Buradasınız:

Ana Sayfa

Haberler

Güvenlik

Mac, Windows'a karşı
27 Aralık 2007, 07:11

2007 yılında Windows daha mı güvenliydi?

Halil Mollaoğlu
Bir güvenlik blogu yazarının yaptığı analizlere göre 2007'de Windows, Mac'ten daha güvenliydi...
2007 yılında Windows daha mı güvenliydi?
ZDNet'te güvenlik üzerine blog yazan Larry Dignan, sene sonunun da yaklaşmasıyla birlikte Mac OS X, Windows XP ve Windows Vista'nın, 2007'ye ait güvenlik raporlarını çıkardı. Ortaya çıkan tablo ise son derece şaşırtıcı.

Dignan, Secunia'dna aldığı verilerle üç işletim sisteminde de tespit edilen güvenlik açıkları sayısının bir listesini yapmış. Güvenlik açıkları sırayla "düşük derece kritik, "orta derece kritik", "yüksek derece kritik", "aşırı derece kritik" olmak üzere dört farklı kategoriye ayrılmış. Yapılan analizler sonucu görülüyor ki, yıl boyunca hem XP hem de Vista'da Mac OS X'ten daha az açık ortaya çıkmış. Yıl süresince Mac OS X'te 243, XP'de 34, Vista'da ise 20 açık tespit edilmiş. Ortaya çıkan bilançoya göre XP ve Vista'daki toplam açık sayısı, Mac OS X'in 6'da birine ulaşamıyor.

Yapılan test ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
YORUMLAR
Toplam 15 yorum
Önceki123Sonraki
OBA yazmış:
@sciencenet
okuduğum yazıdan anladığım normal bir pcye leopard ı kurduğun. apple pclerde çalışmaması için mac anakartlara özel bir çip yerleştiriyor lakin piyasada çeşitli yöntemlerle çalışsada normal bir macteki performans ve stabilitesi beklenemez. Ancak şunu belirteyim Mac Os kadar kararlı ve hızlı başka hiç bir sistem kullanmadım. Buna linux ve solarisde dahil. Uyumlu yazılım arıyorsan apple ın sayfasından satın alabilirsin. Son olarak macte sürücü kurmana gerek yok winndowsdaki gibi bunu zaten reklamlarındada vurguluyor.
28 Aralık 2007 Cuma, 12:49%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
ati_sasa yazmış:
açıklar elbette her zaman oldu ve olacak önemli olan tabiki kapatılması . . . bu analizden de sanırım microsoftun apple dan daha çok işletim sistemine yatırım yaptığını görüyoruz, görüyoruz ki açık daha az çıkmış . . . elbette her iki sitemin de kendine göre artıları ve eksileri var, burda defalarca değindik, önemli olan sizin işinizi görüp görmemesi, memnunsanız sorun yok, yani bilmem ne yarıştırmanın bir anlamı yok diyorum . . .
27 Aralık 2007 Perşembe, 18:17%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Morgue yazmış:
İsteyen istediğ kadar karşı olsun.. Herkez win'e muhtaç..
27 Aralık 2007 Perşembe, 17:46%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
Bi ara mec hackleme yarışması yapmışlardı ya onun çok etkiis var.
27 Aralık 2007 Perşembe, 17:30%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Önceki123Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
YORUM ve TARTIŞMA
CHIP ONLINE UYGULAMALARI

iGoogle ve GoogleToolbar

Vista Sidebar 2.0

CHIP Online iGoogle UygulamasıiGoogle kullanıyorsanız Türkiye'nin en çok güncellenen teknoloji sitesini sayfanıza ekleyin!
Windows Vista Kenar Çubuğu AracıWindows Vista kenar çubuğunuzda, artık CHIP Online'daki tüm yazıları anında takip edebileceksiniz...

CHIP Online sitenizde!

Facebook Uygulaması

Sitenizi CHIP Online ile zenginleştirinCHIP Online haber, makale, inceleme ve galerilerini tüm ziyaretçilerinizle paylaşıp sitenizi zenginleştirin
CHIP Online Facebook Uygulaması21,000'den fazla kişi Facebook profillerinde, CHIP Online Uygulamasını çalıştırıyor. Siz de eklediniz mi?

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Günün Tam Sürüm Programı

Her gün tam sürüm bir yazılım

CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımını indirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.

Hemen İndirin

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Birbirinden güzel 50 farklı Photoshop harikası

CHIP Online, sizler için 50 farklı Photoshop harikasını bir araya getirdi.

diğer galeriler...

CHIP Online-VideoRSS-Feed

İlk InTru3d çalışması - Monsters vs Aliens
Dreamworks ve Intel'in 21. yüzyılın ilk gerçek 3 boyutlu çalışması için ortaklaşa yaptığı film şimdiden bundan sonrakileri merak ettiriyor.

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Dergisi: Aralık 2008

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Turk.Net
  • Turhost