4/5 sayfa
|
28 Ocak 2008
2008'in Macera Oyunları
Geriye dönüp şöyle bir bakıldığında, 2007 yılını rol yapma oyunları açısından 'hiç yokmuş gibi' değerlendirmek en sağlıklısı. Hayal gücüne dayanan bu oyun türü şu an itibariyle can çekişiyor. Son zamanlarda zaten az sayıda çıkan oyunlar, ancak devasa yama dosyaları uygulandıktan sonra oynanabilir hale geliyor.
Ancak yine de umut var. Bioware'in RPG uzmanları 2008 için iki güzel haber getirdiler: Konsoldan uyarlanan Mass Effect ve klasik rol yapma oyunu Dragon Age. Bunların haricinde, geçmişten tanıdık bir sima da geri dönüyor: Fallout 3, üzerine ölü toprağı serpilmiş serisini diriltmeye geliyor. Ayrıca Chris Tylor, Dungeon Siege'in devamı olacak Space Siege'i; Flagship Studios ücretsiz Mythos'u geliştiriyor. A Vampire Story'i de bu listeye eklersek maceraseverler için mutlu olmak için bolca sebep var denebilir.
Sacred 2
Crysis, şu ana kadar yapılmış en yüksek bütçeli Alman yapımı oyun. Ancak bu uzun sürmeyecek: Ascaron, iki yıldan bu yana, başarılı Action-RPG oyunu Sacred'in devamını hazırlıyor. Sacred 2, 22 milyon Euro'luk geliştirme bütçesi ile Crysis'e meydan okuyor. Bunun sebebi ise açık: Oyundaki her bölüm artık daha büyük, eşya sayısı daha çok, karakterler daha gerçekçi. Oyun alanının iki katına çıktığını da eklemek gerekir.
Hikaye ilk canlıdan 5.000 yıl önce geçiyor. Buna bağlı olarak Sacred'daki birçok karakter ikinci oyunda yer almayacak. Zarif Seraphim dışında. En ilgi çekici yenilik ise, artık tamamen 'kötü' bir karakteri yönetme imkanına sahip olmanız. Ancak Sacred 2'nin neler yapabildiğini canlı olarak ne yazık ki en erken bu yazın sonunda öğrenebileceksiniz.
Fallout 3
Fallout 3, uzun zamandır gündemde olan bir oyun. Günün birinde yayıncı Interplay geliştirici Black Isle Studios'u kapatınca, proje bir yıl süreyle rafa kalktı. Oyunun fanatikleri için bu, nükleer kıyamet sonrası dünyaya gidiş biletinin yanması demekti. 2004'te, Bethesda Software (Oblivion) Interplay'den oyunun haklarını aldı ve o zamandan bu yana devam oyununu geliştirmekle meşgul.
Fallout 3, serinin önceki oyunlarından oldukça farklı olacak. Her şeyden önce dünyayı bir FPS'de olduğu gibi, karakterinizin gözlerinden göreceksiniz. Çatışmaları dilediğiniz zaman durdurup, sıralı oyuna (turn-based) dönmeniz mümkün. Bethesda sizi savaşa zorlamıyor: Dilerseniz karakterinizi 'tatlı dille', kaba kuvvet kullanmadan da oyunun sonuna getirebilirsiniz. Geliştirilmiş Oblivion motoru ile Fallout 3, görsel olarak güncel oyunlardan hiç geri kalmıyor.
Drakensang
"Haydi grubu toplayıp canavar keselim." Önümüzdeki yıl PC RPG oyuncuları Drakensang ile grup aktivitelerine geri dönecek. Drakensang, eskiden kağıt-kalem usulü (pen&paper) oynanan RPG'lerden esinlenen bir oyun dünyasına sahip.
Pen&Paper oyuncularını geçmişe götürecek birçok özellik bu oyunda mevcut. Örneğin, orklar alışılagelenin aksine yeşil değil, gri renk. Drakensang ismi ise, hikayenin büyük bir kısmının geçtiği mistik bir dağdan geliyor. Oyuncuları bu dağda tam olarak nelerin beklediğini ise geliştiriciler henüz açıklamak istemiyor.
Ancak yine de umut var. Bioware'in RPG uzmanları 2008 için iki güzel haber getirdiler: Konsoldan uyarlanan Mass Effect ve klasik rol yapma oyunu Dragon Age. Bunların haricinde, geçmişten tanıdık bir sima da geri dönüyor: Fallout 3, üzerine ölü toprağı serpilmiş serisini diriltmeye geliyor. Ayrıca Chris Tylor, Dungeon Siege'in devamı olacak Space Siege'i; Flagship Studios ücretsiz Mythos'u geliştiriyor. A Vampire Story'i de bu listeye eklersek maceraseverler için mutlu olmak için bolca sebep var denebilir.Sacred 2
Crysis, şu ana kadar yapılmış en yüksek bütçeli Alman yapımı oyun. Ancak bu uzun sürmeyecek: Ascaron, iki yıldan bu yana, başarılı Action-RPG oyunu Sacred'in devamını hazırlıyor. Sacred 2, 22 milyon Euro'luk geliştirme bütçesi ile Crysis'e meydan okuyor. Bunun sebebi ise açık: Oyundaki her bölüm artık daha büyük, eşya sayısı daha çok, karakterler daha gerçekçi. Oyun alanının iki katına çıktığını da eklemek gerekir.Hikaye ilk canlıdan 5.000 yıl önce geçiyor. Buna bağlı olarak Sacred'daki birçok karakter ikinci oyunda yer almayacak. Zarif Seraphim dışında. En ilgi çekici yenilik ise, artık tamamen 'kötü' bir karakteri yönetme imkanına sahip olmanız. Ancak Sacred 2'nin neler yapabildiğini canlı olarak ne yazık ki en erken bu yazın sonunda öğrenebileceksiniz.
Fallout 3
Fallout 3, uzun zamandır gündemde olan bir oyun. Günün birinde yayıncı Interplay geliştirici Black Isle Studios'u kapatınca, proje bir yıl süreyle rafa kalktı. Oyunun fanatikleri için bu, nükleer kıyamet sonrası dünyaya gidiş biletinin yanması demekti. 2004'te, Bethesda Software (Oblivion) Interplay'den oyunun haklarını aldı ve o zamandan bu yana devam oyununu geliştirmekle meşgul.Fallout 3, serinin önceki oyunlarından oldukça farklı olacak. Her şeyden önce dünyayı bir FPS'de olduğu gibi, karakterinizin gözlerinden göreceksiniz. Çatışmaları dilediğiniz zaman durdurup, sıralı oyuna (turn-based) dönmeniz mümkün. Bethesda sizi savaşa zorlamıyor: Dilerseniz karakterinizi 'tatlı dille', kaba kuvvet kullanmadan da oyunun sonuna getirebilirsiniz. Geliştirilmiş Oblivion motoru ile Fallout 3, görsel olarak güncel oyunlardan hiç geri kalmıyor.
Drakensang
"Haydi grubu toplayıp canavar keselim." Önümüzdeki yıl PC RPG oyuncuları Drakensang ile grup aktivitelerine geri dönecek. Drakensang, eskiden kağıt-kalem usulü (pen&paper) oynanan RPG'lerden esinlenen bir oyun dünyasına sahip. Pen&Paper oyuncularını geçmişe götürecek birçok özellik bu oyunda mevcut. Örneğin, orklar alışılagelenin aksine yeşil değil, gri renk. Drakensang ismi ise, hikayenin büyük bir kısmının geçtiği mistik bir dağdan geliyor. Oyuncuları bu dağda tam olarak nelerin beklediğini ise geliştiriciler henüz açıklamak istemiyor.
Sonraki Sayfada:
Oyla:
En Düşük
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 19 yorum
[b]Ekran Kartının ve işlemcinin özellikleri biraz düşük ondan grafikleri iyi göstermiyebilir.[/b]
| 25 Eki 2008 19:21 | ![]() | ![]() |
arkadaşlar size laptopumun özelliklerini yazsam yeni oyunları kaldırıp kaldıramayacağını yazarmısınız? şimdiden saolun
özellikler; 120 gb hard disc 1.83 ghz işlemci 512 mb ekran kartı ve 1 gb ram
özellikler; 120 gb hard disc 1.83 ghz işlemci 512 mb ekran kartı ve 1 gb ram
| 24 Eki 2008 20:41 | %0 | ![]() | ![]() | %100 |
emek harcanmış gzl oyunlar ama yetersiz herkes D3 ü bekliyo (bende dahil) ve çıktığında en az 5-6 ay konuşulacak 7-8 seneye yakında oynanacak farklı bi tür diyebilirsiniz burdaki çoğu oyundan ama onun adı DIABLO :D
| 20 Ağu 2008 02:02 | %67 | ![]() | ![]() | %33 |
mafia 2 dört gözle bekliyoruz
| 18 Ağu 2008 17:02 | %100 | ![]() | ![]() | %0 |
oyunlarınız gerçekten güzel böyle oyunlar yaptığınız için teşekkür ederiz...
| 09 Mar 2008 20:56 | %0 | ![]() | ![]() | %100 |
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ
CHIP ONLINE FORUM
- 4 Milyarlık Sistem 2 Saat Sonra ...
- Yurtdışından iPhone satın alma ...
- Live messenger 4 sızdı İndirin
- İşte korsanın korkunç faturası!
- Google Nexus One
- ingilizce tercüme konusunda yardım
- Zotac 9800gt eco mu ati 5770 mi?
- Hangi ekran kartını öneririsiniz
- Bu Uyarının Anlamı Ne ?
- 2 Ekran Kartı Arasında Kaldım ...daha fazlası
CHIP Online Uygulamaları
İlginizi Çekebilir
İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler
- Haber: Alone in the Dark: Korku oyununun yeni bölümü
- Haber: Assassin's Creed: Korsanlar uyarılıyor
- Haber: Pirates of the Carribean Online güncellendi
- Haber: Bond hayranlarına suda giden araba!
- Haber: Saf gerçeklik: Fotoğraf kadar güzel grafikler
- Haber: Crysis 3 ayda 1 milyondan çok sattı!
- Haber: Video: Crysis fiziklerinin gerçek gücü
- Haber: Far Cry 2: Savaş alanından ilk izlenimler
- Makale: Video oyunları: Yılbaşında oyun oynamak
- Makale: Oyunlar için en iyi donanımlar
En Çok Okunan Haberler
Bu haftanın en çok okunan haberleri
- 1Rapidshare ile uğraşmayın: İşte işin kolayı!
- 2Internet Explorer 9: İndirin, deneyin!
- 3İnternette gizli kota skandalı!
- 4Karanlık internetin arama motorları!
- 58 Adımda Internet Explorer 8'i hızlandırın!
- 6Yeni Chrome hazır; İndirin!
- 7Facebook sayfanıza kim bakmış?
- 8Windows 7 başlat tuşu nasıl değiştirilir?
- 9Yerli malı cep ortaya çıktı!
- 10Tarihin tozlu sayfalarına gömülen .com'lar!
En Çok Okunan Makaleler
Bu haftanın en çok okunan makaleleri
- 1iPhone 4G: Tüm dedikodular ve gerçekler
- 2Flash ölüyor: HTML 5 Adobe'u sıkıştırıyor
- 3Veri kurtarma rehberi
- 4Google'dan kaçış planınız burada...
- 5Steam: Geleceğin oyun platformu mu?
- 6Tüm işletim sistemleri ve en iyi cepler...
- 7Altı çekirdeğin gücü: Intel Core i7 980X
- 8TOP 20: En iyi medya oynatıcı yazılımlar...
- 9Birbirinden eğlenceli 15 bilgisayar aksesuarı
- 10Korsan koruma nereye gidiyor?
7 ve XP'yi aynı anda kurmak
Bu makale size Win 7 veya Win XP yüklü bilgisayarınıza diğer işletim sistemini nasıl kuracağınızı gösterecektir
Yazar: nonpasaran
M.U.G.E.N/ Mugen Nedir ?
Karakterlerinizi hazırlayın ! M.U.G.E.N ile kendi dövüş oyunumuzu yapıyoruz.
Yazar: WolfTurk
CHIP Online-Video
Son Eklenen Videolar
CHIP Online’dan muhteşem kampanya!
Tıklayan herkes kazanacak...
Her hafta 1.000 kişiye TTNET Oyun'dan Platinum üyelik hediye. Sadece tıklayın, kazanın!
CHIP Online-Galeri
Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları
Türkiye'de bugün için bize sıradan gelen olaylar ilk kez ne zaman yaşandı? İşte o ilkler...
CHIP Online'da Bugün
Son Eklenen Haberler ve Makaleler
- "Korsan yuvası YouTube!"
- Futbol Takımlarına Özel!
- Çok farklı bir Google Maps!
- Microsoft'a göre PS3'ü aşağı çeken ne?
- Microsoft yeniden yarışta: IE9 ortaya çıkıyor
- Sıra dışı kasa tasarımları bir arada...
- Apple da "esinlenir"...
- GT540: Ucuz ama çok yetenekli!
- Artık videolar bambaşka olacak...
- CERN: Asrın deneyinde asrın rekoru!
Dijital Fotoğraf Kursu
Okur Haberleri
Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri
- Yurtdışından iPhone satın alma rehberi!
- Avea'dan futbolseverlere özel modemler
- Compishco
- Web Günleri 2010 [20-21 Mart YTÜ/Oditorym] ücretsz
- Kingston'dan dünyanın en hızlı belllekleri
- PNY'den sessiz performans
- Ve Türk malı cep telefonu piyasada
- Opera Mini 5 ve Opera Mobile 10 çıktı
- Chromeplus 1.3.8.1sürümü yayınlandı
- Acer'ın yeni dizüstü modeli savaşa hazır
CHIP Dergisi: Mart 2010
























