24 Mart 2008

Nokia N95 8GB: Güzel renkler ama eksikleri de var

Nokia N95 8GB: Güzel renkler ama eksikleri de var


Güneş veya gölge fark etmez: Nokia'nın multimedya devi renkleri düzgün bir şekilde gösterebiliyor ve karanlık resim bölümlerinde iyi bir kontrast sunuyor ama aydınlık motiflerde biraz zayıf kalıyor.

N95 8GB genel olarak bakıldığında dış mekân çekimlerinde doğal renkler sunuyor ama eksikleri yok değil. Mesela telefon resmin karanlık bölgelerinde kontrasta hâkim iken, aydınlık bölgelerdeki ışık detayları kapatırcasına fazla parlıyor. Keskinlik de tam anlamıyla mükemmel değil; örneğin ağaçların ince hatları yeterince detaylı gösterilemiyor. Laboratuar testinde ise 1319 orta-alan çizgisi ile ortalama bir değeri yakalıyor.

Aydınlık resim bölgelerindeki problem
Renk gösterimi konusunda son derece başarılı olan N95 8GB, rakip modellerin zorlandığı renklerde bile (sarı, kırmızı ve beyaz bölge) alnının akıyla görevini yerine getiriyor. Ten rengi aynı Sony Ericsson'da olduğu gibi gerçekçi. Nokia özellikle yapay ışık altındaki renk gösterimi ile büyük bir övgüyü hak ediyor. Bu alanda diğer rakipler başarısız oluyor. Fotoğraflardaki genel izlenim son derece aydınlık olduğu için bu durum dış mekan çekimlerine bahsettiğimiz etkiyi bırakıyor: Karanlık bölümlerde son derece iyi ama aydınlık alanlarda kontrast eksikliği var. Parazitlenme açık alanlarda belli olmuyor, laboratuar ölçüm değeri olan ISO 100 (263) ise endişe edilecek bir durum oluşturmuyor.

Ani çekimler için çok yavaş
Kenar karartma oranı LG Viewty'den daha düşük ama test birincisi Sony Ericsson K850i'nin seviyesine de ulaşamıyor. Genel olarak N95 8GB görüntü kalitesinde iyi bir yeri hak ediyor.

Nokia hız ölçümünde en yavaş deklanşör gecikmesine sahip. Dolayısıyla fotoğraf çekildikten sonra ekrana gelene kadar 2,1 saniye geçiyor. Saniyede 0,6 resim ile seri-çekim hızı da son derece düşük.

Sonuç: Ortalamanın biraz üzerinde
N95 ile çekilen resimler bir dijital fotoğraf makinesinden beklenene fazlasıyla yaklaşıyor. Görüntü kalitesi kötü değil ama kusursuzdan uzak. Böylece testimizde iki numaraya yerleşiyor.

iPhone ve iPad kullanıcıları!
CHIP Online uygulamasını yüklemek için tıklayın!




 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın


Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 26 yorum
123456Sonraki
Ziyaretçi yazmış:
lg ku990 piyasadamı kaç lira bılenler varsa lutfen solesın
21 Kas 2011  19:33Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
Cep telefonları fotoğraf çekimi konusunda hiçbir şekilde en basit kompakt kameraya bile yaklaşamaz.Sadece taşınabilirlik konusunda avantajlıdırlar.her ikisini de kullanıyorum.n82 nin xenon flaşı en karanlık ortamı bile yeterince aydınlatabiliyor.kamera özelliği dışında cep telefonu konusunda sadece nokia nın symbian işletim sistemli telefonlarını tanırım.diğer markalara verilen paraya yazık olur.işlemci hızı,kişselleştirilebilme oranları ve ihtişamlı menüleriyle nokia telefonları rakipsizdir.
17 Haz 2010  10:18%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Ziyaretçi yazmış:
ben samsun g800 kullanıyorum 5 mp kamerayla alkası yok iğrenç resimler çekiyoo göründüğü gibi değil tavsıye etmıyorum bu yüzden fazla üretmedi bundan türkiyede sadec 8 tane var
01 May 2010  01:41Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
yorumda en üste ürünle ilgili inceleme yapan arkadaş art niyetli sanırım.biz neyin ne olduğunu çok ıyi biliyoruz.
26 Mar 2010  01:11Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
arkadaşlar samsung g800 hakkı yenmiş telefonu eline aldığı gibi resim çekimşler samsung g800 en büyük özelliği inanaılmaz sayıdaki ayalarıdır fabrika ayarlarında koyu çekmesine karşın ayarları ile kişisel zevkinize göre bu değişebiliyor tam bir profösyanllik bu özellik diğerlerinde yok ve idda edilebilr neticede en güzel fotoları çeken teldir diyebilirim çünkü ortamanın ışığından tutun çekiceğiniz objenin rengine kadar olan aralıklarda bir dünya ayar yapabiliniz ve pc atıp esmi diğerleriyle karşılaştırabilrsiniz. aadaki fark ortaya çıkar

benim 2 haftamı aldı kamerasını öğenmek ama öğenince fotorafcıdan fakınız kalmıyo rahat olun siz..... :)
11 Şub 2010  15:13Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
123456Sonraki


Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Qnap Turbo NAS TS-879 Pro

WD TV Live 2011

Qnap Turbo NAS  TS-879 ProTest Merkezi'mize Tesan tarafından yollanan bu NAS cihazı, oldukça çok yönlü bir ürün.
10 Şubat 2012 Cuma
WD TV Live 2011Western Digital'in yeni medya oynatıcısı WD TV Live 2011'i inceledik.
09 Şubat 2012 Perşembe

LG P990 Optimus Speed

Asus Zenbook UX31E

LG P990 Optimus SpeedAndroid platformunu kullanan LG Optimus 2X, test merkezimize konuk oldu.
08 Şubat 2012 Çarşamba
Asus Zenbook UX31Eİnce ve hafif... Üstelik masaüstü bilgisayarlarla yarışacak donanıma sahip. İşte Asus Zenbook...
07 Şubat 2012 Salı
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

 

Beş harika kitap kazanmak için tıklayın!

Sadece CHIP Online üyelerine özel...

 
CHIP Online üyeleri için özel olarak hazırladığımız beş e-kitabı bilgisayarınıza hemen indirmek için tıklayın.

Hemen Tıklayın


İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

2012'nin cep bombaları!

2012'de çıkması beklenen, hakkında en çok konuşulan 15 cep bombasını bir araya getirdik!

diğer galeriler...

En Çok Okunan Haberler


En Çok Okunan Makaleler


CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Dergisi: Şubat 2012


Diğer Yayınlar


İşbirliği ortaklarımız

  • Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com
 
 
Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu