108 inç LCD TV
13 Haziran 2008, 15:02

108 inç: Dünyanın en büyük LCD TV'si

Dünyanın en büyük LCD TV'si LB-1085, ekranı kadar, fiyatıyla da dudak uçuklatıyor.
108 inç: Dünyanın en büyük LCD TV'si
Sharp'ın yeni LCD TV'sine sahip olmak isteyenler, küçük bir serveti gözden çıkartmak zorunda.
Sharp, tam 108 inç'lik ekrana sahip olan yeni LCD TV'si LB-1085'i resmi olarak duyurdu. Dünyanın en büyük LCD TV'si olma ünvanını ele geçiren LB-1085, doğal olarak Full HD çözünürlüğü destekliyor. 400 cd/m2 parlaklık, 1.200:1 kontrast oranı ve 6ms tepki süresi sunan LCD TV'yi, 2.572 × 202 × 1.550 mm'lik boyutları nedeniyle yerleştirecek yer bulmakta zorlanabilirsiniz. LB-1085'in ağırlığı ise tam 195 kg.

Böylesine büyük bir kasada çok sayıda HDMI girişi bulunduğunu düşünebilirsiniz, ama yanılıyorsunuz... Sharp, LB-1085'e sadece 3 adet HDMI girişi eklemekle yetinmiş. 2 komponent, 2 kompozit ve 1 S-video ise, LB-1085'in sunduğu diğer girişler.

Eğer çevreye duyarlı bir teknoloji tutkunuysanız, bu LCD TV'nin pek de hoşunuza gitmeyeceği kesin. Çünkü LB-1085 gerçek bir enerji canavarı. LCD teknolojisi her ne kadar enerji dostu olarak bilinse de, 108 inçlik bu TV'nin enerji tüketimi tam 1130 Watt.

Gelelim fiyat ve bulunabilirlik konularına... Özelikle şunu bilmelisiniz: Bu televizyonu herhangi bir teknoloji marketine girip satın alma şansınız yok. Sharp, LB-1085'i özel siparişle üreteceğini duyurdu. LCT TV'nin fiyatı ise 145.000 Dolar civarında olacak.

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
YORUMLAR
Toplam 10 yorum
12Sonraki
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
ben evde projeksiyon kullaniorum belki tv kdr isikda verimli diel ama loj ortamda 330 inc izliom fiyatida xga 1024 e 768 bi projeksiyon ve 1000 ytl
20 Kasım 2008 Perşembe, 22:35Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Yoh bu aletler çok hassas oluyor kırılır şimdi bişi olu çizilir falan bence tüplüden vazgeçmeyelim
01 Kasım 2008 Cumartesi, 20:11Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
yuuh !!!! ee insaf yaw ben bunu alsam gece nasıl uyuyacağım yok seyretmekten değil nasıl enayi gibi gidipte bu parayı ödedim diye! '' yaw şaka bir yana alsam hanım beni kovar kesin '' alllah akıl versin bunlara dünya açlıkla mücadele ederken bunlar ne yapacaklarını şarşırmış kaş yapayım derken göz çıkaran, "uçakla deveyi" yan yana getirmeyi başaran arkadaşların, son marifetinden biri maalesef bu hadi hayırlısı
14 Temmuz 2008 Pazartesi, 23:43%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
Bizde sonradan gorme cok kacirmazlar:D
14 Haziran 2008 Cumartesi, 00:33Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
12Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
YORUM ve TARTIŞMA
CHIP ONLINE UYGULAMALARI

iGoogle ve GoogleToolbar

Vista Sidebar 2.0

CHIP Online iGoogle UygulamasıiGoogle kullanıyorsanız Türkiye'nin en çok güncellenen teknoloji sitesini sayfanıza ekleyin!
Windows Vista Kenar Çubuğu AracıWindows Vista kenar çubuğunuzda, artık CHIP Online'daki tüm yazıları anında takip edebileceksiniz...

CHIP Online sitenizde!

Facebook Uygulaması

Sitenizi CHIP Online ile zenginleştirinCHIP Online haber, makale, inceleme ve galerilerini tüm ziyaretçilerinizle paylaşıp sitenizi zenginleştirin
CHIP Online Facebook Uygulaması21,000'den fazla kişi Facebook profillerinde, CHIP Online Uygulamasını çalıştırıyor. Siz de eklediniz mi?

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Günün Tam Sürüm Programı

Her gün tam sürüm bir yazılım

CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımını indirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.

Hemen İndirin

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Heyecanlandıran sahte Windows 7 görüntüleri

Windows 7'ye ait olduğu söylenen ekran görüntülerinin foyası ortaya çıktı. İşte o görüntüler...

diğer galeriler...

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Sony Ericsson MAS 100 - Hoparlör
Cep telefonunuzu için güvenli bir taşıma çantası görevini de gören MAS 100, dilediğiniz yerde müzik dinlemek için uygun.

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Dergisi: Aralık 2008

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Turk.Net
  • Turhost