Yeni mobil Intel'ler
3 Ocak 2008, 07:34

CES 2008: Intel'den yeni mobil işlemciler

Halil Mollaoğlu
Intel CES'te yeni seri laptop işlemcileri ve iki yeni mobil platform tanıtmak istiyor...
CES 2008: Intel'den yeni mobil işlemciler

Intel, Consumer Electronic Show'da (Tüketici Elektroniği Fuarı) yeni seri laptop işlemcileri ve iki yeni mobil platform tanıtmak istiyor.

7 Ocak ile 10 Ocak arası Las Vegas'ta gerçekleştirilecek olan fuarda Intel'in ilk 45 nm işlemcilerini (kod adı: Penryn) gözler önüne sereceği bekleniyor. Bu modeller arasında Core 2 Duo T8100 (2,1 GHz), T8300, T9300, T9500 ve Core 2 Extreme X9000 (2,8 GHz) var.

Buna ek olarak Intel şefi Paul Otellini iki mobil platform sunacak. Bu platformlar yeni Penryn işlemcileri, nihai 802.11n standardı için WiFi modülünü ve yapım aşamasında bulunan WiMax (50 kilometreye kadar ulaşım uzaklığı) ağını içerecek. Montevina platformu ile Intel ultra mobil PC'ler (UMPC) ve internet cihazları sunmak istiyor. İlk PC'ler Asus, BenQ ve Lenovo'dan gelecek.

CHIP Online'ın Yorumu:
Penryn işlemciler tam olarak nelere kadir olduklarını ancak laptoplarda gösterebilirler. Bu üretim süreci ve gelişmiş enerji tasarrufu teknikleri sayesinde hem fazla performans sunan hem de uzun süre açık kalabilen PC'ler sunulabilecek.

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 9 yorum
12Sonraki
engingozler yazmış:
herşey iyi güzel ama bu kadar mesafe içi güçlü verici standardı gerekir ve çokça kullanılacağından dolayı da radyasyon unsuru göz önünde bulundurulmalı. Herşeyi başı sağlık
10 Şub 2008  16:06Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
wimax gelince bu baglantıda 50 mt geyii bitecek bi laptop bi dagıtıcı bütün şehirde internete gir evde işte istedigin heryerde süper
09 Oca 2008  00:04Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
bu teknolojinin geleceğini daha önceden duymuştum. hatta bunun hakkında gerçek olup olmadığını bilmediğim bir olay da var. intel bu teknolojiyi 'everestin tepesine bu bilgisayarı götürürseniz internete bağlanabilirsiniz' şeklinde tanıtmıştı. bunu duyan amd firması inteli yalan beyan vermekten dolayı mahkemeye vermiş. intel'de mahkeme heyetini everestin tepesine kadar çıkartıp bilgisayarı internete bağlamış. bir amd seven olarak bu hikayeye inanmak istemem çünkü bu olay çok büyük bir başarı ve amd'nin de birşeyler yapıp geçmesi lazım. çirkeflikle pek bir yere gidilmez... çınar
04 Oca 2008  18:57Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
kuruwa yazmış:
ürün ler iyi wimax ta extra bakalım tasarufraki cimrilikleri ürün piyasaya çıkınca belli olacak batarya kullanımı nasıl olacak
04 Oca 2008  15:08Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
ati_sasa yazmış:
WiMax bir kablosuz ağ standardıdır ve şehir içi 3 düz alanda 50 km kadar kapsama alanı vardır . . . şu an ülkemizde de WiMax testleri yapılmaktadır umarım kısa sürede de geçeriz artık çünkü uzun zamandır bekliyorum . . .
03 Oca 2008  20:33Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
12Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

BlackBerry Bold 9790

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma
Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe

Fritz!Fon MT-F

Inca Drill

Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
Inca DrillDaha fazlasını aramayın...
23 Mayıs 2012 Çarşamba
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

Beş harika kitap kazanmak için tıklayın!

Sadece CHIP Online üyelerine özel...

CHIP Online üyeleri için özel olarak hazırladığımız beş e-kitabı bilgisayarınıza hemen indirmek için tıklayın.

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Dijital Fotoğraf Kursu

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

CHIP Dergisi: Mayıs 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu