64-bit Windows 7 gerçeği!
17 Aralık 2009, 00:03

Windows 7 64 bit yüzde 75 yaygınlaşacak!

Ali Güngör
Windows 7 şimdilik rakipsiz gibi görünse de, asıl büyük çekişmeyi kendi içinde yaşıyor...
Windows 7 64 bit yüzde 75 yaygınlaşacak!
32 bit de XP de tarih olacak

Bu konuda okuyacaklarınız:

Microsoft'un Windows 7 işletim sistemi beklentilerin çok ötesinde bir hızla yayılıyor. Ama asıl şaşırtıcı olay 64 bit cephesinde yaşanıyor. Gartner analizlerine göre 2014 yılında şirket bilgisayarlarının yüzde 75'i 64 bit Windows 7 kullanıyor olacak.

Şimdiden yüzde 5 barajını geçen ve yavaşlama alameti göstermeyen Windows 7, 32 bit destekleyen son Windows işletim sistemi. 32 bit uyumluluk için tercih edilse de, 4GB ve üstü bellek kullananlar için çözüm ve gelecek 64 bit işletim sistemlerinde.

CHIP Online araştırdı: Windows 7'de 32 bit mi 64 bit mi?

Özellikle şirketler, yeni bir işletim sistemine geçişte temkinli davranırlar. Şirketlerin teknik servislerinin, eldeki eski donanımları uyumluluk için test etmesi gerekir. Güvenlik önlemi olarak da yeni işletim sistemleri ilk servis paketi yayınlanmadan pek tercih edilmez. Ancak Windows XP'de kalan, Vista'yı atlayan ya da memnun olmayıp XP'ye dönen şirketler, şimdi yoğun bir şekilde kendini çıkar çıkmaz kanıtlayan Windows 7'ye geçiyor.

Peki neden? İşte şirketlerin hesabı...

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın

Sonraki Sayfada:

Hangisi daha ucuz?
 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Konu ile ilgili Ürünler

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 16 yorum
1234Sonraki
Ziyaretçi yazmış:
Alıntı : 32 bit ve 64 bit kullanmış biri olarak şunu söyleyebilirim mevcut yazılımlarla 32 bit daha performanslı çalışıyor ayrıca 64 bit birazdaha fazla ram harcıyor.

2 GB RAMle ve 32 bit yazılımlarla kullanırsan tabii performans alamazsın.

Alıntı:Gördüğüm kadarıyla piyasada satılan notebookların içinde gelen Win7 lerin tümü 64bit.

Valla gördüğüm çoğu 4 GB RAM'li dizüstü 32 bit sistem kullanıyorlar.
İşin en ilginç yanıysa Casper'da. Core i7 6 GB RAM'li makinede 32 bit Vista yüklü geliyor.Ondan sonra da Türkiye'nin prestiji.Yemişim öyle prestiji ben.
27 Ara 2009  15:37%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
hcilek yazmış:
Windows 7 64bit sistemini bir notebook bilgisayara kurdum. Notebook a ayrıca Bitdefender Total Security 2010 antivirüsün 64bit versiyonunu da kurdum, çok süratli çaışıyor hakikkatten. 64 bit sistemler 64 bit programlar ile gerçekten süratini gösteriyor. 32 bit programlarla pek bir fark göremiyorsunuz
21 Ara 2009  16:01%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
gcb1903 yazmış:
işlemcin 64x ise 64 bit 86x ise 32 bit demektir..
20 Ara 2009  18:45Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
PcMaKeR yazmış:
"Flash player ile 64bit ne alaka? Firefoxun 32bitini kurarsin uzerindede 32bit flash player calisir. Suanda bilgisayarimda 4gb ddr3 ram var anakart 16gb destekliyor fiyatlar uygun oldugunda 16gb ye kadar ram takicam. O zamana kadar flashta isterse 64biti destekler istemezse desteklemez."

Şirketlerde firefox kullanılmaz. Kullanan da çok azdır. Büyük şirketlerde windows pc ler server a bağlanır bir etki alanı içindedir. ve serverdan bir grup ilkesi ile internet explorer a kısıtlama getirilir. bu kısıtlama sayesinde yasak siteler vb tek bir merkezden yönetilir.

Firefox grup ilkelerine bağlı değil. Patronlar her zaman çalışanının pc sini denetlemek ister. Bu yüzden şirketlerde firefox, opera vb yasaktır.

Bu grup ilkesi sayesinde program kurdurma vb de yasaklanır ki çalışan hem pc ye zarar vermesin hem gereksiz programlar engellensin.

Bu arada 64 bit internet explorer ı çalıştırmadıkça normalde 32 bit internet explorer açılır. Eklentiler, flash, Silverlight(microsoftun olmasına rağmen 32 bit sürümü var hala!) rahat çalışsın diye.

Yani kendi evindeki pc ile büyük şirketlerdeki pc leri bir tutma.
17 Ara 2009  14:09%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
Emre G yazmış:
64bit veya 32bit olması bilgisayarla mı? yani bilgisayarın mimarisiyle mi? yoksa işletim siste mi ile mi? oluyor.
şunu demek istiyorum:xp 32bit olan bilgisayarıma windows 7 yukleyeceim zaman 64bit yükleyebilir miyim ? yoksa 64 bit olan yeni bir bilgisayar mı almam gerekir?

Cevabım:
İşlemcinin 64 Bit'i desteklemesi gerekmektedir. Yeni işlemcilerin geneli 64 Bit'i desteklemektedir.
17 Ara 2009  13:43Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
1234Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

BlackBerry Bold 9790

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma
Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe

Fritz!Fon MT-F

Inca Drill

Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
Inca DrillDaha fazlasını aramayın...
23 Mayıs 2012 Çarşamba
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

Intel'in teknolojileri ile tanışın!

Teknolojinin bugünü, yarını ve geleceği...

Sizin için hazırladığımız çok özel bir mikro site ile Intel teknolojileriyle tanışmak için tıklayın.

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Dergisi: Mayıs 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu