25 Temmuz 2007

CDBurnerXP Pro: Nero muadili

CDBurnerXP Pro: Nero muadili

Çoğu kullanıcı, bu yazılımı Nero ile karşılaştırılır. Bunda haksız sayılmazlar; kullanım kolaylığı ve zengin fonksiyonları ile CDBurnerXP Pro'nun Nero'dan aşağı kalır yanı yok.

Yazılımı çalıştırdığınızda sizi, tüm kayıt seçeneklerini içeren bir sihirbaz karşılıyor. Seçenekler veri CD/DVD'lerinden, müzik CD'lerine, resim dosyalarına kadar uzanıyor. Birden fazla CD/DVD yazıcısı olanlar için, kayıdı yapacak sürücüyü seçmek için tek tuş yeterli. Bu, uzunca süre Nero'da yer almayan bir özellikti.

Müzik: Müzik dosyaları konusunda CDBurnerXP Pro, Nero'ya rahatlıkla kafa tutabiliyor. Yazılımda, MP3 dosyalarının sanatçı, albüm gibi çeşitli bilgilerini içeren "tag" (etiket) dosyalarını düzenlemek mümkün. Ses işleme için ise 12 kanallı bir ekolayzır ve WAV dosyaları için çeşitli filtreler kullanıma sunulmuş. Bu sayede örneğin belirli bölümlerdeki ses seviyesini her kanal için ayrı olarak ayarlamak mümkün. CDBurnerXP Pro'nun ses düzenleyicisi, efektler konusunda da kullanıcısını tatmin edebiliyor. Örneğin, büyük çalışma alanlarına sahip kullanıcılar, salon efektlerini (Hall) kullanarak bulundukları mekanı bir konser salonuna çevirebilirler.

Yazılım MP3 konusunda da her isteği karşılayabiliyor. MP3 ve diğer formatlar arasında her iki yönde dönüşüm (encoding/decoding) yaparken yazılım, LAME-Encoder'dan yararlanıyor. Kullanıcı, codec'i hem Müzik CD'lerinin, hem de WAV dosyalarının dönüşümü için kullanabiliyor. Ancak programda Bitrate'i değiştirmek mümkün değil; Bitrate en çok kullanılan değer olan 128 kilobit/saniye değerinde sabitlenmiş.

MP3 etiket düzenleyicisi (tag editor) klasörleri bir bütün olarak okuma yeteneğine sahip, bu sayede birbirinden ayrı klasörlere konmuş albümleri işlemek çok daha kolay. Etiket düzenleyicinin arayüzü Winamp'ın etiket düzenleyicisi ile benzerlik gösteriyor. ID3 bilgilerini tek tuş ile birinci sürümden (ID3v1) ikinci sürüme (ID3v2) aktarmak mümkün.

AudioGrabber: CDBurnerXP içerisinde MP3 CD'leri kaydetmeye yarayan bir araç da mevcut.

Veri CD'leri: CDBurnerXP veri disklerinde de birçok seçeneği barındırıyor. Çoklu-oturum (Multisession) veya BurnProof (diskin başarısız veri aktarımı sonucu kullanılmaz hale gelmesi) gibi özellikler bunlara örnek teşkil edebilir. Kullanıcıya, diski ISO9660 veya Joliet standartlarına göre yazma özgürlüğü de tanınmış. ISO9660 standardı disk etiketi olarak sadece 8 karakter desteklerken, yeni Joliet standardında bu sayı 64.

"CD-Extra" olarak tanımlanan disklere de CDBurnerXP tam destek veriyor. CD-Extra disklerde diskin bir bölümüne müzik dosyaları yazılırken, kalan bölümüne veri dosyaları kaydedilebiliyor. Böylece müzik setinizde favori şarkılarınızı dinlerken, bir yandan da önemli dosyalarınızı aynı medyada taşımanız mümkün.

CDBurnerXP, veri disklerini ISO formatına göre yazıyor. ISO-DVD'lerinde bir dosya için boyut 1 Gigabyte ile sınırlandırılmış. Ancak 1 GB'dan büyük dosyaları yazmak isteyenler için bu sınırlama, program içerisinden kapatılabiliyor. Kimi ortamlarda bu tür diskler uyumsuzluk gösterebilir, ancak Windows XP ve Vista altında herhangi bir DVD-ROM sürücü bu diskleri sorunsuz okuyacaktır.

İnidr: CDBurnerXP Pro

iPhone ve iPad kullanıcıları!
CHIP Online uygulamasını yüklemek için tıklayın!

Sonraki Sayfada:

Burnatonce: Hepsi bir arada
 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 15 yorum
123Sonraki
Ziyaretçi yazmış:
denemek isterim
17 Ara 2011  19:27Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
ben hayatımda nero kadar iğrenç rezil bir program (herhangi bir alanda görmedim) programın çok özellikli olduğu için karışık olduğu özelliğine zerre kadar katılmıyorum.Nokiada bir telefonun özelliği herhangibir markaya göre EN AZ onkat fazla anlatılıyor(nokiacı değilim yani reklam yapmıyorum lg nin tlfnları daha hoşuma gider) ama menüsü en kolay telefondur .Bu arada neronun şu zırva 7 ultra editionundan bahsediyorum-ama nero nun mesela en önemli saçmalığı dvd yi kayıt edeceğin ilk menüde(veri dvdsi yarat diye çevrilmiş) neymiş secure disk yapıp dvd yi kapatıyor kalan miktarada yazıldığı için kullanamıyorsun.Daha birçok saçma özellik.Zaten kopyalama yapan çoğu arkadaş direk kopyaladığı için yani film felan sorun olmuyor ama veri aktarımında tam bir kepazelik..inanamıyorum.
07 Kas 2007  00:18%57Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%43
Ziyaretçi yazmış:
Deepburner'da şunu deneyin:
Kopyalamak istediğiniz bir CD'yi/DVD'yi sürücüye yerleştirin. Deepburner'ı açın. Dosya menusunden "Yeni"'yi seçin. Açılan pencerede "CD/DVD Diski Oluştur" u işaretleyip ileri tıklayın. Devam eden işlemde "Çoklu Ortam Olmadan" bölümünü işaretleyip "Sonraki" butonuna basın. Datalarınızı kaydetmeniz için açılan bu pencereye CD/DVD sürücünüzün içeriğini "ctrl+ A" kombinasyonuyla seçip taşıyın. İşleminizi tamamladıktan sonra pencerenin solunda yer alan "Disk Yak" simgesine tıklayın. Son aşama olan bu bölümde de ekranın sağında yer alan "ISO Kaydet" butonuna basın. Açılır pencerede ISO'yu nereye kaydetmek istediğinizi bilgisayarınızda belirleyin ve bu hıza şaşırın.
12 Eyl 2007  01:41%60Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%40
Ziyaretçi yazmış:
o çok güzel bi site burası çok beğendim başarılarınızın devamını dilerim

26 Ağu 2007  14:52%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Ziyaretçi yazmış:
nero'dan kurtulmak zordur.iyi alıştırıyo kendine kerata.
20 Ağu 2007  18:41%33Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%67
123Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Qnap Turbo NAS TS-879 Pro

WD TV Live 2011

Qnap Turbo NAS  TS-879 ProTest Merkezi'mize Tesan tarafından yollanan bu NAS cihazı, oldukça çok yönlü bir ürün.
10 Şubat 2012 Cuma
WD TV Live 2011Western Digital'in yeni medya oynatıcısı WD TV Live 2011'i inceledik.
09 Şubat 2012 Perşembe

LG P990 Optimus Speed

Asus Zenbook UX31E

LG P990 Optimus SpeedAndroid platformunu kullanan LG Optimus 2X, test merkezimize konuk oldu.
08 Şubat 2012 Çarşamba
Asus Zenbook UX31Eİnce ve hafif... Üstelik masaüstü bilgisayarlarla yarışacak donanıma sahip. İşte Asus Zenbook...
07 Şubat 2012 Salı
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

CHIP Online iPad ve iPhone'da!

CHIP Online mobil uygulamalarını indirin

Uzun süredir beklenen CHIP Online mobil uygulaması iPad ve iPhone için çıktı. Turkcell sponsorluğunda hazırlanan uygulamaları indirmek için tıklayın!

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

2012'nin cep bombaları!

2012'de çıkması beklenen, hakkında en çok konuşulan 15 cep bombasını bir araya getirdik!

diğer galeriler...

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Dergisi: Şubat 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu