24 Mart 2008
Samsung SGH-G800: Optik zum, sıradan resimler

Samsung G800 testimizde optik zum sunan tek cep telefonu ama sunduğu düşük parlaklık yüzünden fotoğraflar karanlık çıkabiliyor.
Dış mekân çekimi olsun veya laboratuar çekimi olsun resimler olması gerekenden daha karanlık gözüküyor. Fotoğrafların Exif verileri, dış mekân çekimlerinde aydınlatma süresinin 1/2500 ile rakip telefonlara (F2,8 ve 1/500) göre çok daha kısa olduğunu açığa çıkarıyor. F3.8 objektifin düşük aydınlatması da buna eklenince ortaya bir aydınlatma-eksikliği çıkıyor. Gerçi birçok ince-ayar imkânı ile bu efekt biraz da olsa ortadan kaldırılabiliyor. Ama bir fotoğraf-cep telefonu ile otomatik ayar modunda da güvenilir resimlerin çekilebilmesi gerekiyor.
Doğal renkler, düşük çözünürlük
Karanlık olması dışında renkler genel olarak son derece doğal. Aydınlık resim bölgelerinde yeterli kontrast ve detayın olup karanlık bölgelerde durumun aynı olmaması yine resimlerin gerçeğinden daha karanlık olmasından kaynaklanıyor. Laboratuar testlerinde bu durum yine kendini belli etse de Samsung beyaz bölgeyi iyi bir şekilde canlandırabiliyor; fakat kırmızı turuncuya kayıyor ve sarı renk kirli ve soluk gözüküyor.
Belirgin renk-parazitlenmesi
287'lik parazitlenme değeri kötü değil ama test fotoğraflarında parazitlenmeden kaynaklanan resim-bozuklukları, Sony Ericsson veya Nokia modellerine göre daha çok göze çarpıyor.
0,9 saniyelik deklanşör gecikmesi orta-seviye bir değer ve gerçek bir digicam'dan daha yavaş. Buna rağmen seri resim çekimindeki hızı (saniyede 2,3 resim) "iyi" notunu hak ediyor. Diğer 5 Megapiksel cep telefonları ile karşılaştırıldığında G800'ün görüntü kalitesi ancak dördüncü sıraya yetebiliyor, sadece LG Viewty G800'den daha kötü bir grafik çiziyor.
Sonuç: İkna edici değil
Optik zuma sahip olmasına rağmen SGH-G800 sondan bir önceki sıradan kurtulamıyor. Resim kalitesi bariz bir şekilde kötü.
Dış mekân çekimi olsun veya laboratuar çekimi olsun resimler olması gerekenden daha karanlık gözüküyor. Fotoğrafların Exif verileri, dış mekân çekimlerinde aydınlatma süresinin 1/2500 ile rakip telefonlara (F2,8 ve 1/500) göre çok daha kısa olduğunu açığa çıkarıyor. F3.8 objektifin düşük aydınlatması da buna eklenince ortaya bir aydınlatma-eksikliği çıkıyor. Gerçi birçok ince-ayar imkânı ile bu efekt biraz da olsa ortadan kaldırılabiliyor. Ama bir fotoğraf-cep telefonu ile otomatik ayar modunda da güvenilir resimlerin çekilebilmesi gerekiyor.
Doğal renkler, düşük çözünürlükKaranlık olması dışında renkler genel olarak son derece doğal. Aydınlık resim bölgelerinde yeterli kontrast ve detayın olup karanlık bölgelerde durumun aynı olmaması yine resimlerin gerçeğinden daha karanlık olmasından kaynaklanıyor. Laboratuar testlerinde bu durum yine kendini belli etse de Samsung beyaz bölgeyi iyi bir şekilde canlandırabiliyor; fakat kırmızı turuncuya kayıyor ve sarı renk kirli ve soluk gözüküyor.
Belirgin renk-parazitlenmesi287'lik parazitlenme değeri kötü değil ama test fotoğraflarında parazitlenmeden kaynaklanan resim-bozuklukları, Sony Ericsson veya Nokia modellerine göre daha çok göze çarpıyor.
0,9 saniyelik deklanşör gecikmesi orta-seviye bir değer ve gerçek bir digicam'dan daha yavaş. Buna rağmen seri resim çekimindeki hızı (saniyede 2,3 resim) "iyi" notunu hak ediyor. Diğer 5 Megapiksel cep telefonları ile karşılaştırıldığında G800'ün görüntü kalitesi ancak dördüncü sıraya yetebiliyor, sadece LG Viewty G800'den daha kötü bir grafik çiziyor.
Sonuç: İkna edici değilOptik zuma sahip olmasına rağmen SGH-G800 sondan bir önceki sıradan kurtulamıyor. Resim kalitesi bariz bir şekilde kötü.
