Bir Ubuntu daha...
24 Nisan 2009, 19:30

Easy Peasy 1.1: Netbook'lar için yeni Ubuntu

Halil Mollaoğlu
Özel Ubuntu sürümü Easy Peasy 1.1 yenilenmiş arabirimi ile kullanıcıların beğenisine sunuldu...
Easy Peasy 1.1: Netbook'lar için yeni Ubuntu
Büyük resmi görmek için tıklayınEasy Peasy 1.1: Yeni görünüm ve daha az hata.
Dün yayınladığımız haberimizde Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope'un müjdesini sizlerle paylaşmıştık. Netbook'lar için özel olarak geliştirilmiş Ubuntu sürümü Easy Peasy'nin yeni 1.1 sürümü de meraklıları için yeni Ubuntu ile birlikte indirilmeye sunuldu. Ana geliştirici Jon Ramvi haberi kendi blog'unda duyurdu.

Ramvi'ye göre güncel sürüm aslında 1.0 numaralı ilk sürümde ulaşılmak istenen seviyeye gelmiş durumda. Önceki sürümde bulunan bazı hatalar ve Ubuntu kalıbına has grafiksel referanslar artık kaldırılmış. Sayısız yazılım güncelleştirmesinin yanında Easy Peasy 1.1 özellikle yeniden elden geçirilmiş kullanıcı arabirimi ile parlıyor: Yeni oturum açma ekranı ve splash-grafikleri, iyileştirilmiş ikonlar.

İşletim sisteminin ISO imajını aşağıda verdiğimiz linkten indirebilirsiniz. 1.0 sürümünü kullananlar kısa bir süre içerisinde doğrudan yükseltme yapabilecek.

Download: Easy Peasy 1.1 (İngilizce)

iPhone ve iPad kullanıcıları!
CHIP Online uygulamasını yüklemek için tıklayın!




 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN


Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 9 yorum
12Sonraki
Ziyaretçi yazmış:
microsoft'tada binlerce eleman var
ama microsoft bir yamayı kaç ay sonra çıkarıyor
25 Tem 2009  21:21Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
werewolf77 yazmış:
YA ARKADAŞLAR BEN BU UBUNTUYU CD YE YAZDIM AMA CD ÇALIŞMIYOR YANİ OTOMATİK ÇALIŞTIR BİLE ÇIKIYOR OK DİYORUM AMA GÖRÜNÜRDE BİŞEY YOK SADECE LAFTA SİZCE PROBLEM NE BİLGİSİ OLAN VAR MI ACABA TEŞEKKÜR EDERİM.SELAMETLE...
13 May 2009  01:00%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
Ziyaretçi yazmış:
linux dağıtımlarında windows gibi "programı indir, çift tıkla" şeklinde program yükleme tarzı pek tercih edilmiyor. programlar dağıtımı geliştiren ekibin/şirketin depolarında bulunur. indirip kurmak için de dağıtımdaki ekle/kaldır uygualaması kullanılır. bu da demek oluyor ki depolarda bulunan tüm programlar belli bir stabilite ve güvenlik testinden geçerek kullanıma sunuluyor. bu sayede zararlı kodların eklenmesi kesinlikle çok güç.
05 May 2009  18:04%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
Ziyaretçi yazmış:
Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkürler gerçekten benim için faydalı oldu.
25 Nis 2009  11:10Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
Linuxun kodlari hakkinda konusan arkadasa cevaben;
Aslinda yuruttugun mantik dogru, kodlar acik ve saldiri icin kodlari inceleyip yol cizmek daha rahat ama isin zor kismi; herkes linux kodlamasina cok asina degil, kernel cok guclu oldugu icin sistemler genelde stabil oluyor, piyasa paylari dusuk oldugu icinde genelde virus yazilmaya deger görulmuyor. Ama bence en alici iki nokta sudur; acik kaynak kodlu oldugu icin acik cok cabuk farkedliyor (dusunun ki binlerce gelistirici ve gönullu bug yani hata raporu gönderici olunca acik cok kisa zamanda kapatiliyor ve diger nokta ise diyelim ubuntu 8.04 e virus yazdin 6 ayda bir yenileniyor, hadi diyelim yenilendi ama fayda etmedi ama ayni virus nasil fedorayi, mandrivayi, open suseyi, debiani, slackwareyi, pardusu, pclinuxu etkileyecek. Hepsi ayri derlenmis ayri mimarlarin elinden cikmis. Ama yinede hicbirsey imkansiz degildir ama daha zordur... Haaa birde google ara linux root olma nedir diye. Birde hacker onunla ugrasmali. :)
25 Nis 2009  09:42%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
12Sonraki


Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

WD TV Live 2011

LG P990 Optimus Speed

WD TV Live 2011Western Digital'in yeni medya oynatıcısı WD TV Live 2011'i inceledik.
09 Şubat 2012 Perşembe
LG P990 Optimus SpeedAndroid platformunu kullanan LG Optimus 2X, test merkezimize konuk oldu.
08 Şubat 2012 Çarşamba

Asus Zenbook UX31E

Sony Tablet S

Asus Zenbook UX31Eİnce ve hafif... Üstelik masaüstü bilgisayarlarla yarışacak donanıma sahip. İşte Asus Zenbook...
07 Şubat 2012 Salı
Sony Tablet SSony'nin adeta bir deftere benzeyen yeni tablet bilgisayarı test merkezimize konuk oldu.
06 Şubat 2012 Pazartesi
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

 

CHIP Online iPad ve iPhone'da!

CHIP Online mobil uygulamalarını indirin

 
Uzun süredir beklenen CHIP Online mobil uygulaması iPad ve iPhone için çıktı. Turkcell sponsorluğunda hazırlanan uygulamaları indirmek için tıklayın!

Hemen Tıklayın


İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

En Çok Okunan Haberler


En Çok Okunan Makaleler


Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

2012'nin cep bombaları!

2012'de çıkması beklenen, hakkında en çok konuşulan 15 cep bombasını bir araya getirdik!

diğer galeriler...

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Dergisi: Şubat 2012


Diğer Yayınlar


İşbirliği ortaklarımız

  • Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com
 
 
Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu