Akıllı eldivenler!
30 Nisan 2008, 00:25

Fare işlevi gören teknolojik eldiven

Selim Öztürk
Parmak uçlarında sensörleri bulunan ve henüz test aşamasında olan eldivenler ilgi çekiyor.
Fare işlevi gören teknolojik eldiven

Amerikan askerlerinin bazıları giyilebilir bilgisayar sistemleriyle donatılmaya başlandı. Cambridge'de geliştirilen, üzerinde sensör bulunan eldivenler, askerlerin dijital haritaları kolayca görebilmesine ve kullanabilmesine imkan verirken radyo iletişimine de izin veriyor.

Cambridge'de kurulu olan RallyPoint'in başkanı Forrest Liau'ya göre, askerler için, bedenlerinin fazla teçhizatla donatılması, elektronik kontrollerin sağlanması kullanışsız olabiliyor. Forrest Liau sözlerine şöyle devam ediyor: "Biz tüm gerekli bileşenleri bir araya getiren bir sistem yaratmak istemiştik."

Bu teknolojik eldivenin prototipi henüz test aşamasında ve üründen sonuç alınmaya çalışılıyor. Aslında üzerinde sensör bulunan giyilebilir teknolojik sistemler yeni bir kavram değil. Toronto Üniversitesi'ndeki araştırmacılar ve Georgia Teknoloji Enstitüsü, el ve omuz hareketlerini teknolojik birimlerle ölçen bir sistem üzerinde uzun zamandır çalışıyor.

Ancak İngiltere'deki Lancaster Üniversitesi'nden Gerd Kortuem, bu prototiplerin henüz güvenilir sonuçlar vermediğini ve daha katedilecek yol olduğunun altını çizdi. Microsoft ve Sony de giyilebilir-fare teknolojileri üzerinde bir süredir çalışmalarını sürdürüyor ancak bu teknolojik ürünlerden henüz tam anlamıyla verim alınabildiği söylenemez.

Söz konusu eldivenin 4 butonu bulunuyor. Sensörlerle donatılmış bu butonlar serçe, dördüncü, orta ve işaret parmaklarıyla beraber kullanılıyor ve bilgisayarlarda kullanılan fareler gibi, bu parmaklar hareket ettirildiğinde kontrol sağlanıyor. Sensörler ise radyo iletişimini devreye sokmasının dışında, elektronik haritaların görüntülenmesine ve komut gönderilmesine olanak tanıyor. Bu teknolojik eldiven USB veriyolu kullanıyor.

iPhone ve iPad kullanıcıları!
CHIP Online uygulamasını yüklemek için tıklayın!




 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN


Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 4 yorum
Ziyaretçi yazmış:
Adamlar yapıyor... Bizimkiler düşünüyor... vıdı vıdı vıdı... Sen ne yapıyorsun kardeşim? Bizimkiler oturmuş memleketi satıyor diye kahvehane muhabbeti yapacağına sen de birşeyler üret. Yok üretmiyorsan ona buna sataşma. Hem şu bizimkiler yapmıyor dediğin sizinkiler kim sorması ayıp? Memleketi kendine uşak mı tuttun? Herkes senin gibi oturduğu yerden iş buyuran paşa hazretlerine teknoloji geliştirecek!!!
01 May 2008  00:00Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
Bir arkadaşın da dediği gibi yazın sıcaklığında çekilmez bu ...
30 Nis 2008  10:33Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
yazın sıcagında makınalar bıle sıcaktan kafayı yerken bız elımızı boyle bır eldıvene mı sokacagız tasarım cok kotu ustune calısmaları gereken ılk konu tasarım
30 Nis 2008  08:15Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
adamlar oturup düşünüyo ne üretsek die..bu ne yaavv..bizimkilerde düşünüyo ülkeyi kime satsak kim daha cok para verir
30 Nis 2008  00:46%50Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%50


Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Qnap Turbo NAS TS-879 Pro

WD TV Live 2011

Qnap Turbo NAS  TS-879 ProTest Merkezi'mize Tesan tarafından yollanan bu NAS cihazı, oldukça çok yönlü bir ürün.
Bugün, 10:00
WD TV Live 2011Western Digital'in yeni medya oynatıcısı WD TV Live 2011'i inceledik.
09 Şubat 2012 Perşembe

LG P990 Optimus Speed

Asus Zenbook UX31E

LG P990 Optimus SpeedAndroid platformunu kullanan LG Optimus 2X, test merkezimize konuk oldu.
08 Şubat 2012 Çarşamba
Asus Zenbook UX31Eİnce ve hafif... Üstelik masaüstü bilgisayarlarla yarışacak donanıma sahip. İşte Asus Zenbook...
07 Şubat 2012 Salı
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

 

CHIP Online iPad ve iPhone'da!

CHIP Online mobil uygulamalarını indirin

 
Uzun süredir beklenen CHIP Online mobil uygulaması iPad ve iPhone için çıktı. Turkcell sponsorluğunda hazırlanan uygulamaları indirmek için tıklayın!

Hemen Tıklayın


İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

En Çok Okunan Haberler


En Çok Okunan Makaleler


CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

2012'nin cep bombaları!

2012'de çıkması beklenen, hakkında en çok konuşulan 15 cep bombasını bir araya getirdik!

diğer galeriler...

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Dergisi: Şubat 2012


Diğer Yayınlar


İşbirliği ortaklarımız

  • Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com
 
 
Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu