1/3 sayfa
|
64-bit Windows 7 gerçeği!
17 Aralık 2009, 00:03
Windows 7 64 bit yüzde 75 yaygınlaşacak!
Ali Güngör
Windows 7 şimdilik rakipsiz gibi görünse de, asıl büyük çekişmeyi kendi içinde yaşıyor...

32 bit de XP de tarih olacak
Bu konuda okuyacaklarınız:
Microsoft'un Windows 7 işletim sistemi beklentilerin çok ötesinde bir hızla yayılıyor. Ama asıl şaşırtıcı olay 64 bit cephesinde yaşanıyor. Gartner analizlerine göre 2014 yılında şirket bilgisayarlarının yüzde 75'i 64 bit Windows 7 kullanıyor olacak.
Şimdiden yüzde 5 barajını geçen ve yavaşlama alameti göstermeyen Windows 7, 32 bit destekleyen son Windows işletim sistemi. 32 bit uyumluluk için tercih edilse de, 4GB ve üstü bellek kullananlar için çözüm ve gelecek 64 bit işletim sistemlerinde.
CHIP Online araştırdı: Windows 7'de 32 bit mi 64 bit mi?
Özellikle şirketler, yeni bir işletim sistemine geçişte temkinli davranırlar. Şirketlerin teknik servislerinin, eldeki eski donanımları uyumluluk için test etmesi gerekir. Güvenlik önlemi olarak da yeni işletim sistemleri ilk servis paketi yayınlanmadan pek tercih edilmez. Ancak Windows XP'de kalan, Vista'yı atlayan ya da memnun olmayıp XP'ye dönen şirketler, şimdi yoğun bir şekilde kendini çıkar çıkmaz kanıtlayan Windows 7'ye geçiyor.
Peki neden? İşte şirketlerin hesabı...
Şimdiden yüzde 5 barajını geçen ve yavaşlama alameti göstermeyen Windows 7, 32 bit destekleyen son Windows işletim sistemi. 32 bit uyumluluk için tercih edilse de, 4GB ve üstü bellek kullananlar için çözüm ve gelecek 64 bit işletim sistemlerinde.
CHIP Online araştırdı: Windows 7'de 32 bit mi 64 bit mi?
Özellikle şirketler, yeni bir işletim sistemine geçişte temkinli davranırlar. Şirketlerin teknik servislerinin, eldeki eski donanımları uyumluluk için test etmesi gerekir. Güvenlik önlemi olarak da yeni işletim sistemleri ilk servis paketi yayınlanmadan pek tercih edilmez. Ancak Windows XP'de kalan, Vista'yı atlayan ya da memnun olmayıp XP'ye dönen şirketler, şimdi yoğun bir şekilde kendini çıkar çıkmaz kanıtlayan Windows 7'ye geçiyor.
Peki neden? İşte şirketlerin hesabı...
Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın
Sonraki Sayfada:
FORUMDA TARTIŞIN
Oyla:
En Düşük
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 16 yorum
Alıntı : 32 bit ve 64 bit kullanmış biri olarak şunu söyleyebilirim mevcut yazılımlarla 32 bit daha performanslı çalışıyor ayrıca 64 bit birazdaha fazla ram harcıyor.
2 GB RAMle ve 32 bit yazılımlarla kullanırsan tabii performans alamazsın.
Alıntı:Gördüğüm kadarıyla piyasada satılan notebookların içinde gelen Win7 lerin tümü 64bit.
Valla gördüğüm çoğu 4 GB RAM'li dizüstü 32 bit sistem kullanıyorlar.
İşin en ilginç yanıysa Casper'da. Core i7 6 GB RAM'li makinede 32 bit Vista yüklü geliyor.Ondan sonra da Türkiye'nin prestiji.Yemişim öyle prestiji ben.
2 GB RAMle ve 32 bit yazılımlarla kullanırsan tabii performans alamazsın.
Alıntı:Gördüğüm kadarıyla piyasada satılan notebookların içinde gelen Win7 lerin tümü 64bit.
Valla gördüğüm çoğu 4 GB RAM'li dizüstü 32 bit sistem kullanıyorlar.
İşin en ilginç yanıysa Casper'da. Core i7 6 GB RAM'li makinede 32 bit Vista yüklü geliyor.Ondan sonra da Türkiye'nin prestiji.Yemişim öyle prestiji ben.
| 27 Ara 2009 15:37 | %100 | ![]() | ![]() | %0 |
Windows 7 64bit sistemini bir notebook bilgisayara kurdum. Notebook a ayrıca Bitdefender Total Security 2010 antivirüsün 64bit versiyonunu da kurdum, çok süratli çaışıyor hakikkatten. 64 bit sistemler 64 bit programlar ile gerçekten süratini gösteriyor. 32 bit programlarla pek bir fark göremiyorsunuz
| 21 Ara 2009 16:01 | %100 | ![]() | ![]() | %0 |
işlemcin 64x ise 64 bit 86x ise 32 bit demektir..
| 20 Ara 2009 18:45 | ![]() | ![]() |
"Flash player ile 64bit ne alaka? Firefoxun 32bitini kurarsin uzerindede 32bit flash player calisir. Suanda bilgisayarimda 4gb ddr3 ram var anakart 16gb destekliyor fiyatlar uygun oldugunda 16gb ye kadar ram takicam. O zamana kadar flashta isterse 64biti destekler istemezse desteklemez."
Şirketlerde firefox kullanılmaz. Kullanan da çok azdır. Büyük şirketlerde windows pc ler server a bağlanır bir etki alanı içindedir. ve serverdan bir grup ilkesi ile internet explorer a kısıtlama getirilir. bu kısıtlama sayesinde yasak siteler vb tek bir merkezden yönetilir.
Firefox grup ilkelerine bağlı değil. Patronlar her zaman çalışanının pc sini denetlemek ister. Bu yüzden şirketlerde firefox, opera vb yasaktır.
Bu grup ilkesi sayesinde program kurdurma vb de yasaklanır ki çalışan hem pc ye zarar vermesin hem gereksiz programlar engellensin.
Bu arada 64 bit internet explorer ı çalıştırmadıkça normalde 32 bit internet explorer açılır. Eklentiler, flash, Silverlight(microsoftun olmasına rağmen 32 bit sürümü var hala!) rahat çalışsın diye.
Yani kendi evindeki pc ile büyük şirketlerdeki pc leri bir tutma.
Şirketlerde firefox kullanılmaz. Kullanan da çok azdır. Büyük şirketlerde windows pc ler server a bağlanır bir etki alanı içindedir. ve serverdan bir grup ilkesi ile internet explorer a kısıtlama getirilir. bu kısıtlama sayesinde yasak siteler vb tek bir merkezden yönetilir.
Firefox grup ilkelerine bağlı değil. Patronlar her zaman çalışanının pc sini denetlemek ister. Bu yüzden şirketlerde firefox, opera vb yasaktır.
Bu grup ilkesi sayesinde program kurdurma vb de yasaklanır ki çalışan hem pc ye zarar vermesin hem gereksiz programlar engellensin.
Bu arada 64 bit internet explorer ı çalıştırmadıkça normalde 32 bit internet explorer açılır. Eklentiler, flash, Silverlight(microsoftun olmasına rağmen 32 bit sürümü var hala!) rahat çalışsın diye.
Yani kendi evindeki pc ile büyük şirketlerdeki pc leri bir tutma.
| 17 Ara 2009 14:09 | %0 | ![]() | ![]() | %100 |
64bit veya 32bit olması bilgisayarla mı? yani bilgisayarın mimarisiyle mi? yoksa işletim siste mi ile mi? oluyor.
şunu demek istiyorum:xp 32bit olan bilgisayarıma windows 7 yukleyeceim zaman 64bit yükleyebilir miyim ? yoksa 64 bit olan yeni bir bilgisayar mı almam gerekir?
Cevabım:
İşlemcinin 64 Bit'i desteklemesi gerekmektedir. Yeni işlemcilerin geneli 64 Bit'i desteklemektedir.
şunu demek istiyorum:xp 32bit olan bilgisayarıma windows 7 yukleyeceim zaman 64bit yükleyebilir miyim ? yoksa 64 bit olan yeni bir bilgisayar mı almam gerekir?
Cevabım:
İşlemcinin 64 Bit'i desteklemesi gerekmektedir. Yeni işlemcilerin geneli 64 Bit'i desteklemektedir.
| 17 Ara 2009 13:43 | ![]() | ![]() |
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları
Intel'in teknolojileri ile tanışın!
Teknolojinin bugünü, yarını ve geleceği...
Sizin için hazırladığımız çok özel bir mikro site ile Intel teknolojileriyle tanışmak için tıklayın.
İlginizi Çekebilir
İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler
- Haber: Microsoft, Windows 8'e değil 7'ye geçin diyor
- Haber: Windows 8'den 3 yeni görüntü daha...
- Haber: Steve Ballmer'dan "dev" Windows 8 tahmini!
- Haber: Ve kesin tarih belli oldu!
- Haber: Windows 8'de "büyük" hata!
- Haber: Hepsi ilk kez Windows 8'de olacak!
- Haber: Windows Gezgini'nin animasyonlarını açın!
- Haber: Microsoft, bu simgeyi ortadan kaldırdı!
- Haber: Windows 8 için şok karar!
- Haber: Windows 8 hazır gibi...
CHIP Online-Video
Son Eklenen Videolar
- Eurovizyon 2012 Birincisi İsveç'in şarkısı
- Can Bonomo'nun Eurovizyon 2012 Finali Performansı (HD)
- Volvo'dan yayalar için hava yastıklı otomobil
- James Bond - Skyfall Fragman (HD)
- Gelişim aşamasındaki Metro Firefox'dan video!
- Google'dan yeni özellik: Knowledge Graph!
- Apple'ın 1984'den kalan Ghostbusters videosu!
- Windows 8'de yer alacak Aile Güvenliği özelliği!
Okur Haberleri
Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri
- Windows 8 sadece 15 dolar !
- Telefonla Evdeki Cihazları Uzaktan Kontrol Etme
- Dev Upload Sitesi Kapandı ! (Mega Upload)
- AMD'den RAGE oyunu için özel sürücü.!
- AMD HD 6990 için özel soğutma
- Google'dan Müzik Keşfetme Sitesi
- Facebook'ta Fotoğraflar Daha Büyük ve Daha Hızlı!
- Twitter Tehlike Saçıyor !
- Şüpheli Dosyaları Analiz Ettirme Siteleri
- LG’den akıllı çözüm!
CHIP Online'da Bugün
Son Eklenen Haberler ve Makaleler
- Google, Facebook'a salladı!
- Üstün bir ses deneyimi isteyen oyunseverlere!
- Microsoft'tan Google'a makas!
- Samsung ve Apple: Asıl savaş şimdi başlıyor!
- Galaxy S3'ün yeni yardımcıları!
- Apple'dan bir "oyuncak" daha!
- Microsoft, Windows 8'e değil 7'ye geçin diyor
- TEST: Sony Alpha 57
- Eski bir laptop'u hızlandırmanın 5 yolu!
- "Kimilerine göre terörist, çoğuna göre..."
CHIP Online-Galeri
Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları
Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!
Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!
En Çok Okunan Haberler
Bu haftanın en çok okunan haberleri
- 1Şimdi de Galaxy S III'ün arkası...
- 2Android'inizin pil ömrünü uzatmanın 15 yolu!
- 3"O bile Nokia'yı kurtarmayabilir!"
- 4Zaman kaybettiren 10 teknoloji yalanı!
- 5Apple'ın "uzay gemisi" ortaya çıkıyor!
- 6Ve Chrome, Internet Explorer'ı geçti!
- 7Galaxy S3 için kaçınılmaz son!
- 8Steve Ballmer'dan "dev" Windows 8 tahmini!
- 9Zuckerberg'in serveti 2.1 milyar dolar düştü!
- 10Galiba bu sefer geliyor!
En Çok Okunan Makaleler
Bu haftanın en çok okunan makaleleri
- 1HTC'nin amiral gemisi One X test merkezimizde
- 2Unutulmaz 8 internet yalanı
- 3Herkes için en iyi DSLR'ler...
- 4Cehennemden kaçan 30 web sitesi!
- 5En iyi 15 çift çekirdekli cep telefonu!
- 6TEST: Nikon D3200
- 7Çok çekirdekli CPU'lar için 36 popüler araç!
- 8Unutulmayan 10 çöküş!
- 9En iyi ve en şık 12 ultrabook!
- 10Tarayıcınız için en iyi 25 user script!
Dijital Fotoğraf Kursu
CHIP Dergisi: Mayıs 2012