4 Haziran 2008

İPUCU 2: Işığı doğru kullanmak

İPUCU 2: Işığı doğru kullanmak
Nokia N70'te 2,0 megapiksellik bir kamera ve 1,5 metre erişim mesafeli bir flaş bulunuyor.
Işık, özellikle cep telefonu kameralarında fotoğrafın güzel çıkması için önemli bir unsurdur. Eğer fotoğraf çekmek istiyorsanız, doğru ışıklandırmaya mutlaka dikkat etmelisiniz.

Karanlıkta çekimler: Bazı cep telefonu kameralarında bütünleşik bir ışık bulunur. Bu ışık gerçek bir flaşın yerini tutmasa da, karanlıktaki portre çekimlerinde işe yarayabilir. Özellikle portre çekimlerinde modelin göz bebeklerinin küçülmesi için zaman tanıdığından, gözbebeklerinin kırmızı çıkmamasını sağlar. Kullanım şartı ise objenin kameradan en fazla bir metre uzakta olmasıdır.

Her havada fotoğraf çekimi: Cep telefonu kamerası ile en güzel fotoğrafları güneşin en parlak olduğu zamanlarda çekersiniz. Böyle hava koşullarında güneşe sırtınızı vermeyi unutmayın. Çok güçlü güneş ışıkları özellikle yazın fotoğraflarda parıltılar ve renk baskınlıkları oluşmasına neden olabilir.

Eğer güneş yandan geliyorsa cep telefonu kameranızın objektifinin gölgede kalmasını sağlamalısınız. Bunun için elinizi veya başka bir objeyi kullanabilirsiniz. Kötü hava ve buna bağlı güneşsiz ortamlarda yapacağınız çekimlerde ise kameranızı sallantılara karşı desteklemeye dikkat etmeniz gerekiyor.

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın

Sonraki Sayfada:

İPUCU 3: Daha fazla alan
 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 9 yorum
12Sonraki
erdem933 yazmış:
bende N95 var. fotoğraf telefon ekranında süper gözüküyor ama bilgisayara atınca o kadarda süper olmadığı anlaşılıyor.
eğer işiniz fotoğrafsa bi fotoğraf makinası alın cep telefonu fotoğraf makinasının yerini alamaz
17 Haz 2008  00:49%71Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%29
Ziyaretçi yazmış:
bende u600 var gayet iyi fotoğraf çekiyor ama ışık yetirliyse
14 Haz 2008  17:04%50Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%50
Ziyaretçi yazmış:
bence en ii fotoları, sony ericcsonk750;samsung u600;nokıa n95; sonyericcson k790, nokıa 6500
12 Haz 2008  11:40%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
Ziyaretçi yazmış:
Sony Ericson K770 i ile 3 Mp ve Autofocus ,Bence Hatira fotograflari icin yeterli bir kalite...Bir Cep telefonundan harika görüntüler,ayrica cesitli ayar imkanlari..Kisaca Makinamin olmadigi ortamlarda ,alternatif ama vidyo cekimlerinde görüntü kalitesinden tatmin degilim...
10 Haz 2008  20:15Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
NOKIA 6500 SLİDE KULANIYORUM 3 AYDIR.BİNBİR İNCELEME SONUCUNDA ALDIM BU TELEFONU... AMA DEĞDİ. GÖRÜNTÜ KALİTESİ HARİKA DİYEBİLİRİM. HATTA FOTOGRAFLARI BİLGİSAYARA ATTIĞIMDA KALİTEYİ DAHA DA BELİRGİN HİSSEDİYORUM...... YİNE DE UNUTMAYALIM Kİ FOTO MAKİNELERİ FOTO ÇEKMEK İÇİNDİR,TELEFONLAR KONUŞMAK İÇİN:) AMA BENİM TELEFONUM YİNE DE BEKLENENDEN İYİ.. İYİ Bİ GÖRÜNTÜ İÇİN İSE 2,15 YADA 3 PİXEL BENCE YETERLİ..
05 Haz 2008  16:55%50Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%50
12Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

BlackBerry Bold 9790

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma
Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe

Fritz!Fon MT-F

Inca Drill

Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
Inca DrillDaha fazlasını aramayın...
23 Mayıs 2012 Çarşamba
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

CHIP Online iPad ve iPhone'da!

CHIP Online mobil uygulamalarını indirin

Uzun süredir beklenen CHIP Online mobil uygulaması iPad ve iPhone için çıktı. Turkcell sponsorluğunda hazırlanan uygulamaları indirmek için tıklayın!

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Dergisi: Mayıs 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu