24 Kasım 2007

2600 ve 2400 serisi: Yelpaze tamamlandı

2600 ve 2400 serisi: Yelpaze tamamlandı
2600 ve 2400 serisi
Yelpaze tamamlandı

Yeni ekran kartları AMD'nin şu anki kartlarına bir alternatif olarak algılanmamalı. Daha çok AMD'nin pazardaki performans segmentinde 8800 GTS/GT serisine cevapları olarak yer alıyorlar. DirectX 10 desteğine sahip HD 2600/2400 serisi kartlar hala giriş ve orta seviye bütçeler için satışta olacak. Elbette fiyatlarda da bir düşüş söz konusu olacaktır. Fiyatlarına karşın DVI çıkışından görüntü ve ses aktarımını ve donanımsal HD video çözme özelliğine de sahip bu kartları, performans değerleriyle beraber test tablomuzda bulabilirsiniz.

Dikkat çekenler
Gigabyte GV-RX26T256H

Tek slotluk yapısıyla toplam puanda birinci olan Gigabyte'ın 2600XT'si, pasif soğutma çözümünde de yeterli verimi sağlıyor. Buna karşın performansı da rakiplerinin önünde. Tek dezavantajı ise overclock için çok fazla yeri olmaması. HIS'in 2600 Pro'su ise bu alanda rakiplerinden daha önde. Uzun zamandır tanıdığımız IceQ soğutma sistemi cihazı overclock ederek yüzde 18 civarında performans artışı sağlıyor. Bu fiyat segmentinde çoğu üretici kutu içeriğini kısmaya yönelirken, firma DVI - HDMI adaptörünü de kutuya dâhil etmiyor. Palit'in 2600XT/Pro ve GeCube'ün 2400 modellerinde ise arka panele dâhil edilen HDMI çıkışı, adaptör ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Kutu içeriği demişken AMD'nin Valve ile yaptığı anlaşma sayesinde yeni çıkan AMD kartların tamamına yakını üç güzel oyun, HalfLife2 Lost Coast ve DeathMatch ile geliyor.

Sonraki Sayfada:

DirectX 10.1 mercek altında
 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
YORUMLAR
Toplam 17 yorum
1234Sonraki
trans yazmış:
Bence bu özzellik çok gereksiz birşey daha birçok oyun directx 10 u desteklemiyorken directx 10.1 çıktı.Herhalde directx 10.1 i destekleyen oyunlar 3-4 sene sonra çıkar.
07 Şubat 2008 Perşembe, 13:10Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Fata1ty_06 yazmış:
8800 gts ile aynı seviyede olur. Asus 8800gt 1 gb ram sunuyor hem sogutmasıda avantajı onun yada Ge-force 8800gtx 760 mb ram sunup parası cok olanlar icin birebir?
29 Aralık 2007 Cumartesi, 13:12Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
Bende hala 9550 den bozma 9600 var. Onu da 2. el almistim. 500 YTL yi bir ekran kartina vermek mantikli gelmiyor. Oyunda grafik 3. derece onemlidir. Once icerige bakarim. Oyunlar da bir acayip oldu zaten. Bu ekran karti HL2 yi 800x600 de (bana yetiyor ) full detay kasmadan oynatirken FEAR ayni oyun motoru ile bayiliyor adeta. Sevmemistim zaten. ;) Daha komigi Crysis bu kadar kasmadi ve verdigim parayi haketti. Alabilen 3000 kisiden birisiyim yani. Bu arada Koreli askerler "benim olacaksin" filan diyorlar, Coskun Abi geldi aklima.
06 Aralık 2007 Perşembe, 03:49%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
-NOX yazmış:
Kısacası ticari oyunlara devam! "Siz para verin malımızı alın biz başka bir sistem çıkaracaz" gibi bişi bu! dx 10 çıkalı ne oldu??

Hani en iyi sistem? Hani herşey daha gelişme aşamasındaydı?
04 Aralık 2007 Salı, 17:08Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
-NOX yazmış:
bence bu aralar bilgisyarı tazelemk gibi bir hataya düşmeyelim. Habire çok değişik sistem ve alt yapılar çıkıyor. Tazelemek büyük risk. Para çöpe gitmiş olması büyük ihtimal olur!
04 Aralık 2007 Salı, 17:06%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
1234Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Sapphire HD 4830 - 512 MB

Sony Vaio VGN-CS118E

Sapphire HD 4830 - 512 MBFirmaların referans sistemlerde kendi tasarımları ile nasıl daha iyi sonuçlar alabilecekleri gösteren bir ürün.
Bugün, 10:30
Sony Vaio VGN-CS118EHem taşınabilirlik hem de performans arayan kullanıcılara yönelik olan Sony, performansına uygun bir fiyatla satılıyor.
07 Ocak 2009 Çarşamba

VIZO Xena II VZ-NLC-110

Samsung Sens X360

VIZO Xena II VZ-NLC-110Eğer dizüstü bilgisayarınızın çok ısınmasından şikâyet ediyorsanız Xena II ile sisteminizi rahatlatabilirsiniz.
06 Ocak 2009 Salı
Samsung Sens X360İncecik tasarımıyla oldukça şık görünen X360, gerek iş gerek eğlence amaçlı olsun tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak keyifli bir ürün.
05 Ocak 2009 Pazartesi
YORUM ve TARTIŞMA
CHIP ONLINE UYGULAMALARI

iGoogle ve GoogleToolbar

Vista Sidebar 2.0

CHIP Online iGoogle UygulamasıiGoogle kullanıyorsanız Türkiye'nin en çok güncellenen teknoloji sitesini sayfanıza ekleyin!
Windows Vista Kenar Çubuğu AracıWindows Vista kenar çubuğunuzda, artık CHIP Online'daki tüm yazıları anında takip edebileceksiniz...

CHIP Online sitenizde!

Facebook Uygulaması

Sitenizi CHIP Online ile zenginleştirinCHIP Online haber, makale, inceleme ve galerilerini tüm ziyaretçilerinizle paylaşıp sitenizi zenginleştirin
CHIP Online Facebook Uygulaması21,000'den fazla kişi Facebook profillerinde, CHIP Online Uygulamasını çalıştırıyor. Siz de eklediniz mi?

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Günün Tam Sürüm Programı

Her gün tam sürüm bir yazılım

CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımını indirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.

Hemen İndirin

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Windows 7 Build 69xx: Güncel ekran görüntüleri

Windows 7'nin yeni kilometre taşı olan M3 sonrası sürümlerin ekran görüntüleri internete düştü...

diğer galeriler...

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Wolverine'in Köklerine Geri bir bakış
X-men Origins: Wolverine, Origins serisinin ilk filmi. Wolverine'in hayatının gizli kalan ilk kısımları 1 Mayıs'ta oraya çıkıyor...

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Dergisi: Ocak 2009

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Doğan Telekom

Cep telefonları | Ekran kartları | Desktop | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Dijital Kameralar | Taşınabilir diskler | LCD & Plazma | Monitörler