Sonraki Sayfada:
Oyla:
En Düşük
En Yüksek
YORUMLAR
Toplam 16 yorum
emre__ yazmış:
japonlar yapıyo bu sporu başka şey söylemeye gerek yok k850i alasım geldi kaç paradır bu icat :)
| 24 Mart 2008 Pazartesi, 01:42 | %67 | ![]() | ![]() | %33 |
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ
YORUM ve TARTIŞMA
CHIP ONLINE UYGULAMALARI
İlginizi Çekebilir
İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler
- Haber: Microsoft'un "giyilebilen" kamerası
- Haber: Sony'den dünyanın en küçük full HD Handycam'i
- Haber: WiMAX'li Nokia N810 1 Nisan'da sahnede
- Haber: Mobil VoIP destekli yeni Nokia 6300i
- Haber: Dell, Windows Mobile cepler üretmek istiyor
- Makale: Hannover'den cep telefonu gözdeleri
- Resimlerle: Nokia N96 - İlk resimler
- Makale: Hangi cep telefonunun pili daha çok dayanıyor
- Haber: HTC Touch 3G çok yakında Türkiye'ye geliyor
- Haber: Android'li Agora'nın ilk canlı videosu burada
CHIP Online'da Bugün
Son Eklenen Haberler ve Makaleler
- HTC Touch 3G çok yakında Türkiye'ye geliyor
- Android'li Agora'nın ilk canlı videosu burada
- Sony Ericsson C510: Kate'in yeni resimleri
- Windows 7:MP3'leri bozan hatanın yaması geldi
- Motorola pet şişeleri telefona dönüştürdü
- Windows 7'nin cevapsız soruları
- Cepten görüntülü konuşmada yeni bir yöntem
- Windows 7: Açık beta süreci başlıyor
- iPhone nano'yu beklerken iPhone Air geldi
- Hayat kurtaran 10 otomobil teknolojisi
Günün Tam Sürüm Programı
Her gün tam sürüm bir yazılım
CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımını indirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.
CHIP Online-Galeri
Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları
Teknoloji her yerde: Malezya'nın tek ayaklı köprüsü
Malezya'daki bir köprü görenleri hayrete düşürüyor: Sadece tek bir ayağı ver ve bu ayak eğik duruyor
CHIP Online-Video
|
|
Wolverine'in Köklerine Geri bir bakış X-men Origins: Wolverine, Origins serisinin ilk filmi. Wolverine'in hayatının gizli kalan ilk kısımları 1 Mayıs'ta oraya çıkıyor... |
En Çok Okunan Haberler
Bu haftanın en çok okunan haberleri
- 1YouTube'a çok iddialı bir rakip daha geliyor
- 2Windows 7: Beta sürüm MP3'lere zarar veriyor
- 3Google Street View'dan yeni bir gaf daha!
- 4Vista, bellek üreticilerini zora soktu
- 5Windows 7 torrent'e nasıl sızdı?
- 6Eski televizyonlar çöpe mi gidecek?
- 7Facebook gövde gösterisi yapıyor!
- 8USB 3.0 ilk kez sahneye çıkıyor!
- 9En büyük korsan yazılım grubu yasta!
- 10Microsoft'tan Windows XP sınırlaması
En Çok Okunan Makaleler
Bu haftanın en çok okunan makaleleri
- 1Windows için büyü yapma vakti geldi
- 25 Dosya indirme yöneticisini yarıştırdık
- 3Bu araçlar ile RapidShare'den tam verim alın!
- 4Kapsamlı bir Windows 7 incelemesi daha!
- 5Win 7 Beta 1: Deneme sürümünden fazlası...
- 6100 büyülü kare eşliğinde HDR foto dünyası
- 7Dünya'yı hiç böyle görmediniz!
- 8Bu araçlarla bilgisayarınızı şahlandırın!
- 9CHIP Online en korkunç 55 telefonu seçti
- 10CHIP seçti: 2008'in en iyi ürünleri
Okur Haberleri
Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri
- 2009 Dünya Astronomi Yılı
- 2300 internet sitesine engel!
- Gökadalararası Parçacık Fıskiyesi
- Uzay Boşluğunda Yaşayabilen Canlılar
- Venüs' teki Suya Ne Oldu?
- Master öğrencileri yeni bir lazer ışını keşfetti
- Sentetik E. Coli'lerle Biyo-Yakıt Üretimi
- Neye bakıyorsunuz?
- Windows Vista Ultimate Project Red Edition
- youtube + google = 100 milyon video izleyicisi
CHIP Dergisi: Ocak 2009






















