5 Mayıs 2007
Anahtar kelimeler (Keywords)

Anahtar kelimeler sitenizin içeriğini hakkında arama motorlarına ve dolayısı ile hedef ziyaretçi kitlesine fikir veren kelimelerdir. Yani sizin sitenizin özetidirler...
Doğru anahtar kelime nasıl seçilir? Doğru anahtar kelime seçmenin en kolay ve sağlam yolu bununla ilgili hizmet veren sitelerden kelime yoğunluğunuzu ölçtürmenizdir. Lütfen bu konu ile analiz yapmaktan çekinmeyin yani kendi hislerinize güvenerek anahtar kelime seçimi yaparsanız yanılgıya düşersiniz.
Örnek olarak kitaplar ile ilgili bir site hazırlamıştım. Bu sitede sadece kitap özetleri bulunuyordu. Kitap özetlerinden başka bir şey bulunmayan bu siteme kitap, özet ve benzeri birçok anahtar kelime seçtim fakat sonuç hüsrandı. En sonunda anahtar kelimelerin analizlerini yaptım ve büyük bir şok yaşadım. Sitede kullanılan kelimeler arasında kitap ve özet çok aşağı sıralarda yer alıyordu. Evet problem belirlendiğine göre çözümü kolaydı. Hemen gerekli sayfalara o sayfalarda en çok kullanılan kelimeleri yerleştirdim ve tekrar analiz ettirdiğimde bu sefer gerçekten de sonuç iyiydi...
Kiminiz neden doğru anahtar kelime seçimi bu kadar önemli diyeceksiniz. Yine günlük hayata dönelim. Televizyonda reklamları izliyorsunuz. Muhteşem bir kitap mağazası açılmış ve büyük indirim var. Siz ertesi gün vakit kaybetmeden mağazanın yolunu tutuyorsunuz ve bir bakıyorsunuz ki karşınızda bir manav hem de öyle kocaman da değil! Evet çok saçma bir örnek oldu yalnız inanın bana internette daha saçmalarına bile rastlamak mümkün.
Hal böyle olunca arama motorları da buna önlem amaçlı içerikle uyuşmayan anahtar kelimeleri kullanan siteleri pek sevmiyor ve yükselmesine pek de olanak tanımıyor. Yani sizin anahtar kelimenizde yumurta yazıyorsa arama motorları sitenize uğradığında orada yumurta görmek isterler. Eğer bulamazlarsa hayal kırıklığı yaşarlar ve inanın size de yaşatırlar.
Bu noktada tedbirli olmalıyız. İçeriğinizi yazarken ağırlık oluşturan gereksiz kelimelerden kaçının ve sitenizi ne üzerine inşa etmek istiyorsanız ziyaretçiyi çok rahatsız etmeyecek şekilde ilgili kelimeleri daha fazla kullanmaya özen gösteriniz. Sitenizi yazdıktan sonra keyword analiz eden siteleri kullanarak hangi kelimelerin yoğunlukta olduğunu ölçün ve o kelimeleri keyword yani anahtar kelime olarak kullanın.
Sizlere bu hizmeti veren ve kitaptaki kullanmanızı tavsiye ettiğimiz hizmetleri kullanacağınız sitelerin adreslerini kitabın sonunda başlıklar halinde kaynakçada yer vereceğiz.
Unutmayın anahtar kelimeler sizin hangi kelimede internet star olacağınızı belirler....
Yazar: Deniz Coşkun
Doğru anahtar kelime nasıl seçilir? Doğru anahtar kelime seçmenin en kolay ve sağlam yolu bununla ilgili hizmet veren sitelerden kelime yoğunluğunuzu ölçtürmenizdir. Lütfen bu konu ile analiz yapmaktan çekinmeyin yani kendi hislerinize güvenerek anahtar kelime seçimi yaparsanız yanılgıya düşersiniz.
Örnek olarak kitaplar ile ilgili bir site hazırlamıştım. Bu sitede sadece kitap özetleri bulunuyordu. Kitap özetlerinden başka bir şey bulunmayan bu siteme kitap, özet ve benzeri birçok anahtar kelime seçtim fakat sonuç hüsrandı. En sonunda anahtar kelimelerin analizlerini yaptım ve büyük bir şok yaşadım. Sitede kullanılan kelimeler arasında kitap ve özet çok aşağı sıralarda yer alıyordu. Evet problem belirlendiğine göre çözümü kolaydı. Hemen gerekli sayfalara o sayfalarda en çok kullanılan kelimeleri yerleştirdim ve tekrar analiz ettirdiğimde bu sefer gerçekten de sonuç iyiydi...
Kiminiz neden doğru anahtar kelime seçimi bu kadar önemli diyeceksiniz. Yine günlük hayata dönelim. Televizyonda reklamları izliyorsunuz. Muhteşem bir kitap mağazası açılmış ve büyük indirim var. Siz ertesi gün vakit kaybetmeden mağazanın yolunu tutuyorsunuz ve bir bakıyorsunuz ki karşınızda bir manav hem de öyle kocaman da değil! Evet çok saçma bir örnek oldu yalnız inanın bana internette daha saçmalarına bile rastlamak mümkün.
Hal böyle olunca arama motorları da buna önlem amaçlı içerikle uyuşmayan anahtar kelimeleri kullanan siteleri pek sevmiyor ve yükselmesine pek de olanak tanımıyor. Yani sizin anahtar kelimenizde yumurta yazıyorsa arama motorları sitenize uğradığında orada yumurta görmek isterler. Eğer bulamazlarsa hayal kırıklığı yaşarlar ve inanın size de yaşatırlar.
Bu noktada tedbirli olmalıyız. İçeriğinizi yazarken ağırlık oluşturan gereksiz kelimelerden kaçının ve sitenizi ne üzerine inşa etmek istiyorsanız ziyaretçiyi çok rahatsız etmeyecek şekilde ilgili kelimeleri daha fazla kullanmaya özen gösteriniz. Sitenizi yazdıktan sonra keyword analiz eden siteleri kullanarak hangi kelimelerin yoğunlukta olduğunu ölçün ve o kelimeleri keyword yani anahtar kelime olarak kullanın.
Sizlere bu hizmeti veren ve kitaptaki kullanmanızı tavsiye ettiğimiz hizmetleri kullanacağınız sitelerin adreslerini kitabın sonunda başlıklar halinde kaynakçada yer vereceğiz.
Unutmayın anahtar kelimeler sizin hangi kelimede internet star olacağınızı belirler....
Yazar: Deniz Coşkun
Sonraki Sayfada:
Oyla:
En Düşük
En Yüksek
YORUMLAR
Toplam 5 yorum
Quad-Core yazmış:
evet hep güncelleme yapmak gerek
| 22 Ağustos 2007 Çarşamba, 00:11 | ![]() | ![]() |
temhaya yazmış:
en iyi siteiçerigi devamlı guncel olan ve gaze hitab eden sitedir tabi ki buda devamlı olarak sitenın yuksemlmesi demek oluyor
| 18 Mayıs 2007 Cuma, 16:11 | ![]() | ![]() |
OBA yazmış:
netteki siteler bol bağlatı ile bol kelme içeriği kullanarak yapıyor ve bu bazen çok can sıkıcı bir hL alıyor. hele dll2 gibi siteler kendi içindeki aramamotorundan sanki sonuç bulmuş gibi yapmazmı. neyse daha sağlklı bir arama için google ın bize sunduğu arama parametlerini kullanınca baya bi sayfayı eleyerek rahat ediyorum.
| 06 Mayıs 2007 Pazar, 13:57 | ![]() | ![]() |
asimileci yazmış:
içerilk ve reklam çok önemli
| 05 Mayıs 2007 Cumartesi, 20:11 | ![]() | ![]() |
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
YORUM ve TARTIŞMA
CHIP ONLINE UYGULAMALARI
İlginizi Çekebilir
İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler
- Haber: Kablosuz iletişimde yeni bir hız standardı!
- Haber: YouTube: Böyle yasağa böyle sonuç!
- Haber: İnternet ücretlerinde küçük ama önemli adım
- Haber: YouTube yasağına yeni imaj!
- Haber: "Ben YouTube'a giriyorum" tepkileri!
- Haber: Ben YouTube'a giriyorum; siz de girin!
- Haber: Konuşanı sevindiren site hız kesmiyor!
- Haber: YouTube yasakları ikiye katladı
- Haber: Site cezalandırmada "müthiş" yöntem
- Haber: Maradona'ya internet sansürü
CHIP Online'da Bugün
Son Eklenen Haberler ve Makaleler
- Son internet hurafesi yine panik yarattı
- Sony'ye büyük ceza darbesi
- 4 alakasız fonksiyonu bir araya getiren cihaz
- Apple'a mektup yazdı, yazılımı kaptı!
- Dosyalarınızı gerçekten yönetin
- LEVEL'dan bu ay herkese FlatOut hediye!
- NVIDIA'dan kırılması güç hız rekoru!
- Intel'den netbook'larla ilgili samimi itiraf
- Güneş enerjili denizaltı geliyor!
- Windows Media Player'ı zenginleştirme zamanı
Günün Tam Sürüm Programı
Her gün tam sürüm bir yazılım
CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımını indirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.
CHIP Online-Galeri
Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları
CHIP Online ile uzun bir Dünya turu
Hafta sonunu evinde geçirenlere büyük hizmet: Evden dışarı çıkmıyorsanız, dışarısı size gelsin!
CHIP Online-Video
|
|
Ice Age 3 - Teaser Trailer Ice Age 3'ten ikinci Fragman |
En Çok Okunan Haberler
Bu haftanın en çok okunan haberleri
- 1Terminator 4: Dijital afiş göreni büyülüyor!
- 2YouTube'un yeni formatına tepkiler büyüyor!
- 3Anti-virüsler sisteminizi ne kadar zorluyor?
- 4İnternet ücretlerinde küçük ama önemli adım
- 53G ihalesi sonuçlandı...
- 6Mozilla'dan Çin'e özel bir Firefox
- 7Namlunun ucundaki oyunlar
- 8Güvenlik nedeniyle USB bellek yasağı!
- 9Bu şehirlerde navigasyona bile güvenmeyin
- 10YouTube artık eskisi gibi görünmeyecek!
En Çok Okunan Makaleler
Bu haftanın en çok okunan makaleleri
- 1Çok gizli: En iyi cep telefonu kodları
- 2TOP 10: En iyi cepler kapışıyor
- 3Birbirinden kullanışlı 20 internet portalı
- 4CHIP Online'dan sistem güvenliği dersleri - 1
- 5Birbirinden güzel 3.000 simge bir arada
- 6Bunları da kopyaladılar!
- 72009 model güvenlik paketleri mercek altında
- 8Vista'nın sanal klasör yapısını açığa çıkarın
- 9Hafızalardan silinmeyen 10 PC reklamı
- 10Ücretsiz 25 farklı dosya sunucusu