8 kat daha hızlı bir Opera!
1 Mart 2010, 16:45

Yeni Opera şimdi de Mac için

Ali Güngör
Hızıyla şaşırtan ve Chrome'u bile geçen Opera'nın yeni sürümü bir adım daha ilerledi: İndirin!
Yeni Opera şimdi de Mac için
Mac sürümünde Mac'e özel bazı değişiklikler var

Bu konuda okuyacaklarınız:

Opera internet tarayıcının en son beta sürümü olan Opera 10.50 beta, hem PC hem de Mac kullanıcılarının denemesi için indirmeye sunuldu.

Opera, 10 sürümü ile kullanıcıları şaşırtmıştı ama esas şaşırtan 10.50 beta sürümü oldu. Tarayıcının geliştiricileri bu sefer hıza ağırlık verdi ve yepyeni bir JavaScript motoru olan Carakan'ı kullandı. Bu değişiklik, Opera'nın ifadesiyle "Opera 10'dan 8 kat daha hızlı"

Ayrıca HTML5 ve CSS 3 gibi yeni standartlar için Vega isimli yüksek performanslı bir grafik kütüphanesi de bu sürümde yer alan önemli özellikler arasında.

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın

Sonraki Sayfada:

Mac için özel özellikler
 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Konu ile ilgili Ürünler

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 43 yorum
123456789Sonraki
Ziyaretçi yazmış:
Opera paralı değildi diyenler için, alın size Chip.com.tr'den bir resim:
http://www.chip.com.tr/galeri/1991-den-2009-a-tum-internet-tarayicilar_1192_32.html
08 Mar 2010  14:30Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
"bedavacıların ,yani emek denilen çabaya ücretsiz konan ve genellikle
korsan yazılım kullanan kişiler OPERA denildimi hemen daha önce
para ile satılıyordu şarkısını söylerler."
--------------
bizler bedavacı olmuyoruz... aslında bir nevi geliştiriyoruz. linux kullanarak veya ücretsiz dağıtılan diğer programlar gibi bir beleşci degil geliştirmeye yardımcı oluyoruz denek olabiliriz ancak hepsi kendi cıkarlarmız icin yapılıyor. firefox geliştirilmeseydi ie ve opera takır takır eklenti satacaktı. web tasarım ile ugrasıyorum ve firefox olmasaydı web developer ya da firebug gibi güzel eklentilerden yararlanabilecekmiydik?

biz bedavacı degiliz! biz gelistirmeye yardımcı oluyoruz. bir sayfa acıldıgında bu sayfada hatalı davranıs varsa firefox a gönderiyoruz. çökme yasanınca firefox a gönderiyoruz. firefox ekibine bakın bu daha iyi olur diyerek bilgilendirmeler gönderiyoruz. bizim gayretlerimiz sonucunda firefox gibi tarayıcılar meydana cıkıyor. ey sen kullanıcı; opera üzerinde kacınız çökme raporlarını operaya geri bildirim yapıyorsunuz ya da eklentilerde sorun yasadıgınızda veya sayfanın yanlıs görüntülenmesini kacınız operaya geri bildirim yapıyorsunuz? asıl bedavacı sizlersiniz. acık kaynak kodlu yazılımlar her zaman daha iyidir demiyorum ancak lisans ücretlerinden tasarruf ve kendinize ait kisisellestirilebilir ya da sizin zevkinize göre hareket eden kac tarayıcı var?
08 Mar 2010  08:46Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
yaklaşık 8-9 senedir opera kullanıyorum, bu süre içinde hiçbir zaman paralı değildi, öncesini bilmem.
07 Mar 2010  20:49Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
hastek676 adlı arkadaş senin dünyadan da teknolojiden de mozilla firefox'dan da haberin yok, olsa şaşardım, firefox kullananları eğitim seviyesi düşük demişsin, mozillanın patenti demişsin, açık kaynak olan bir şeyin patenti olmaz önce bunu öğren, opera tarayıcının da firefox sayesinde bedava olduğunu öğren, önceden paralı idi çünkü

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Onu ögren , Bunu Ögren Sanki Cok iyi biliyorsunuz!! Burda Herkez düsüncesini yaziyor , tek akildan cikan bilgiye inanilmaz , cok kisi düsüncesini yazarsa öyle fikir yürütülür , bence siz önce bunu ögrenin !
05 Mar 2010  04:43Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
opera 8 kat hızlı denliyor ama firefoxdan daha yavaş
03 Mar 2010  14:30%20Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%80
123456789Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

BlackBerry Bold 9790

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma
Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe

Fritz!Fon MT-F

Inca Drill

Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
Inca DrillDaha fazlasını aramayın...
23 Mayıs 2012 Çarşamba
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

CHIP Online iPad ve iPhone'da!

CHIP Online mobil uygulamalarını indirin

Uzun süredir beklenen CHIP Online mobil uygulaması iPad ve iPhone için çıktı. Turkcell sponsorluğunda hazırlanan uygulamaları indirmek için tıklayın!

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Dijital Fotoğraf Kursu

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Dergisi: Mayıs 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu