Bu kez şaşırtamadı!
7 Ocak 2009, 21:15

Apple'ın en büyük sürprizi: 17 inç MacBook

Selim Öztürk
MacWorld'e son kez katılan Apple, büyük beklentileri hangi sürprizlerle geçiştirdi?
Apple'ın en büyük sürprizi: 17 inç MacBook
17 inç'lik MacBook Pro, diğer 17 inç'lik notebook'lara nazaran çok daha hafif ve ince bir yapıda.

Dünyanın en ince ve zarif notebook'larını üretme konusunda rakip tanımayan ve farklı tasarıma sahip birçok ürünüyle dünyanın sayısı markalarından biri olan Apple, ince ve zarifliğin ön planda tutulduğu MacBook Pro'nun 17 inç'lik modelini MacWorld etkinliğinde kullanıcılarına tanıttı.

Bilindiği gibi laptopların ekran boyutları büyüdüğünde, buna bağlı olarak ağırlıkları da aynı oranda artış gösterir. Ancak Apple, 17 inç'lik yeni MacBook Pro'suyla bu problemi ortadan kaldırmışa benziyor. 2,4 cm'lik kalınlığıyla Dünyanın en ince ve hafif 17 inç'lik laptopu olan ve aynı zamanda 700:1 kontrast oranıyla 1900x1200 yüksek ekran çözünürlüğüne sahip yeni MacBook Pro'nun diğer özellikleri ise şöyle:

* 2.66 GHz Intel Core 2 Duo / 6MB L2 cache
* 4GB 1066MHz DDR3 hafıza
* Nvidia GeForce 9400M
* Nvidia GeForce 9600M GT / 512MB
* 320GB Hard Disk

17 inç'lik yeni MacBook Pro'nun açıklanan fiyatı ise 2.799 Dolar.

CHIP Online yorumu:
Apple'ın son MacWorld katılımı, beklenenin aksine oldukça sönük geçmiş gibi görünüyor. Herkes iPhone nano ya da yeni bir MacMini beklerken, şirket iTunes'ta yaptığı değişiklikleri, yeni MacBook Pro'sunu ve yeni yazılımlarını tanıtmakla yetindi. Apple hayranlarının hevesi de bir anlamda kursaklarında kalmış oldu.

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Konu ile ilgili Ürünler

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 18 yorum
1234Sonraki
Ziyaretçi yazmış:
sonuna dek sony vaio.... (fw)
08 Ağu 2009  17:25Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
arkadaşlar burada mac'ler şöyle böyle, vaio, windows diyenlere şöyle söyleyeyim. ben mac kullanmıyorum ama biraz araştırma yapın. cad/cam programlarında, 3d promramlarda, photoshop v.b aklınıza ne gelirse mac os kadar stabil bir sistem yok (olsa dükkan sizin). cebimde para olsa düşünmeden alırım. çünkü bu programlarda hakkını fazlasıyla veriyor. ayrıca apple şirket politikası olarak kullanıcının korsana yönelmesini elinden geldiği kadar önlüyor. onun için herkes diyor ki apple pahalı. peki o zaman windows altında bütün programları lisanslı kullan bak bakalım o zaman windows ucuz mu. yok itunes'da her şey parayla diyorlar. adamlar da diyor ki; şirketler freeware yapmadığı sürece yazılım para ödenmesi gereken bir şeydir. emek harcanan bir sektördür. yok illa ben korsan kullanmak istiyorum diyorsanız windows kullanacaksınız. neden burada ikisini yarıştırmak zorundasınız anlamıyorum. windows yerine linux diyenlere, gel benim programları linux'te çalıştır eyvallah ben de linux kullanayım derim. ben de korsan kullanmak istemiyorum ama beş bin, altı bin dolar gibi fiyatlarla yazılım alacak bütçem yok. onun için mecbur korsan windows işletim sistemiyle korsan yazılım kullanıyorum.
12 Oca 2009  15:25Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
Mobil i7 piyasaya çıktığında güncelleneceğini tahmin ediyorum (Nvida GT1xx GPU ile birlikte).
12 Oca 2009  08:34Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
değer bence.araba var,araba var.ne o ekranı aynı diğerleri ile ne işlemcisi,ne ekran kartı,emin olun.750 ytl ye de canavar gibi dizüstü bulunur.2750 dolara da.aynımıdır.ha bu paraya ben neler neler alırım hatta yarısına daha iyi makinede alırım denilebilir.ama öyle olmuyor işte
12 Oca 2009  00:39Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
fthtsdmr yazmış:
biraz değil aşırı pahalı.bu fiyata ikitane böyle leptop alırsın ama mac olunca tabiyki biraz elin çebine daha fazla girecek. veya ben oyun canavarı yaparım.4870x2 ekran kartı 8 gb ddr3 ram core i7 işlemci 500gb harkdisk. samsung 22 inç mönitör. hımm yemede yanında yat.
10 Oca 2009  01:39%50Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%50
1234Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

BlackBerry Bold 9790

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma
Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe

Fritz!Fon MT-F

Inca Drill

Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
Inca DrillDaha fazlasını aramayın...
23 Mayıs 2012 Çarşamba
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

Beş harika kitap kazanmak için tıklayın!

Sadece CHIP Online üyelerine özel...

CHIP Online üyeleri için özel olarak hazırladığımız beş e-kitabı bilgisayarınıza hemen indirmek için tıklayın.

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

CHIP Dergisi: Mayıs 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu