24 Mart 2008

Sony Ericsson K850i: Fotoğraf makinesine çok yakın

Sony Ericsson K850i: Fotoğraf makinesine çok yakın
Sony Ericsson K850i keskinlik ve kontrastı çok iyi ayarlayabiliyor. Kenar karartma ve resimlerin genel izlenimi de hoşumuza gidiyor.

Testimizde ağaç dalları gibi ince yapıları yeterince keskin gösterebilen tek cihaz Sony Ericsson K850i oldu. Laboratuardaki çözünürlük ölçümü de bunu doğruluyor; 1517 orta-çizgi ile Sony Ericsson birinci sıraya yerleşiyor ve rakiplerine yüzde 15 fark atıyor. K850i kenar karartma ve fotoğraf incelemesinde de en üst seviyeye ulaşıyor.

Doğal renkler
Dış mekân çekimlerindeki renk görüntüleme ve doğallık son derece dengeli. Hem aydınlık hem de karanlık bölgelerde yeterince kontrast ve detay mevcut. Renk ölçüm tablosu biraz karanlık bir hava bırakıyor, beyaz alan gri renge kırmızı alan ise hafifçe magentaya kaçıyor. Ten rengi dâhil diğer renklerde ise durum iyi. Sony Ericsson parazit ölçümünde en kötü değeri (ISO 100: 338) sunsa da aynı durum test çekimleri için geçerli olmadı: Dış çekimlerdeki gökyüzü mavisinde herhangi bir parazit veya renk lekesi bulmak mümkün değil. Burada görüntü işlemcisinin parazit-engelleme özelliği iyi bir iş çıkarıyor.

Ani çekimler için yeterince hızlı
Cihazın deklanşör gecikme süresi 0,55 saniye ile ortalarda bulunuyor ki, tipik bir digicam de buna yakın bir değer sunuyor; K850i'nin gerçek bir seri-resim çekme özelliği yok.

Her şeyi hesaba katarsak Sony Ericsson K850i testte en iyi görüntü kalitesini sunuyor. Öyle görünüyor ki, geliştiriciler düzgün bir kameranın nasıl yapılacağını ve tüm bileşenlerin nasıl uyumlaştırılacağını Sony'nin Cyber-shot kamera bölümünden çok iyi bir şekilde öğrenmişler.

Sonuç: Rekabete dayanıklı
Testte gerçek dijital fotoğraf makinelerine rakip olabilecek tek cep telefonu K850i oldu; en azından ucuz ultra-kompakt kameralar ile rekabete dayanabilir.

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
YORUMLAR
Toplam 16 yorum
Önceki1234Sonraki
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
"Burada istisnai durumlar ise Sony Ericsson K850i'nin ve LG Viewty'nin dokunmatik ekranları."
die bi tabir var 2. sayfada. K850'nin ekran dokunmatik değil die biliyorum..Yanlış mı biliyorum?
24 Mart 2008 Pazartesi, 18:33%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Lg viewty alacaktım yorumu okuduktan sonra vazgeçtim.
24 Mart 2008 Pazartesi, 15:04%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
k850i 900 ytl civarında
24 Mart 2008 Pazartesi, 13:51%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Borga-x yazmış:
N95'im oldugu ıcın mutluyum.Herseye benımle gelıyor ve cok guzel fotolar çekebılıyorum. İç mekan ve flaşlı cekımlerı cok ıyı degıl.Özellikle flaşı bır portre fotosunda kullanmayın derım. İnsanın suratında mavımsı-grımsı bır renk oluşturuyor. Ama dış çekimleri gereçkten yeterli.
24 Mart 2008 Pazartesi, 11:33%67Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%33
Önceki1234Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
YORUM ve TARTIŞMA
CHIP ONLINE UYGULAMALARI

iGoogle ve GoogleToolbar

Vista Sidebar 2.0

CHIP Online iGoogle UygulamasıiGoogle kullanıyorsanız Türkiye'nin en çok güncellenen teknoloji sitesini sayfanıza ekleyin!
Windows Vista Kenar Çubuğu AracıWindows Vista kenar çubuğunuzda, artık CHIP Online'daki tüm yazıları anında takip edebileceksiniz...

CHIP Online sitenizde!

Facebook Uygulaması

Sitenizi CHIP Online ile zenginleştirinCHIP Online haber, makale, inceleme ve galerilerini tüm ziyaretçilerinizle paylaşıp sitenizi zenginleştirin
CHIP Online Facebook Uygulaması21,000'den fazla kişi Facebook profillerinde, CHIP Online Uygulamasını çalıştırıyor. Siz de eklediniz mi?

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Günün Tam Sürüm Programı

Her gün tam sürüm bir yazılım

CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımını indirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.

Hemen İndirin

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Birbirinden güzel 50 farklı Photoshop harikası

CHIP Online, sizler için 50 farklı Photoshop harikasını bir araya getirdi.

diğer galeriler...

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Terminatör Geliyor!
Makineler ve bilgisayarlar dünyayı ele geçirmeye nasıl başladı?

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Dergisi: Aralık 2008

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Turk.Net
  • Turhost