CHIP Online'dan 2009 kehanetleri
15 Şubat 2009

Tasarıma önem verme vakti

Mehmet Aydın Bahadır
CHIP Online bilgisayar dünyasının falına baktı: Bu yılın sonuna kadar neler olacak?
Tasarıma önem verme vakti

Bu konuda okuyacaklarınız:

PC'ler, IBM'in soluk gri kutularından kurtulup Voodoo Envy, Dell XPS One veya Sony Vaio gibi ultra-trend bilgisayarlar haline gelene kadar çok yollar katettiler. Ama ne yazık ki halihazırda, maddi olarak orta halli bilgisayarlar hâla klasik bir dizayn içerisindeler. Biz de tam bu noktada 2009'un göze hitap eden bilgisayarların yılı olacağına inanıyoruz.

2008'de piyasaya çıkan PC'ler donanımsal özellikleri açısından bireysel ve kurumsal kullanıcıları hâlihazırda memnun ediyor. Artık bilgisayar üreticileri ürün satın almaya kararlı kullanıcıların önüne PC'lerinin "daha hızlı işlemci, daha iyi bellekler, muhteşem ekran kartı" gibi özelliklerini eskisi kadar parlatarak koyamıyorlar. Artık ürettikleri bilgisayarlardaki tasarımlarla ve yeni trendler yaratarak ön plana çıkmaya çalışacaklar.

Üstelik 2009'da piyasaya çıkacak olan masaüstü bilgisayarların masamızın üzerinde kapladıkları yer bakımından daha tasarruflu olacağını düşünüyoruz. Yani modanın yanında 2009'daki bilgisayarlarda kullanılabilirlik de ön planda olacak.

Her ne kadar şimdiye dek kullandığımız bilgisayar donanımlarının boyutlarının standartları olsa da (notebooklarda monitorler için 15.4'' gibi ya da belleklerin boyutları gibi), PC üreticileri için bu standartları değiştirmek zor olmayacaktır. Örneğin bu yıl içerisinde anakart üreticilerinin microATX ve ITX standartlarına geçiş yaparak boyutlarını azaltacağını düşünüyoruz.

Sony Vaio

Mobil PC üreticileri 2009'da göze hitap etme konusunda birbirleriyle yarışırken üretim esnasında kullandıkları malzemeleri de değiştirecekler. Anotlu alimunyum, ahşap ve fiber karbon gibi malzemelere bu yıl PC üretiminde gerek duyulacak. Tabi ki bu tür malzemeler içeren bir PC'nin tasarımı her ne kadar hoş olsa da fiyatı el yakacak. Mobil PC üreticilerinden özellikle HP ve Dell'in bu malzemeleri yeni tasarlayacakları bilgisayarlarda kullanıcılarına sunacağını düşünüyoruz.

Aslında üreticiler 2008'in sonuna doğru yavaş yavaş yüksek kaliteli tasarımlara doğru kaydılar. Yılsonuna doğru çıkan Samsung'un Porsche dizaynlı monitörü ve yine Samsung'un HDTV'si için çıkardığı Armani Casa'sı 2009'un tasarım yılı olacağının örnek işaretlerindendi.

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Konu ile ilgili Ürünler

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 13 yorum
123Sonraki
Ziyaretçi yazmış:
netbookların 2009da ülkemizde yaygınlaşacagını zannetmıyorum, ssd ve bluray gibi yenilikler ancak 2010 sonlarında uygun fiyatlarla satılabilir . benim gibi ziyaretçi bir kullanıcı arkadasın dediği gibi aynen katılıyorum adamların bizi muhatap aldıgı yok. tüm bu gelişmeler avrupamerkezci tamamen. bizim bunlara normal bir şekilde erişmemiz olanaksız. ehh bilime değil de baska işlere cok güzel kafası çalışan memlekette de bunlar bize göre değil zaten. layık oldugumuz şekilde yaşamayı öğrenmemiz gerekli diyorum. saygılar.
26 Şub 2009  00:15%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Ziyaretçi yazmış:
benim şu ana kadar konuştuğum herkesin dert yandığı bir konu var. oda kriz ama bence yakında gelişen bu teknoloji türkiyeye gelirse herkes krizi unutur ve mutlaka kendisine bir tane alır işte buda türk insanının vazgeçilmez ve vazgeçemez özelliğinden biri....(!)
25 Şub 2009  14:56%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Ziyaretçi yazmış:
3. dünya savaşına az kaldı eğlence dolu son günlerinizi yaşayın:)
20 Şub 2009  00:26%50Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%50
Ziyaretçi yazmış:
eger oyuncuysaniz dokunmatik ekran baya zararli parmaginizla ekrani delmeniz an meselesi :)))
18 Şub 2009  19:44Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
ben sizi bilmem ama 2009 da elbet bi dokunmatik ekran LCD ya da Notebook alacam :D
mouse lar sinirimi bozuyor da :)
Emin ol laptop alırsan birde Usb Mause alıcaksın
17 Şub 2009  18:26%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
123Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

BlackBerry Bold 9790

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma
Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe

Fritz!Fon MT-F

Inca Drill

Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
Inca DrillDaha fazlasını aramayın...
23 Mayıs 2012 Çarşamba
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

Beş harika kitap kazanmak için tıklayın!

Sadece CHIP Online üyelerine özel...

CHIP Online üyeleri için özel olarak hazırladığımız beş e-kitabı bilgisayarınıza hemen indirmek için tıklayın.

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

Dijital Fotoğraf Kursu

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Dergisi: Mayıs 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu