27 Ağustos 2008, 13:00

Facebook'taki bu açık mutlaka ciddiye alınmalı

Facebook'taki bu açık mutlaka ciddiye alınmalı
Bilindiği gibi Facebook'un kendi has bir dili var. Facebook markup language (FBML), yazılım geliştiricileri tarafından Facebook için geliştirilen oyun ve uygulamaların çalıştırılması için kullanılabiliyor. Facebook'taki bu açık daha yakından incelendiğinde, bug'ın sadece Facebook'un güncellenmiş sayfalarında çalışabildiği ortaya çıkıyor.

Cuma günü bu bug ile ilgili bir rapor hazırladığını ifade eden Wachelka, raporun ardından Facebook'tan bir mesaj aldığını söylüyor. Mesajın içeriği ise şöyle: "Bizim FBML etiketlerimiz (tag) Javascript'in çalıştırılmaması için yazılır."

Üçüncü parti yazılımlar, uzun bir süredir Facebook kullanıcıların canını sıkıyor aslında ve bilinmeyen uygulamaların kullanıcılarla hesaba yüklenmesiyle ciddi bir güvenlik riski söz konusu olabiliyor.

Mu Dynamics'te danışman olarak görevini sürdüren Tom Parker da Wachelka'dan farklı düşünmüyor: "Facebook'taki bu açığın hafife alınacak bir yanı yok; en kısa sürede onarılması gerekiyor."

 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
YORUMLAR
Toplam 6 yorum
12Sonraki
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
Recep ivedik'in sözü aklıma geldi. Facebook'ta amele dolu :) Ne kadar daha sürecek bu işkence. Hacklesinler umrumda bile değil.
07 Eylül 2008 Pazar, 13:58Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Fattur yazmış:
bana gelen facebook davetiyelerenin hiç birini şu ana kadar kabul etmedim edeceğimi de sanmıyorum. sevmedim ben o sistemi.
29 Ağustos 2008 Cuma, 21:43%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
Msn hesabı da hackleniyo onu da kullanmayalım gmail de de açık var onu da silelim bankacılık sistemleri zaten risk altında onu da attık vs. vs. Kısacası interneti kullanmayalım.

Arkadaşlar bir uyarı eğer birisi sizin bilgisayarınıza ulaşabiliyosa çoğunlukla bu sizin dikkatsizliğinizdir. He diceksiniz ki öle hacker lar var ki ordu sistemlerine bile giriyolar, o sisteme giren adamın senin bilgisayarında ne işi var. Kimse brute force vb. şeyler yaparak şifre bulmuyo artık çünkü uğraştırıcı ve yavaş. Malware leri, spy ları kullanıyolar siz onlardan korunmaya bakın bilgisayarınızı zararlı içerikli program ve sitelerden uzak tutun yeter. İki kere tıklayıp hadi veli nin bilgisayarına girip bütün şifreleri alalım gibi bi program yapılmadı hala, bunlar 1 dakkalık işler diil. İnternette her gördüğünüze atlamayın dikkatli olun ancak bu şekilde korunabilirsiniz.
28 Ağustos 2008 Perşembe, 02:45%88Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%12
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
facebook suz hayat bence daha güzel, birbirine hava atayım diye oluşturulmuş saçmalık, myspace daha kullanışlı, imeem de var, gayet güzel.
27 Ağustos 2008 Çarşamba, 17:00%40Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%60
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
Çok iyi ben arkadaşlarıma diyorum açık var diye ama dinlemiyorlar.Hacklensinlerde görsünler.

Yaşasın antifacebook....
27 Ağustos 2008 Çarşamba, 13:50%50Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%50
12Sonraki


Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Sony Vaio VGN-CS118E

VIZO Xena II VZ-NLC-110

Sony Vaio VGN-CS118EHem taşınabilirlik hem de performans arayan kullanıcılara yönelik olan Sony, performansına uygun bir fiyatla satılıyor.
07 Ocak 2009 Çarşamba
VIZO Xena II VZ-NLC-110Eğer dizüstü bilgisayarınızın çok ısınmasından şikâyet ediyorsanız Xena II ile sisteminizi rahatlatabilirsiniz.
06 Ocak 2009 Salı

Samsung Sens X360

SAMSUNG OMNIA I900

Samsung Sens X360İncecik tasarımıyla oldukça şık görünen X360, gerek iş gerek eğlence amaçlı olsun tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak keyifli bir ürün.
05 Ocak 2009 Pazartesi
SAMSUNG OMNIA I900Samsung'un akıllı telefonlar pazarında rekabet etmek için piyasaya sunduğu Omnia i900, beklenen her özelliği sunuyor.
04 Ocak 2009 Pazar
YORUM ve TARTIŞMA
CHIP ONLINE UYGULAMALARI

iGoogle ve GoogleToolbar

Vista Sidebar 2.0

CHIP Online iGoogle UygulamasıiGoogle kullanıyorsanız Türkiye'nin en çok güncellenen teknoloji sitesini sayfanıza ekleyin!
Windows Vista Kenar Çubuğu AracıWindows Vista kenar çubuğunuzda, artık CHIP Online'daki tüm yazıları anında takip edebileceksiniz...

CHIP Online sitenizde!

Facebook Uygulaması

Sitenizi CHIP Online ile zenginleştirinCHIP Online haber, makale, inceleme ve galerilerini tüm ziyaretçilerinizle paylaşıp sitenizi zenginleştirin
CHIP Online Facebook Uygulaması21,000'den fazla kişi Facebook profillerinde, CHIP Online Uygulamasını çalıştırıyor. Siz de eklediniz mi?

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Günün Tam Sürüm Programı

Her gün tam sürüm bir yazılım

CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımını indirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.

Hemen İndirin

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

2008 böyle geçti

CHIP Online arşivinde geriye dönüp baktık ve 2008 yılının en önemli 30 olayını bir araya getirdik...

diğer galeriler...

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Terminatör 4ün yeni ve detaylı fragmanı
Terminator 4, yaklaştıkça daha detaylı fragmanı da sinemaseverlere sunuldu.

En Çok Okunan Haberler


En Çok Okunan Makaleler


Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Dergisi: Ocak 2009


Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

  • Hepsiburada.com
  • Level
  • Doğan Telekom
 
 
Cep telefonları | Ekran kartları | Desktop | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Dijital Kameralar | Taşınabilir diskler | LCD & Plazma | Monitörler