Buradasınız:

Ana Sayfa

Haberler

Notebook

4 GB RAM standardı
25 Aralık 2007, 08:14

4 GB RAM laptoplarda standart mı olacak?

Halil Mollaoğlu
Bazı laptop üreticileri yeni senenin başlangıcı ile ürünlerine 4 GB RAM standardını getirecekler...
4 GB RAM laptoplarda standart mı olacak?
Bazı laptop üreticileri yeni senenin başlangıcı ile ürünlerine 4 GB RAM standardını getirecekler. Toshiba, Dell, HP gibi üst-seviye sistem üreticileri taşınabilir cihazlarındaki tüm bellek kapasitesini kullanmak istiyorlar. Sebep ise firmalar 4 GB'ın satın alınabilir hale geldiği noktada bellek maliyetlerinin düşüşünü gösteriyor.

Spesifik bilgisayar modelleri henüz belirtilmedi fakat yüksek bellek gereksiniminin Dell XPS serisi, HP Pavilion dv9000 serisi ve Toshiba'nın Satellite X205 oyun sistemlerinde standart hale geleceği düşünülüyor. 2 GB, kısa bir süre içinde birçok bilgisayarda standart haline geldi ve yakın bir gelecekte düşük-seviye sistemlerdeki 1 GB standardının yerini alacağı düşünülüyor.

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
YORUMLAR
Toplam 33 yorum
Önceki1234567Sonraki
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
4gb ram için sistemin 64bit olması lazım.Biiiiiiiir
4gb ram yerine 2gb ddr3 tercih edebilirsiniz ama ram full olduğunda sabit diskinizin dayanılmaz hızına talim olursunuz İkiiiiiiiiii
4gb ram niye gerek diyenler olursa onlara sözüm vista'da yeni çıkan texture zengini oyunları oynayın derim.(yeni unreal'ı max ayarlarda oynayın mesela)Bu da üüüüüç.
Ama tabi biz teknolojiyi hep geriden takip ettiğimizden (halen agp ekran kartı soranlar var) 4 gb ram standardının anlaşılması güç olabiliyor.

28 Aralık 2007 Cuma, 20:22%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
benim laptopta 2gb vardı gittim 1gb daha aldım değişen pek bişi olmadı. zaten 32bit vista 4gb ram desteklemiyor henüz.

tespit dogru 1gblik ramlar alınabilir fiyatta fakat seneye çöplük olcak teknoloji için çok bile. ddr3 en geç 6ay içinde standart olur bizde yavaş 4gblik eski teknolojiyle ugraşıp dururuz
27 Aralık 2007 Perşembe, 20:57Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Fata1ty_06 yazmış:
Ooo 4 gb ddr2 takacagıma gider 2 gb ddr3 takarım daha ii:D (fiyatı ayrı bi konu)
27 Aralık 2007 Perşembe, 15:05%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
black_flood yazmış:
vista gibi bir canavar var iken şart oldu 4gb ram takmak.laptoplarda kafadan 1.4 gb ram yiyor yazılımların çalışması için gerekli veri tabanımı yoksa donanımların dayanıklılık sabrını test eden bir test yazılımımı tam anlayamadım vistayı.
27 Aralık 2007 Perşembe, 09:15Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Önceki1234567Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
YORUM ve TARTIŞMA
CHIP ONLINE UYGULAMALARI

iGoogle ve GoogleToolbar

Vista Sidebar 2.0

CHIP Online iGoogle UygulamasıiGoogle kullanıyorsanız Türkiye'nin en çok güncellenen teknoloji sitesini sayfanıza ekleyin!
Windows Vista Kenar Çubuğu AracıWindows Vista kenar çubuğunuzda, artık CHIP Online'daki tüm yazıları anında takip edebileceksiniz...

CHIP Online sitenizde!

Facebook Uygulaması

Sitenizi CHIP Online ile zenginleştirinCHIP Online haber, makale, inceleme ve galerilerini tüm ziyaretçilerinizle paylaşıp sitenizi zenginleştirin
CHIP Online Facebook Uygulaması21,000'den fazla kişi Facebook profillerinde, CHIP Online Uygulamasını çalıştırıyor. Siz de eklediniz mi?

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Günün Tam Sürüm Programı

Her gün tam sürüm bir yazılım

CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımını indirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.

Hemen İndirin

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Her telden 127 duvar kağıdı

Masaüstünüzün görüntüsünden sıkıldınız mı? Yepyeni duvar kağıtlarımız sizi bu sıkıntıdan kurtaracak.

diğer galeriler...

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Terminatör Geliyor!
Makineler ve bilgisayarlar dünyayı ele geçirmeye nasıl başladı?

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Dergisi: Aralık 2008

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Turk.Net
  • Turhost