli değildir
15 May 2008  15:14Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
eneskul yazmış:
bir hdd kutusu alır hepsini değerlendiririm....
15 May 2008  13:01%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
1234567Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

LG P990 Optimus Speed

Asus Zenbook UX31E

LG P990 Optimus SpeedAndroid platformunu kullanan LG Optimus 2X, test merkezimize konuk oldu.
08 Şubat 2012 Çarşamba
Asus Zenbook UX31Eİnce ve hafif... Üstelik masaüstü bilgisayarlarla yarışacak donanıma sahip. İşte Asus Zenbook...
07 Şubat 2012 Salı

Sony Tablet S

InfraRecorder Portable

Sony Tablet SSony'nin adeta bir deftere benzeyen yeni tablet bilgisayarı test merkezimize konuk oldu.
06 Şubat 2012 Pazartesi
InfraRecorder PortableCD/DVD yazmak için ücretli programlara yönelmeden önce InfraRecorder Portable'ı denemenizde fayda var.
03 Şubat 2012 Cuma
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

CHIP Online iPad ve iPhone'da!

CHIP Online mobil uygulamalarını indirin

Uzun süredir beklenen CHIP Online mobil uygulaması iPad ve iPhone için çıktı. Turkcell sponsorluğunda hazırlanan uygulamaları indirmek için tıklayın!

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

2012'nin cep bombaları!

2012'de çıkması beklenen, hakkında en çok konuşulan 15 cep bombasını bir araya getirdik!

diğer galeriler...

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Dergisi: Şubat 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu