Kendini yok eden DVD
5 Haziran 2008, 15:34

Bu DVD 48 saat sonra kendini yok edecek!

Sadece 48 saat kullanılabilen DVD'ler, herhangi bir kopya koruma yöntemi içermiyor.
Bu DVD 48 saat sonra kendini yok edecek!
DVD-D, kendini yok eden DVD teknolojisine çok güveniyor.
Bir Alman şirketinin satışa sunduğu "kullan-at" DVD'ler, film satın alma ve kiralama yöntemlerini değiştirmeye hazırlanıyor. DVD-D isimli şirketin "Einmal" (Bir kerelik) adını verdiği DVD teknolojisi, DVD'nin bir süre sonra, daha doğrusu 48 saat sonra kullanılmaz hale gelmesini sağlıyor.

Einmal DVD'leri kutusundan çıkarttığınız an saat de işlemeye başlıyor. 48 saat içerisinde filmi dilediğiniz gibi izleme şansına sahipsiniz. Ancak özel kaplaması, 48 saat sonunda özelliğini yitiriyor ve DVD artık okunmaz hale geliyor.

İşin ilginç yanı, Einmal DVD'lerde herhangi bir kopya koruma yönteminin kullanılmıyor olması. Yani kullanıcılar, 6,5 Dolar karşılığında satın alacakları bir DVD'yi rahatlıkla normal bir DVD'ye kopyalayabiliyor.

"Kullan-at" DVD fikri aslında çok da yeni değil. 2003 yılında Atlanta'lı şirket Flexplay de bir süre sonra özelliğini yitiren DVD'leri piyasaya sürmüş, ancak çevre örgütlerinin büyük tepkisiyle karşılaşmıştı. Plastik ve benzeri maddelerin doğaya verdiği zararı öne süren örgütler, projeye karşı olduklarını defalarca duyurdular. Zaten Flexplay de, halen satışa devam ediyor olsa da, hiçbir zaman beklenen büyük ilgiyi göremedi.

DVD-D ise, "kullan-at" DVD'lerin Almanya'da çok ilgi göreceğini düşünüyor. Ancak çoğu uzmanın görüşü, sadece "kullan-at" DVD'lerin değil, normal DVD'lerin de yavaş yavaş ilgiyi kaybettikleri yönünde. Bunun nedeni ise, online dağıtımın giderek artması. Kimin haklı olduğunu zaman gösterecek, ancak DVD-D'nin çok az film alternatifi sunması haklı olanın şimdiden belli olduğu izlenimini yaratıyor.

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
YORUMLAR
Toplam 9 yorum
12Sonraki
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
bu yeni bişey değilki ta ne zamandan beri var
06 Haziran 2008 Cuma, 09:18%50Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%50
İşte tamamen saçmalıktan ibaret bir başka buluş,hiç bir anlam ifade etmiyor özellikle benim gibi dvd arşivleyenler için.
06 Haziran 2008 Cuma, 02:19Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
İlişkilerde de durum aynı: kullan at. İnsanlık nereye gidiyor.
05 Haziran 2008 Perşembe, 21:50%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Buluş önemli bir buluş, tamam. Özellikle korsanın önünü kesmede en azından sözü edilebilecek bir yöntem. Ama:

1. Normal dvd film fiyatı bu civarlara çekilirken neden bunu alayım?
2. Filmi başka yere kopyalayabiliyorsam bundan ne anladım?
05 Haziran 2008 Perşembe, 21:41%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
kullanırım ama atmam o kdr para vermişim niye atiim..dikiz aynasına asarım :P
05 Haziran 2008 Perşembe, 20:57%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
12Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
YORUM ve TARTIŞMA
CHIP ONLINE UYGULAMALARI

iGoogle ve GoogleToolbar

Vista Sidebar 2.0

CHIP Online iGoogle UygulamasıiGoogle kullanıyorsanız Türkiye'nin en çok güncellenen teknoloji sitesini sayfanıza ekleyin!
Windows Vista Kenar Çubuğu AracıWindows Vista kenar çubuğunuzda, artık CHIP Online'daki tüm yazıları anında takip edebileceksiniz...

CHIP Online sitenizde!

Facebook Uygulaması

Sitenizi CHIP Online ile zenginleştirinCHIP Online haber, makale, inceleme ve galerilerini tüm ziyaretçilerinizle paylaşıp sitenizi zenginleştirin
CHIP Online Facebook Uygulaması21,000'den fazla kişi Facebook profillerinde, CHIP Online Uygulamasını çalıştırıyor. Siz de eklediniz mi?

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Günün Tam Sürüm Programı

Her gün tam sürüm bir yazılım

CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımını indirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.

Hemen İndirin

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Farklı tasarımlarıyla 80 web sitesi

2008'in web tasarım trendlerini ortaya koyan dikkat çekici onlarca web sitesini bir araya getirdik.

diğer galeriler...

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Ice Age 3 - Dawn of the Dinosaurs
Dinazorların Sonu: Buz Çağı devam ediyor. İkinci Fragman karşınızda...

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Dergisi: Kasım 2008

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Turk.Net
  • Turhost