Buradasınız:

Ana Sayfa

Yazılım

Yazılım

En kötü programlar
4 Ocak 2008

Bilgisayarınızdaki en hantal 5 program!

Yepyeni bilgisayarınız sürünüyorsa suçlusu burada sayacağımız 5 programdan biri olabilir!
Bilgisayarınızdaki en hantal 5 program!

Bu konuda okuyacaklarınız:

Hantal programlar. İngilizce'de bu tür programlara "Elephantware" adı veriliyor. Adından da anlaşılabileceği gibi bu programlar yepyeni bilgisayarınızın size yavaş, çok yavaş, aşırı yavaş çalışıyor gibi görünmesine neden oluyorlar ve o kadar para verip en son model işlemcili bir bilgisayar aldığınızda "hiçbir değişiklik görmüyorum, yandı, gitti paralar" gibi düşüncelere kapılmanıza yol açıyorlar.

Zaman zaman çalışırken "ekranın donmasına" neden oluyorlar. Sistem kaynaklarını inaılmaz bir savurganlıkla harcıyorlar. İki de bir ekrana daha yeni, daha güncel ve daha hantal yeni bir versiyonun çıktığına dair uyarı kutuları görüntülüyorlar. Peki bu uygulamalarla hayatımızı karartmaya devam etmek zorunda mıyız? Bu programların özel dosya formatlarını okuyup görüntüleyecek ve bunlar kadar çok sistem kaynağı tüketmeyecek uygulamalar yok mu?

Okuyalım, öğrenelim, bu programları ve (varsa) alternatiflerini tanıyalım.

Sonraki Sayfada:

İşte bu programlar suçlu!
 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
YORUMLAR
Toplam 219 yorum
12345678910Sonraki»
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
Bir zamanlar Norton Antivirüs yazılımlarıyla dalga geçerdik, bilgisayarı ne kadar yavaşlatıyor diye, Vista başlı başına hantallık abidesi ve hayatımda gördüğüm en kötü yazılım, 1 saniyede geçmesi gerekirken 4-5 saniyede kanal geçen eski uydu alıcılara benziyor. Vista'da beğendiğim ve takdir ettiğim tek şey sistemin meşgul olduğunu gösteren dönüp duran fare işaretleyicisi, gerçekten çok iyi düşünümüş ve ortama mükemmel uymuş "kısır döngüyü ifade ediyor olmalı". 10-15 yıldır bilgisayar kullanan vede bu yazılımdan memnun olan kişi var mı onu merak ediyorum.

Prensip olarak bilgisayarın yavaşlamasından şikayet edenlere öncelikle bilgisayarlarına haddinden fazla gereksiz alternatif yazılım yüklemesinler derim.

Örnek olarak, Media Player varken ekstradan MP3 dinlemek veya Film izlemek için 3-4 tane daha farklı medya oynatıcı kurmaya gerek yok, hadi çok sıkıştınız VLC adlı yazılım hemen her türlü formatı destekliyor hem de sistemi zerre kadar yavaşlatmıyor. IE zaten Windows'la birlikte sisteme yükleniyor, evet FireFox kesinlikle daha hızlı, Opera'nın da başka özellikleri var belki ama bunları yükleyince sistem daha da yavaşlıyor. Kaspersky güvenlik bağlamında bir numara 7 versiyonu 6 dan çok daha ağır çalışıyor 8 de öyle ama diğerleri yeter kadar iyi değil. Mümkün olsa da KIS 6.0'ı kullansam. Hala Nero 6.0'ı tercih ediyorum çok çok hızlı. ACDSee10 ve WinRAR da vazgeçilmezler arasında ve oldukça hızlı yazılımlar.

Kısaca kullanmayacağınız ve gerekmeyen yazılımları sisteme yüklemeyin, sadece World mü? Excel mi? kullanıyorsunuz Powerpoint ve Access yüklemenize gerek yok, donanımlarla beraber gelen yazılımlara ihtiyacınız yoksa sadece sürücüleri yükleyin, bazı yazılımların sisteminize toolbar ve hotbar gibi yazılımlar yüklemesine izin vermeyin.
26 Ekim 2008 Pazar, 00:58%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
nod 32 çok kasıyo ben size antivir önerrim
24 Ekim 2008 Cuma, 11:09%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
system mechanic ayrıca kaspersky kullanıyorum sağlam bir antivürüs programı olduğu için alternatifi varsa eğer lütfen yardım edin
21 Ekim 2008 Salı, 19:12%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
serious03 yazmış:
Tabiki de Kaspersky fakat diğer antivir lerde boş durmuyor Gerçektende iTunes çok ram harcıyor Firefox kullanıyorum hiç bi şikayetim yok
12 Ekim 2008 Pazar, 01:01%67Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%33
adobe reader9 bende sistemde 204 mb alana ihtiyaç duyarken foxit reader 6,6 mb alana ihtiyaç duyuyor. alanı kısıtlı arkadaşların bilgisine
02 Ekim 2008 Perşembe, 14:35%88Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%12
12345678910Sonraki»

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
YORUM ve TARTIŞMA
CHIP ONLINE UYGULAMALARI

iGoogle ve GoogleToolbar

Vista Sidebar 2.0

CHIP Online iGoogle UygulamasıiGoogle kullanıyorsanız Türkiye'nin en çok güncellenen teknoloji sitesini sayfanıza ekleyin!
Windows Vista Kenar Çubuğu AracıWindows Vista kenar çubuğunuzda, artık CHIP Online'daki tüm yazıları anında takip edebileceksiniz...

CHIP Online sitenizde!

Facebook Uygulaması

Sitenizi CHIP Online ile zenginleştirinCHIP Online haber, makale, inceleme ve galerilerini tüm ziyaretçilerinizle paylaşıp sitenizi zenginleştirin
CHIP Online Facebook Uygulaması21,000'den fazla kişi Facebook profillerinde, CHIP Online Uygulamasını çalıştırıyor. Siz de eklediniz mi?

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Günün Tam Sürüm Programı

Her gün tam sürüm bir yazılım

CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımını indirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.

Hemen İndirin

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Yepyeni Aero duvar kağıtları

Windows Vista masaüstlerini şenlendirmek isteyen kullanıcılar için yüksek kaliteli duvar kağıtları.

diğer galeriler...

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Ice Age 3 - Dawn of the Dinosaurs
Dinazorların Sonu: Buz Çağı devam ediyor. İkinci Fragman karşınızda...

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Dergisi: Kasım 2008

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Turk.Net
  • Turhost