DirectX 11 Detaylandı...
23 Temmuz 2008, 15:39

DirectX 11'e ait yeni detaylar açıklandı

Recep Baltaş
Oyunlardaki görsel şöleni bir üst seviyeye taşıyacak olan DirectX 11'e ait yeni detaylar açıklandı.
DirectX 11'e ait yeni detaylar açıklandı
Yazılım devi Microsoft, bilgisayar oyunları için geliştirilen grafik API'ı DirectX'in son sürümü olan DirectX 11'in detaylarını dün su yüzüne çıkardı.

İşte yeni detaylar:

*DirectX 10'da olduğu gibi yeni DirectX sürümü de sadece Windows Vista ve sonrasında çıkan işletim sistemlerinde kullanılabilecek.

*Microsoft'un belirttiği üzere DirectX 11'in getireceği yeni gölge hesaplama teknolojisi sayesinde GPU'lar sadece 3B grafikler için değil, diğer hesaplamalarda da birer paralel işlemci gibi kullanılabilecekler.

*DirectX 11, destekleyeceği tessellation (mozaik döşeme) teknolojisi sayesinde, geliştiricilere, yakından bakıldığında daha gerçekçi ve düzgün hatlara sahip modeller yapma imkanı tanıyacak.

*Yine geliştirilen çok katmanlı kaynak yönetimi sayesinde oyunlar artık çok çekirdekli işlemcilerin gücünü daha rahat bir biçimde kullanabilecekler.

Microsoft aynı zamanda DirectX 10 detsekli donanımlara da yeni teknolojiler ekleyeceğini belirtti fakat bu teknolojiler hakkında henüz bir ipucu vermedi.

Yeni yazılımın çıkış tarihi henüz kesin olmamakla birlikte Microsoft'un yakın tarihte yazılıma dair yeni bilgiler sunacağı bekleniyor.

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
YORUMLAR
Toplam 15 yorum
Önceki123Sonraki
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
Ayıp be daha yeni dx10 kullanan oyunlarla kavuştuk bu ne saçmalıktır.
23 Temmuz 2008 Çarşamba, 22:00Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
İyidir yenisini çıkarsınlar ne kadar yeni çıkarsa o kadar iyi demektir.Kızmaya gerek yok ben yeni sistem toplayacağım directx 10.1'li ekran kartı alacağım ama bunlar directx 11 çıkarıyorlar ayıp diyorlar fakat senin işini directx 10.1 işini fazlasıyla görecek.Kızmaya hiç gerek yok daha sevinmeliyiz.Aslında ne kadar erken çıkarsa bizim için o kadar iyi demektir..

23 Temmuz 2008 Çarşamba, 21:53Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
turust yazmış:
open gl nereden bulabiliriz ki?
23 Temmuz 2008 Çarşamba, 20:55%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
direct x 11 çıkacak.Büyük ihtimalle 12'de çıkar.Teknoloji'nin gelişmesi donanmların yazılımlarla birlikteliğini bağlıdır.Sonsuza kadar directx10 kullanacak değiliz.Öyle olsaydı bugün radeon4850-4870 ya da 8800 serisi çıkmazdı.Herkes directx1 ile s3 kartları kullanıp mario oynuyor olurdu.Ben mario oynamak istemiyorum.
23 Temmuz 2008 Çarşamba, 20:18Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Önceki123Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
YORUM ve TARTIŞMA
CHIP ONLINE UYGULAMALARI

iGoogle ve GoogleToolbar

Vista Sidebar 2.0

CHIP Online iGoogle UygulamasıiGoogle kullanıyorsanız Türkiye'nin en çok güncellenen teknoloji sitesini sayfanıza ekleyin!
Windows Vista Kenar Çubuğu AracıWindows Vista kenar çubuğunuzda, artık CHIP Online'daki tüm yazıları anında takip edebileceksiniz...

CHIP Online sitenizde!

Facebook Uygulaması

Sitenizi CHIP Online ile zenginleştirinCHIP Online haber, makale, inceleme ve galerilerini tüm ziyaretçilerinizle paylaşıp sitenizi zenginleştirin
CHIP Online Facebook Uygulaması21,000'den fazla kişi Facebook profillerinde, CHIP Online Uygulamasını çalıştırıyor. Siz de eklediniz mi?

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Günün Tam Sürüm Programı

Her gün tam sürüm bir yazılım

CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımını indirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.

Hemen İndirin

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Birbirinden güzel 50 farklı Photoshop harikası

CHIP Online, sizler için 50 farklı Photoshop harikasını bir araya getirdi.

diğer galeriler...

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Sony Ericsson MAS 100 - Hoparlör
Cep telefonunuzu için güvenli bir taşıma çantası görevini de gören MAS 100, dilediğiniz yerde müzik dinlemek için uygun.

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Dergisi: Aralık 2008

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Turk.Net
  • Turhost