25 Temmuz 2007

Burnatonce: Hepsi bir arada

Burnatonce: Hepsi bir arada


Biraz daha tecrübeli kullanıcılara hitap eden yazılım, birçok kayıt aracını tek arayüz üzerinden hizmete sunuyor. Kayıt için kullanılan algoritmaların kökleri Linux dünyasına dayanıyor.

CD yazmadan "cdrdao", DVD yazmadan "dvdrecord", kalıp (image) dosyalarından ise "mkisofs" sorumlu. Bu yazılımın Linux dünyasıyla bağı sadece bunlardan ibaret değil. Yazılımın kullanımı da ücretli kayıt araçlarından oldukça farklı. 'Multisession' CD yazmak, diske kapasitesinden fazla veri yazmak (overburn) veyahut diğer değişik özellikleri kullanmak isteyenler, öncelikle program ayarlarından ilgili seçeneği bulmak ve istediği özelliği etkinleştirmek durumunda. Bunun kullanıcıya getirdiği avantaj ise, elindeki yazıcının özelliklerini iyi bilen kullanıcıların, donanımından optimum verimi sağlaması oluyor.

Müzik: Bu konuda burnatonce'ın en iyi özelliği; MP3'e çevirilecek müzik CD'lerindeki hata düzeltme performansı. Müzik CD'lerinde çiziklerden kaynaklanan atlama, seste bozulma gibi problemlere karşı burnatonce, diskin hatalı bölgesini daha yavaş ve birkaç kez okuyarak hatayı düzeltmeye çalışıyor.

Yazılımın müzik CD'lerini hazırlama konusunda da performansı en az okuması kadar başarılı. FreeDB internet şarkı veritabanına bağlantı sunmasının yanında OggVorbis codec desteği ve farklı ses seviyesindeki şarkıları aynı seviyeye getiren WaveGain gibi özellikleri de bünyesinde bulunduruyor. Şarkılar arasında kalan sessiz süreyi ayarlayabileceğiniz programda, albüm adını CD etiketi olarak kaydetmenize de olanak sağlanmış.

Veri CD'leri: burnatonce'ın kalıp dosyalarına desteği mevcut. ISO formatlı kalıp dosyalarının yanı sıra CUE ve BIN formatları da destekleniyor.

Video: Ücretsiz kayıt yazılımlarında ilk defa DVD'leri UDF 1.02 dosya sistemi ile yazmak mümkün. UDF, belirli kayıt projeleri için gerekli olabiliyor. Örneğin video içerikli DVD'lerde UDF ve ISO 9660 formatlarının melezi olan UDF-Bridge sistemi kullanılıyor. Bu noktada burnatonce'ın video DVD'lerini de yazabildiğini söyleyebiliriz. Tabii video dosyasını önceden işlemiş ve yazıma hazırlamış olmanız şartıyla.

İndir: Burnatonce


iPhone ve iPad kullanıcıları!
CHIP Online uygulamasını yüklemek için tıklayın!




 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın


Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 15 yorum
123Sonraki
Ziyaretçi yazmış:
denemek isterim
17 Ara 2011  19:27Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
ben hayatımda nero kadar iğrenç rezil bir program (herhangi bir alanda görmedim) programın çok özellikli olduğu için karışık olduğu özelliğine zerre kadar katılmıyorum.Nokiada bir telefonun özelliği herhangibir markaya göre EN AZ onkat fazla anlatılıyor(nokiacı değilim yani reklam yapmıyorum lg nin tlfnları daha hoşuma gider) ama menüsü en kolay telefondur .Bu arada neronun şu zırva 7 ultra editionundan bahsediyorum-ama nero nun mesela en önemli saçmalığı dvd yi kayıt edeceğin ilk menüde(veri dvdsi yarat diye çevrilmiş) neymiş secure disk yapıp dvd yi kapatıyor kalan miktarada yazıldığı için kullanamıyorsun.Daha birçok saçma özellik.Zaten kopyalama yapan çoğu arkadaş direk kopyaladığı için yani film felan sorun olmuyor ama veri aktarımında tam bir kepazelik..inanamıyorum.
07 Kas 2007  00:18%57Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%43
Ziyaretçi yazmış:
Deepburner'da şunu deneyin:
Kopyalamak istediğiniz bir CD'yi/DVD'yi sürücüye yerleştirin. Deepburner'ı açın. Dosya menusunden "Yeni"'yi seçin. Açılan pencerede "CD/DVD Diski Oluştur" u işaretleyip ileri tıklayın. Devam eden işlemde "Çoklu Ortam Olmadan" bölümünü işaretleyip "Sonraki" butonuna basın. Datalarınızı kaydetmeniz için açılan bu pencereye CD/DVD sürücünüzün içeriğini "ctrl+ A" kombinasyonuyla seçip taşıyın. İşleminizi tamamladıktan sonra pencerenin solunda yer alan "Disk Yak" simgesine tıklayın. Son aşama olan bu bölümde de ekranın sağında yer alan "ISO Kaydet" butonuna basın. Açılır pencerede ISO'yu nereye kaydetmek istediğinizi bilgisayarınızda belirleyin ve bu hıza şaşırın.
12 Eyl 2007  01:41%60Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%40
Ziyaretçi yazmış:
o çok güzel bi site burası çok beğendim başarılarınızın devamını dilerim

26 Ağu 2007  14:52%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Ziyaretçi yazmış:
nero'dan kurtulmak zordur.iyi alıştırıyo kendine kerata.
20 Ağu 2007  18:41%33Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%67
123Sonraki


Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Qnap Turbo NAS TS-879 Pro

WD TV Live 2011

Qnap Turbo NAS  TS-879 ProTest Merkezi'mize Tesan tarafından yollanan bu NAS cihazı, oldukça çok yönlü bir ürün.
10 Şubat 2012 Cuma
WD TV Live 2011Western Digital'in yeni medya oynatıcısı WD TV Live 2011'i inceledik.
09 Şubat 2012 Perşembe

LG P990 Optimus Speed

Asus Zenbook UX31E

LG P990 Optimus SpeedAndroid platformunu kullanan LG Optimus 2X, test merkezimize konuk oldu.
08 Şubat 2012 Çarşamba
Asus Zenbook UX31Eİnce ve hafif... Üstelik masaüstü bilgisayarlarla yarışacak donanıma sahip. İşte Asus Zenbook...
07 Şubat 2012 Salı
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

 

Beş harika kitap kazanmak için tıklayın!

Sadece CHIP Online üyelerine özel...

 
CHIP Online üyeleri için özel olarak hazırladığımız beş e-kitabı bilgisayarınıza hemen indirmek için tıklayın.

Hemen Tıklayın


İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

2012'nin cep bombaları!

2012'de çıkması beklenen, hakkında en çok konuşulan 15 cep bombasını bir araya getirdik!

diğer galeriler...

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

En Çok Okunan Haberler


En Çok Okunan Makaleler


Dijital Fotoğraf Kursu

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Dergisi: Şubat 2012


Diğer Yayınlar


İşbirliği ortaklarımız

  • Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com
 
 
Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu