3 terabyte'lık harici disk
4 Ekim 2008, 17:00
3 TB HDD: Doldurun doldurabildiğiniz kadar!
Selim Öztürk
Fabrik'in yeni harici diski Simple Tech Pro Duo, 3 terabyte'lık kapasitesiyle sınırları zorluyor.

Simple Tech Pro Duo, 3TB'lık kapasitesiyle sınırları zorluyor.
![]() DEV KAMPANYA, |
| Katılmak için giriş yapın veya kayıt olun |
| ÖDÜLLER HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ |
Dahili HDD'lerin aksine taşınabilirliği dolayısıyla yoğun ilgi gören harici HDD'ler, sundukları devasa kapasiteleriyle de tüketicilerin rüyalarını süslüyor.
Devasa kapasite konusunda artık sınırları zorlayan yeni Simple Tech Pro Duo, 3 terabyte'lık depolama alanıyla, ki bu rakam yaklaşık 3.000 GB'a tekabul ediyor, harici disklerin kapasite sınırını bir adım daha öteye taşıyor.
eSATA, FireWire 800, FireWire 400 ve USB 2.0 bağlantılarını destekleyen ve iki farklı 1.5TB'lık Pro disklerden oluşan Simple Tech Pro Duo'yu kullanan kullanıcılar, diledikleri takdirde aylık 4.95 Dolarlık bir kira bedeli ödemesi karşılığında, ürünün imalatçısı Fabrik şirketine ait olan ve 2GB depolama alanı sunan Ultime Backup sunucularından da tek tıklamayla faydalanabilecek. Böylelikle kullanıcılar verilerini hem harici diskine, hem de internetteki sunuculara kolay bir şekilde gönderebilecek.
Ürünün fiyatı ve satışa sunulacağı tarih konusunda ise şirket tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.
Devasa kapasite konusunda artık sınırları zorlayan yeni Simple Tech Pro Duo, 3 terabyte'lık depolama alanıyla, ki bu rakam yaklaşık 3.000 GB'a tekabul ediyor, harici disklerin kapasite sınırını bir adım daha öteye taşıyor.
eSATA, FireWire 800, FireWire 400 ve USB 2.0 bağlantılarını destekleyen ve iki farklı 1.5TB'lık Pro disklerden oluşan Simple Tech Pro Duo'yu kullanan kullanıcılar, diledikleri takdirde aylık 4.95 Dolarlık bir kira bedeli ödemesi karşılığında, ürünün imalatçısı Fabrik şirketine ait olan ve 2GB depolama alanı sunan Ultime Backup sunucularından da tek tıklamayla faydalanabilecek. Böylelikle kullanıcılar verilerini hem harici diskine, hem de internetteki sunuculara kolay bir şekilde gönderebilecek.
Ürünün fiyatı ve satışa sunulacağı tarih konusunda ise şirket tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.
FORUMDA TARTIŞIN
İlgili Konular:
- Haber: Apple da "esinlenir"...
- Haber: Sadece PC ile sınırlı kalmayın!
- Haber: 30 yıl öncesinin sabit diski ve kapasitesi...
- Haber: Oyun konsoları çöpe mi gidecek?
- Haber: Bu model ile SSD'ler nihayet ucuzluyor!
- Haber: Böyle garantiyi daha önce görmediniz...
- Haber: Philips müzikseverleri baştan çıkartacak!
- Haber: iPad için geri sayım başladı!
- Haber: A-Data'dan süper hızlı bellek kartları
- Haber: Western Digital'den Windows XP için!
Oyla:
En Düşük
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 15 yorum
Sistem ile alakası yok. Windowsa göre çıkarıyorsan hddni o zaman windowsa göre kapasite belirleyeceksin. Sahtekarlığa gerek yok ;)
| 19 Ağu 2009 04:48 | ![]() | ![]() |
petabyte diskler bişe şuanda çalışma aşamasında iken eğer -270 derecede çalışmakta ise biz yottabyte görene kadar kemiklerimiz kalmaz mezarda heralde
| 16 May 2009 18:54 | ![]() | ![]() |
"...10 seneye kadar yogabayt bile gelir..."
Yogabayt diye bir şey olduğunu sanmıyorum. Terabaytı (1024 gigabayt) sırasıyla şu birimler takip ediyor: Terabaytın 1024 katı olan petabayt, petabaytın 1024 katı olan eksabayt, eksabaytın 1024 katı olan zettabayt, zettabaytın 1024 katı olan yottabayt.
Yogabayt diye bir şey olduğunu sanmıyorum. Terabaytı (1024 gigabayt) sırasıyla şu birimler takip ediyor: Terabaytın 1024 katı olan petabayt, petabaytın 1024 katı olan eksabayt, eksabaytın 1024 katı olan zettabayt, zettabaytın 1024 katı olan yottabayt.
| 12 Eki 2008 01:34 | %100 | ![]() | ![]() | %0 |
Bir terabaytı bir trilyon bayttan hesaplayınca, 3 terabayt, 3072 gigabayt yerine 2794 gigabayt oluyor. Eksik olan miktar 278 gigabayttır. 04 Ekim 2008 Cumartesi, 21:56 zamanındaki yorumu yazmıştım, düzeltiyorum. Diğer yorumlarla ilgili not: Eksik olan bu miktar, görülmeyen, kullanılamayan veya sistem için ayrılmış bir bölüm olmayıp, hiç var olmayan bir eksikliktir.
| 11 Eki 2008 22:17 | %100 | ![]() | ![]() | %0 |
ee iyi de gardaş hiçbir şey boşa gitmiyor diyosun? 250gblık hdd'm var 17gb gözükmüyor sistem yiyor sonuçta her hdd de bu böyledir hddnin boyutuna göre gidiyor bir kısım. 250 gb lık bir hdd de (örnek verdim sadece) 220 si dolunca uyarı veriyor sistem yetersiz falan diye eee hani 250 idi? elbette GB/BYTE hesabında byte daha fazla gözükür ama ben işlevine bakarım verilerimi alıp almadığına dediğim gibi 250 gblık bir hdd de 220 dolu olunca uyarı veriyor sonuçta. benim 250lilık hdd mi 25005670400 BYTE olarak gösteriyor bu fabrika çıkışı sadece kullanılabilirlik kısmı 233GB
| 07 Eki 2008 23:13 | %100 | ![]() | ![]() | %0 |
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ
CHIP ONLINE FORUM
- 4 Milyarlık Sistem 2 Saat Sonra ...
- Yurtdışından iPhone satın alma ...
- Yeni İşlemci Alacagım Arkadaslar ...
- İşte korsanın korkunç faturası!
- Live messenger 4 sızdı İndirin
- Sistem Tavsiyesi
- ingilizce tercüme konusunda yardım
- Zotac 9800gt eco mu ati 5770 mi?
- Avea'dan futbolseverlere özel ...
- Hangi ekran kartını öneririsiniz ...daha fazlası
CHIP Online Uygulamaları
İlginizi Çekebilir
İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler
- Haber: Apple da "esinlenir"...
- Haber: Sadece PC ile sınırlı kalmayın!
- Haber: 30 yıl öncesinin sabit diski ve kapasitesi...
- Haber: Oyun konsoları çöpe mi gidecek?
- Haber: Bu model ile SSD'ler nihayet ucuzluyor!
- Haber: Böyle garantiyi daha önce görmediniz...
- Haber: Philips müzikseverleri baştan çıkartacak!
- Haber: iPad için geri sayım başladı!
- Haber: A-Data'dan süper hızlı bellek kartları
- Haber: Western Digital'den Windows XP için!
CHIP Online’dan muhteşem kampanya!
Tıklayan herkes kazanacak...
Her hafta 1.000 kişiye TTNET Oyun'dan Platinum üyelik hediye. Sadece tıklayın, kazanın!
CHIP Online-Video
Son Eklenen Videolar
7 ve XP'yi aynı anda kurmak
Bu makale size Win 7 veya Win XP yüklü bilgisayarınıza diğer işletim sistemini nasıl kuracağınızı gösterecektir
Yazar: nonpasaran
M.U.G.E.N/ Mugen Nedir ?
Karakterlerinizi hazırlayın ! M.U.G.E.N ile kendi dövüş oyunumuzu yapıyoruz.
Yazar: WolfTurk
CHIP Online'da Bugün
Son Eklenen Haberler ve Makaleler
- Microsoft yeniden yarışta: IE9 ortaya çıkıyor
- Sıra dışı kasa tasarımları bir arada...
- Apple da "esinlenir"...
- GT540: Ucuz ama çok yetenekli!
- Artık videolar bambaşka olacak...
- CERN: Asrın deneyinde asrın rekoru!
- Facebook'ta bir "müptela hırsız"
- Oyun devine yasak şoku mu?
- Sadece PC ile sınırlı kalmayın!
- ODTÜ'de yarışma var!
CHIP Online-Galeri
Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları
Türkiye'de bugün için bize sıradan gelen olaylar ilk kez ne zaman yaşandı? İşte o ilkler...
Okur Haberleri
Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri
- Yurtdışından iPhone satın alma rehberi!
- Avea'dan futbolseverlere özel modemler
- Compishco
- Web Günleri 2010 [20-21 Mart YTÜ/Oditorym] ücretsz
- Kingston'dan dünyanın en hızlı belllekleri
- PNY'den sessiz performans
- Ve Türk malı cep telefonu piyasada
- Opera Mini 5 ve Opera Mobile 10 çıktı
- Chromeplus 1.3.8.1sürümü yayınlandı
- Acer'ın yeni dizüstü modeli savaşa hazır
Dijital Fotoğraf Kursu
En Çok Okunan Haberler
Bu haftanın en çok okunan haberleri
- 1Rapidshare ile uğraşmayın: İşte işin kolayı!
- 2Internet Explorer 9: İndirin, deneyin!
- 3İnternette gizli kota skandalı!
- 4Karanlık internetin arama motorları!
- 58 Adımda Internet Explorer 8'i hızlandırın!
- 6Yeni Chrome hazır; İndirin!
- 7Facebook sayfanıza kim bakmış?
- 8Windows 7 başlat tuşu nasıl değiştirilir?
- 9Tarihin tozlu sayfalarına gömülen .com'lar!
- 10Yerli malı cep ortaya çıktı!
En Çok Okunan Makaleler
Bu haftanın en çok okunan makaleleri
- 1iPhone 4G: Tüm dedikodular ve gerçekler
- 2Flash ölüyor: HTML 5 Adobe'u sıkıştırıyor
- 3Veri kurtarma rehberi
- 4Google'dan kaçış planınız burada...
- 5Steam: Geleceğin oyun platformu mu?
- 6Tüm işletim sistemleri ve en iyi cepler...
- 7Altı çekirdeğin gücü: Intel Core i7 980X
- 8TOP 20: En iyi medya oynatıcı yazılımlar...
- 9Birbirinden eğlenceli 15 bilgisayar aksesuarı
- 10Büyük Windows-diyeti: PC'nizi zayıflatın
CHIP Dergisi: Mart 2010