"Yok artık" dedirten hata!
3 Temmuz 2009, 14:15

150 dolarlık ürün kazayla 15 dolara satılırsa

Ali Güngör
Tanesi 150 dolar olan 140.000 monitörü "kazayla" 15 dolara satan PC devi hangisi? Şimdi ne olacak?
150 dolarlık ürün kazayla 15 dolara satılırsa
19 inçlik monitörleri internette 15 dolardan satışta görenler gözlerine inanamadı
Tanesi 150 dolardan, toplam 21 milyon dolar değerindeki 140.000 adet 19 inç LCD monitör, online bir fiyatlandırma hatası sonucunda, tanesi 15 dolardan, toplam 2 milyon dolara satıldı. İşin aksi yanı hata dinlemeyen Tüketiciyi Koruma Komisyonu'nun Dell'e monitörler için bastırması, halden hiç anlamaması.

Dell, fiyatları düzeltene kadar geçen 8 saat içerisinde, müthiş fiyatın haberi inanılmaz bir hızla yayılarak 26.000 müşterinin 140.000 sipariş vermesine sebep oldu. Bu rakamların kaynağının Tayvan Tüketiciyi Koruma Komisyonu olduğunu belirtmekte de fayda var.

Tayvanlı yetkililer, bu fiyat üzerinden sipariş veren herkese, en az bir monitörün aynı fiyattan satılmaması halinde, tüketicilerin mağdur edilmemesi için dava açacaklarını belirttiler. Dell ise özür diledi ve hatayı bir şekilde telafi edeceğini bildirdi. 26.000 kişiye 15 dolardan monitörleri verecek mi? Çok zor, ancak gönül almak için büyük indirimler sunacağı kesin.

Bilgi için: Dell
Telefon: (216) 570 87 00

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 17 yorum
1234Sonraki
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
15 dolaraa verırse bende 100 tane alcam bize gelmez ki öyle şans
04 Tem 2009  12:39Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
hahah bende bir alışveriş sitesinden normalde 250ytl olan bir gitarı 150ytl ye almıştım, ben ürünü 150ye aldıktan sonra sitesindeki fiyatı 250 yaptılar :)))
04 Tem 2009  06:24Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
bende bi keresinde isim vermiyim.(bi süre sonra battılar zaten)150 dolarlık anakartı 25 dolara satın almıştım.3 adet farklı farklı model.ödemesinide online olarak hemen yaptım ve beklemeye başladım.4 5 saat sonra telefon çaldı çok özürdileriz falan filan sizde biliyosunuz bu fiyata bu ürün olmaz.ben iyi niyetliydim ve tamam dedim iptal edin ozman.
03 Tem 2009  23:25Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
gerçekten talihsizlik dell için zor bir durum. çok garip bir durum olmaz gibi geliyo ama olabiliyor demekki.
03 Tem 2009  22:02Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
hakki.sert yazmış:
15 dolara monitörlerin kablosunu verir belki. İnsanlar da ne kadar acımasız. Birinin hatasını görünce onu kendi menfaatine kullanmaya çalışıyor. İlahi adalet diye birşey var. Gün gelir onlarında hatası olur. Kasıtlı yapılmayan hatalar görmemezlikten gelinmeli bence.
03 Tem 2009  16:37Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
1234Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Intel Core i5 661

Gigabyte GA-790FXTA-UD5

Intel Core i5 661Intel'in dahili grafik yongasına sahip ilk işlemcisi.
Bugün, 10:30
Gigabyte GA-790FXTA-UD5AMD tabanlı sistemler de artık USB 3.0 ve SATA 6 Gbps gibi teknolojilerden faydalanacak.
08 Şubat 2010 Pazartesi

Enel L Serisi 650 VA

Edifier M3200

Enel L Serisi 650 VAElektrik kesintisinde verileriniz kaybolmasın.
07 Şubat 2010 Pazar
Edifier M3200Masaüstünde müzik keyfiniz için farklı bir deneyim sunuyor.
06 Şubat 2010 Cumartesi
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

2010 Güneş Tutulması

15 Ocak 2010'da Asya'dan gözlemlenebilen halkalı Güneş tutulmasının müthiş görüntüleri

diğer galeriler...

Günün Tam Sürüm Programı

Her gün tam sürüm bir yazılım

CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımı: Zoner Photo Studio 12 Home İndirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.

Hemen İndirin

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

CHIP Dergisi: Şubat 2010

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Doğan Telekom
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Desktop | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Dijital Kameralar | Taşınabilir diskler | LCD & Plazma | Monitörler