3 Haziran 2009

Disiplin 5: Günlük kullanım

Disiplin 5: Günlük kullanım
iPhone üzerinden Google Maps: Gerçek bir navigasyon yazılımının eksikliğini hissettiriyor.
Bir cep telefonunun en iyi yapması gerektiği iş tabii ki telefon fonksiyonudur. Bu disiplinde akustik kaliteye göre değerlendirme yapıyoruz; günlük kullanımda ajanda ve rehber fonksiyonlarının pratikliğini inceliyoruz. Mesaj fonksiyonlarını ve GPS navigasyonunu da değerlendirmeye tabii tutuyoruz.

Nokia 5800 XpressMusic
Akustik değerlendirmemizde Nokia 5800 iyi bir sonuç alıyor, her ne kadar optimal seviyede olmasa da. Cep telefonları ile görüşürken ses oldukça berrak ve doğal, ama sabit hatlar ile görüşürken seslerin boğuk çıktığına şahit olduk. Buna karşın diğer fonksiyonların (haber, rehber ve ajanda) eksiksiz olduğunu söyleyebiliriz. Ayar asistanı sayesinde hızlı bir şekilde mesaj servisi ayarlarını yapılandırabiliyorsunuz; haber ve mesaj öğelerine hızlıca ulaşabiliyorsunuz. Outlook ile Exchange Server üzerinden senkronize edilebilmesi ile 5800 mobil büro hüviyetine bürünüyor. GPS navigasyonunun kullanımı için 5800, 'Nokia Maps' programının bir deneme versiyonu ile birlikte geliyor. Her ne kadar GPS konumlandırma 2 dakika sürüyorsa da, sistemin sizi yönlendirmesi kusursuz işliyor.

Apple iPhone 3G 16GB
Akustik değerlendirmesinden iPhone 3G yüzünün akıyla çıktı. Cep telefonları ile olsun sabit hatlar ile olsun yaptığımız görüşmelerde sesler oldukça doğaldı. Hoparlör sesinin yüksek çıkması ile ayrıca beğenimizi kazandı. Mesaj servisleri arasında tabii ki MMS fonksiyonunun eksikliği hissediliyor. Buna karşın iPhone Push-Mail desteği veriyor ve Exchange Server ile bağlantı yapma olanağı sunuyor. Her ne kadar ajanda fonksiyonuna sahip olsa da kategori ve görevler bölümünün eksikliği hissediliyor. GPS konumlandırma oldukça hızlı bir şekilde gerçekleşiyor, bilgiler Google Earth üzerinden sağlanıyor; yönlendirme fonksiyonu ise bulunmuyor. Burada uygun navigasyon yazılımının eksikliği hissediliyor.

GPS Comp.LG KM900 Arena
LG Arena'nın da Akustik değerlendirmede iyi sonuçlar aldığını söyleyelim. Seslerin doğallığı ve tınılardaki berraklık KM900'ün kalitesini ortaya koyuyor. Haber ve mesaj servisleri de unutulmamış. Kolayca mesaj servislerini ayarlayabilir, imzalar tanımlayabilir, rehbere yeni kişileri detayları ile ekleyebilirsiniz. GPS işlevinin yetersizliği LG'ye puan kaybettiriyor. LG telefona herhangi bir GPS yazılımı yüklememiş. İşletim sisteminin harici yazılımlara pek açık olmadığından, bu konuda size alternatif olarak sadece freeware yazılımlar kalıyor.

Samsung S8300 Ultra Touch
Samsung'un ise GPS fonksiyonlarında karnesi daha da zayıf. Her ne kadar bir GPS yongasına sahip olsa da, işlevinin sadece konumlandırma ile kısıtlı olduğunu söyleyelim. Herhangi bir GPS yazılımı bulunmuyor S8300'de; sonradan yüklemek ise, yonganın uyumsuzluğundan dolayı, mümkün değil. Akustik değerlendirmemizde de Samsung pek başarılı değildi. Testimiz sırasında, değişik ses seviyelerinde, seslerin boğuk çıktığını belirledik. Ayrıca ses hoparlöre verildiğinde, çatladığına şahit olduk. E-posta işlevlerinin de pratik olmadığını belirtmeliyiz; sadece 4 adet e-posta aynı anda ekranda gösterilebiliyor ve kurulum asistanı popüler e-posta servis sağlayıcıların hepsini tanımıyor. E-postaların ekrana gelmesi gereğinden uzun sürüyor; HTML haberlerini ise ekranında gösteremiyor Samsung S8300. İş çevreleri ve ajanda fonksiyonunu yoğun kullanan kişiler için S8300 pek uygun değil. Bunun bir nedeni de sadece 300 adet randevu tarihi kaydedilebiliyor olması; anlayacağınız, sürekli olara eskilerini silmek zorunda kalıyorsunuz.

Sonuç
Bu disiplinin tartışmasız birincisi Nokia 5800 XpressMusic oluyor. İkinci sırayı Apple iPhone 3G 16GB ve LG KM900 Arena kendi aralarında paylaşıyor. Samsung S8300 Ultra Touch yine son sırada kalıyor.

'Günlük Kullanım' Kategorisinde Puan Dağılımı
Model Puan
Nokia 5800 XpressMusic 4
Apple iPhone 3G 16GB 3
LG KM 900 Arena 3
Samsung S8300 Ultra Touch 1

Genel Puan Dağılımı
Model Puan
Nokia 5800 XpressMusic 13
Apple iPhone 3G 16GB 14
LG KM 900 Arena 15
Samsung S8300 Ultra Touch 11

iPhone ve iPad kullanıcıları!
CHIP Online uygulamasını yüklemek için tıklayın!

Sonraki Sayfada:

Disiplin 6: Kamera
 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Konu ile ilgili Ürünler

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 63 yorum
12345678910Sonraki»
Ziyaretçi yazmış:
bence bu adam tamamen saçmalamış 5800 on öyle bir sorunu yok tmm belki kalın olabilir ama bi o kadar da uçuz ve içeriği zengin bir telefon {bencee}
09 Şub 2011  16:21%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Ziyaretçi yazmış:
şu an 4ünün arasında en ucuza sahip olabileceğiniz telefon arena(470 tl),özellikleri bakımından da 5800 dan 2 gömlek üstün diyebilirim ve total olarak bakıldığında görüntülü konuşma desteği,fm transmitteri,sağlam kasası kaliteli mercekli 5 mp kamerası ve multitouch desteği ile 4ü arasında fiyat performans şampiyonu,işletim sistemi ise böylesine bir telefon için büyük bir eksiklik
19 Ara 2010  02:20%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Ziyaretçi yazmış:
beyler sizin yazdığınız yorumların tarihine bakın ben 2011 e giriceğimiz dönemde yazıorum..şuan hem 5800 hemde lg arena sahibiyim..bi kere samsungun bu kıyaslamada ne işi var sırf kamerası 8 mp die.kesinlikle bu kıyaslamanın çok altında bi telefon..i phone denilen aletin fiyatı halen 1 milyarın üstünde...ben lg arena yı 750 ye aldım..diyebilirimki şuanda piyasanın samsung wave galaxy ve i phone 4 ile beraber en ii telefonu ...inanılmaz bı dokunmatiği var menüleri ise adeta keyif verici..bi elime 5800 ı bi elime arena yı alıorum hakikaten arena çok ağır basıyo..görüntüsü bikere cezbedici..kamerası şuan en iyi bikaç kameradan ii khz hızı bu 4 telefonu da katlar..fazla ayrıntıyı lutfen forumlara girinn ..lg arena kesinlikle 1 numara ..ve lg de sony ile beraber şuan dünyanın en kaliteli firması..daha önce bir kere bile servis görmedi ..herşey ortada...adı üstünde arena ...
23 Eki 2010  16:23Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
LG arena,donanım olarak,dayanıklılık olarak,kullanılan materyalin kalitesi olarak uzak ara 5 basar hepsine!..you tube de dayanıklılık testlerinden müthiş şekilde sağ cıkıyor cihaz...kullanılan ön cephedeki cam ne leke tutuyor ne ciziliyor...s class ona ayrı bir konu acmak lazım...
22 Nis 2010  22:35Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
ıphone we lg kıyaslamak lazım 2üründe ınceledım magzalarında... ıphone o fıyat gercekten gereksiz pahalı, ne kamerası yeterli,ne moda olan goruntulu konusma desteklıyo artı pil yapısık cıhaza degıstıremıyosunuz... Gelelım lg arenaya gercekten ıphone yapabıldıgı herseyı fazlasyla yapııo ebat olarakta ıphoneden ufak ve silver rengide cok sık duruyo,dokunmatık ekranıda gayet basarılı. sonucta 800tl lg? yoksa 1500 ıphone? ben arenayı tercıh ettım arkadslar ve gayette memnunum kullanıcı olarak sizede tavsiye ederım.. lakin param cok dıyosanız ıphone alın:)
23 Mar 2010  18:37%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
12345678910Sonraki»

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Qnap Turbo NAS TS-879 Pro

WD TV Live 2011

Qnap Turbo NAS  TS-879 ProTest Merkezi'mize Tesan tarafından yollanan bu NAS cihazı, oldukça çok yönlü bir ürün.
10 Şubat 2012 Cuma
WD TV Live 2011Western Digital'in yeni medya oynatıcısı WD TV Live 2011'i inceledik.
09 Şubat 2012 Perşembe

LG P990 Optimus Speed

Asus Zenbook UX31E

LG P990 Optimus SpeedAndroid platformunu kullanan LG Optimus 2X, test merkezimize konuk oldu.
08 Şubat 2012 Çarşamba
Asus Zenbook UX31Eİnce ve hafif... Üstelik masaüstü bilgisayarlarla yarışacak donanıma sahip. İşte Asus Zenbook...
07 Şubat 2012 Salı
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

Web hosting'de kampanya!

Sınırsız cpanel hosting...

Alan adı kaydı, web hosting ve sunucu ihtiyaçlarınıza tek elden hesaplı çözümler!

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

2012'nin cep bombaları!

2012'de çıkması beklenen, hakkında en çok konuşulan 15 cep bombasını bir araya getirdik!

diğer galeriler...

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Dijital Fotoğraf Kursu

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Dergisi: Şubat 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu