64 bit Windows 7'yi sevdik, ama...
4 Kasım 2009, 11:15

Windows XP'den bugüne 64 bit macerası

Ali Güngör
Windows 7 ile birlikte 64 bit işletim sistemleri de altın çağına girecek. Acaba gerçekten öyle mi?
Windows XP'den bugüne 64 bit macerası
Vista ve Windows XP 64 bit sürüm

Bu konuda okuyacaklarınız:

Windows Vista ile birlikte sorulan ve hala geçerli olan önemli sorulardan birisi şu: 32 bit mi? 64 bit mi? İşte Windows 7 kullanıcıları da bunu soruyor.

64 bitlik işletim sistemleri daha fazla RAM destekliyor. Yazılım ve donanım geliştiriciler hala 64 bit sistemlere yetişmeye çalışıyor. Peki yetişebildiler mi? Hayır. Windows 7 64 bit'e geçen kullanıcıları da 32 bit bir dünya bekliyor.

Windows 7'nin 32 bitlik ve 64 bitlik sürümleri görünüşte de işlevde de aynı. Aradaki fark RAM'den öte geleceğe yönelik altyapıda yatıyor. 64 bit daha fazla veri işleme kapasitesine sahip olduğu için geleceğin sistemi. Daha iyi grafikler için, 64 bit şart olacak.

Sorun başta da belirttiğimiz gibi yazılım geliştiricilerinin yavaşlığından kaynaklanıyor. Bu yeni imkanlardan henüz yararlanmayan geliştiriciler yüzünden bilgisayar dünyası hala 32 bit.

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın

Sonraki Sayfada:

Windows XP 64 Bit Edition
 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Konu ile ilgili Ürünler

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 22 yorum
12345Sonraki
Ziyaretçi yazmış:
eger 2008+ bir makineniz varsa kesinlikle 64 bit kullanın derim zaten 32 bit oyunlar calısıyor herhangi bir problem sıkıntınız cıkmıyor dikkat( eger 64 te gecmeyi dusunuyorsaniz once driverlarinizin destekliyip desteklemedigine bir bakin) 64 te sadece sıkıntı driver driver driver 4 gb raminiz varsa 32 bitte 3 bucugunu kullanabiliyorsunuz bunu goz ardı etmeyin
05 Ara 2009  13:09Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
64 bit win 7 kullandım. yazılım uyumsuzluğ konusunda sadece eski 32 bitlerde sorun yaşadım. 64 bit windows 7 daha hızlı geldi bana sanki. ama bir çok popüler uygulamanın ve oyunun bile 64 bit ini bulmak oldukça güç. hem de microsoft bir sonraki işletim sisteminde 128 bit e geçmeye karar vermişken, 32 bit devrini kapatma kararı almışken. gerçekten de yazılım dünyası bu konuda yavaş kalıyor
10 Kas 2009  19:15Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
yorumlara bakınca herkes 64 bitten mutlu mesut :)
10 Kas 2009  18:21%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
Ziyaretçi yazmış:
bence hiç de yavaş değiller hp nin sitesine girdim yazıcıların windows 7 64-bit driverları indirilebilir durumda bence biraz araştırma yapın :)
10 Kas 2009  13:13%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Ziyaretçi yazmış:
Windows 7 Pro kullaniyorum ama bu mikrozoft her seferinde isletim sisteminden birseyleri cikartiyor uyuz olmaya basladim. Xp de Fax uygulamasi vardi vista'dan cikartilmis business ve uzerindendeki surumlerine konulmustu yalnizca. Windows 7de Windows Email ve Calendar uygulamalari gitmis bu ne mantik . Bunlari kullanmak icin MS ofis mi alacagiz :s Bu arada 24.99 dolara oem anahtari aldim ebaydan canavar gibi calisiyor. Almak isteyenler guvenilir kullanicilardan alsinlar lisansli win 7 pro icin 25dolar bence cok uuygun.
09 Kas 2009  06:39%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
12345Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

BlackBerry Bold 9790

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma
Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe

Fritz!Fon MT-F

Inca Drill

Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
Inca DrillDaha fazlasını aramayın...
23 Mayıs 2012 Çarşamba
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

Intel'in teknolojileri ile tanışın!

Teknolojinin bugünü, yarını ve geleceği...

Sizin için hazırladığımız çok özel bir mikro site ile Intel teknolojileriyle tanışmak için tıklayın.

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Dergisi: Mayıs 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu