8 megapiksellik fotoğraf canavarı cep testte
12 Eylül 2008
Donanım
Halil Mollaoğlu
Megapiksel canavarı: CHIP Online, Sony Ericsson'un 8 megapiksellik cep telefonunu test etti.

Sony Ericsson C905: 8 Megapiksel kameraBu konuda okuyacaklarınız:
Güçlü yanları: Sony Ericsson, telefona yığınla özellik entegre ediyor. Üretici birçok yönetimsel, multimedya ve telefon özelliğinin dışında GPS navigasyon, hareket sensoru ve WLAN desteği de eklemeyi unutmamış.
Zayıf yanları: Bu devasa donanım yelpazesinin yanında zayıf yönler bulmak çok zor. Belki en büyük eksiği dokunmatik ekran veya Push-Mail gibi akıllı telefon özellikleri olabilir. C905'in içindeki GPS navigasyon yazılımı test sürümü olarak sunuluyor ve üç ay sonra ancak ücrete tâbi olarak kullanılabiliyor. 930 mAH bataryanın WLAN ve GPS navigasyon gibi enerji düşmanları ile dört saat başa çıkıp çıkamayacağını ise ancak seri ürünü ile yapılacak tam testte görülebilir.
Zayıf yanları: Bu devasa donanım yelpazesinin yanında zayıf yönler bulmak çok zor. Belki en büyük eksiği dokunmatik ekran veya Push-Mail gibi akıllı telefon özellikleri olabilir. C905'in içindeki GPS navigasyon yazılımı test sürümü olarak sunuluyor ve üç ay sonra ancak ücrete tâbi olarak kullanılabiliyor. 930 mAH bataryanın WLAN ve GPS navigasyon gibi enerji düşmanları ile dört saat başa çıkıp çıkamayacağını ise ancak seri ürünü ile yapılacak tam testte görülebilir.
Sonraki Sayfada:
FORUMDA TARTIŞIN
Oyla:
En Düşük
En Yüksek
YORUMLAR
Toplam 33 yorum
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
bir ara sony ericsson telefonları çok seviyordum ama kullandıkça şunu gördümki sony ericsson telefonların çoğunluğu kaliteli değil.telefonların bir çoğunluğu takılıyor.örneğin k 790 telefonum vardı.bir gün video çektim inanırmısınız bilgisayarı bırakın arkadaşımın telefonuna bile atıp izlemek ölüm oldu bana.k 790 larda hatalı benim gördüğüm kadarıyla.ve buna benzer bir çok telefonunu kullandım zamanında ve çok zarar ettim.ben derimki nokia kim ne derse desin güzel ve kaliteli telefon yapıyor...
| 02 Eylül 2008 Salı, 18:45 | %100 | ![]() | ![]() | %0 |
amedunziya yazmış:
Bence bir telefonun hem iyi özelliklere hem de iyi bir tasarıma sahip olması gerekir.n95 güçlü bir telefon fakat tasarımı ona yakışmamış.Bu sony ericsson telefonda, tasarım da, iyi özellik de war.Ayrıca n95 bir buçuk milyar bu telefon 900 milyon(eğer doğruysa).Ama tabii nokianın yazılımı sony ericssonu ezer.bu yüzden ben ne nokiacıyım ne de sonyci.Bu sizin neye öncelik verdiğinizle ilgili:P
| 31 Ağustos 2008 Pazar, 12:57 | %75 | ![]() | ![]() | %25 |
amedunziya yazmış:
hiç performans testi yaptın mı?sanmam!
dayanıklılık ve sağlamlık,donanım zorlaması (mesela nokia'da üç,beş oyun arka arkaya aç bakalım ne oluyor?)
foto,ses kalitesi,java 3d desteği?
philips telefonu vardı bi arkadaşın.suya düşürdü.telefonu sudan çıkardığında telefonun içinden su akıyordu.kullanma
klavuzunda yazdığı gibi yaptı ve telefonun herbir parçasını kendi halıne bırakmak suretiyle kuruttu, parçaları
birleştirdi ve kullanmaya devam etti.
ben philips markasını göremedim sözkonusu listede!!!yoksa kaliteden sayılmaz mı sudan çıkmış bi telefonun kurutulup yeniden kullanılması?
ben neden mı philips telefon kullanmıyorum?
walkman dinlemek,3B oyunlar oynamak (yerlere göklere koyamadığınız noia'nızın hiçbir modeli 3boyutlu java
oyunlarını desteklemiyor),yere düşünce camı ortadan yarılmayan bi telefonum omasını istemiyorum(samsung telefon
kullananlar benim dediğimi iyi anlar),fotoğraf makinem,ajandam,5 değişik ayrı alarm (hepside gün
seçmeli),sayamadığım bir sürü özelliği olan bir telefonum olsun istedim ve bu özelliklerin hepsi bana "1500 ytl"'ye
mal olmasın istedim ve k790i aldım.
teşekkürler sonyericsson...
dayanıklılık ve sağlamlık,donanım zorlaması (mesela nokia'da üç,beş oyun arka arkaya aç bakalım ne oluyor?)
foto,ses kalitesi,java 3d desteği?
philips telefonu vardı bi arkadaşın.suya düşürdü.telefonu sudan çıkardığında telefonun içinden su akıyordu.kullanma
klavuzunda yazdığı gibi yaptı ve telefonun herbir parçasını kendi halıne bırakmak suretiyle kuruttu, parçaları
birleştirdi ve kullanmaya devam etti.
ben philips markasını göremedim sözkonusu listede!!!yoksa kaliteden sayılmaz mı sudan çıkmış bi telefonun kurutulup yeniden kullanılması?
ben neden mı philips telefon kullanmıyorum?
walkman dinlemek,3B oyunlar oynamak (yerlere göklere koyamadığınız noia'nızın hiçbir modeli 3boyutlu java
oyunlarını desteklemiyor),yere düşünce camı ortadan yarılmayan bi telefonum omasını istemiyorum(samsung telefon
kullananlar benim dediğimi iyi anlar),fotoğraf makinem,ajandam,5 değişik ayrı alarm (hepside gün
seçmeli),sayamadığım bir sürü özelliği olan bir telefonum olsun istedim ve bu özelliklerin hepsi bana "1500 ytl"'ye
mal olmasın istedim ve k790i aldım.
teşekkürler sonyericsson...
| 29 Ağustos 2008 Cuma, 23:48 | %67 | ![]() | ![]() | %33 |
Bazı arkadaşlar hala hiçbir modeli 5 para etmez Sony Ericsson'a hayranlar. Dünyada cep telefonu satışında LG'nin bile gerisinde kalan Sony Ericsson'a :)
http://www.chip.com.tr/konu/Cep-tel...ti_8459.html
Bakın görün halini
http://www.chip.com.tr/konu/Cep-tel...ti_8459.html
Bakın görün halini
| 29 Ağustos 2008 Cuma, 16:11 | %0 | ![]() | ![]() | %100 |
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ
YORUM ve TARTIŞMA
CHIP ONLINE UYGULAMALARI
İlginizi Çekebilir
İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler
- Makale: TOP 5: Unutulmayacak cep telefonları
- Haber: Sony Ericsson'dan iki yeni cep telefonu
- Haber: Elektromanyetik tehlike tehdit ediyor!
- Haber: Sony Ericsson'a sıcak teknoloji
- Haber: SE'nin Alicia'sı iki dış ekranla geliyor
- Haber: Sony Ericsson'un 8 MP telefonu mu geliyor?
- Haber: HTC Touch 3G çok yakında Türkiye'ye geliyor
- Haber: Android'li Agora'nın ilk canlı videosu burada
- Haber: Sony Ericsson C510: Kate'in yeni resimleri
- Haber: Motorola pet şişeleri telefona dönüştürdü
CHIP Online'da Bugün
Son Eklenen Haberler ve Makaleler
- HTC Touch 3G çok yakında Türkiye'ye geliyor
- Android'li Agora'nın ilk canlı videosu burada
- Sony Ericsson C510: Kate'in yeni resimleri
- Windows 7:MP3'leri bozan hatanın yaması geldi
- Motorola pet şişeleri telefona dönüştürdü
- Windows 7'nin cevapsız soruları
- Cepten görüntülü konuşmada yeni bir yöntem
- Windows 7: Açık beta süreci başlıyor
- iPhone nano'yu beklerken iPhone Air geldi
- Hayat kurtaran 10 otomobil teknolojisi
Günün Tam Sürüm Programı
Her gün tam sürüm bir yazılım
CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımını indirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.
CHIP Online-Galeri
Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları
Teknoloji her yerde: Malezya'nın tek ayaklı köprüsü
Malezya'daki bir köprü görenleri hayrete düşürüyor: Sadece tek bir ayağı ver ve bu ayak eğik duruyor
CHIP Online-Video
|
|
Wolverine'in Köklerine Geri bir bakış X-men Origins: Wolverine, Origins serisinin ilk filmi. Wolverine'in hayatının gizli kalan ilk kısımları 1 Mayıs'ta oraya çıkıyor... |
En Çok Okunan Haberler
Bu haftanın en çok okunan haberleri
- 1YouTube'a çok iddialı bir rakip daha geliyor
- 2Windows 7: Beta sürüm MP3'lere zarar veriyor
- 3Google Street View'dan yeni bir gaf daha!
- 4Vista, bellek üreticilerini zora soktu
- 5Windows 7 torrent'e nasıl sızdı?
- 6Eski televizyonlar çöpe mi gidecek?
- 7Facebook gövde gösterisi yapıyor!
- 8USB 3.0 ilk kez sahneye çıkıyor!
- 9En büyük korsan yazılım grubu yasta!
- 10Microsoft'tan Windows XP sınırlaması
En Çok Okunan Makaleler
Bu haftanın en çok okunan makaleleri
- 1Windows için büyü yapma vakti geldi
- 25 Dosya indirme yöneticisini yarıştırdık
- 3Bu araçlar ile RapidShare'den tam verim alın!
- 4Kapsamlı bir Windows 7 incelemesi daha!
- 5Win 7 Beta 1: Deneme sürümünden fazlası...
- 6100 büyülü kare eşliğinde HDR foto dünyası
- 7Dünya'yı hiç böyle görmediniz!
- 8Bu araçlarla bilgisayarınızı şahlandırın!
- 9CHIP Online en korkunç 55 telefonu seçti
- 10CHIP seçti: 2008'in en iyi ürünleri
Okur Haberleri
Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri
- 2009 Dünya Astronomi Yılı
- 2300 internet sitesine engel!
- Gökadalararası Parçacık Fıskiyesi
- Uzay Boşluğunda Yaşayabilen Canlılar
- Venüs' teki Suya Ne Oldu?
- Master öğrencileri yeni bir lazer ışını keşfetti
- Sentetik E. Coli'lerle Biyo-Yakıt Üretimi
- Neye bakıyorsunuz?