Firefox en hızlı!
20 Mayıs 2008, 10:29

Firefox'un 3.0 sürümü için hız iddiaları

Firefox'un 3.0 sürümünün şu anda kullanılan tarayıcıların tümünden daha hızlı çalıştığı iddia edildi
Firefox'un 3.0 sürümü için hız iddiaları
Firefox 3.0: Performans açısından oldukça iddialı
Kısa bir süre önce haberini vermiştik. Firefox 3 en sonunda RC1 seviyesine ulaştı. Evet, Firefox 3 daha akıllı bir adres çubuğu ve daha iyi yer imi yönetimi gibi çığır açıcı yeniliklerle geliyor, ancak performans açısından durumu nedir? Klasik Firefox 2 kullanıcıları bu yeni sürümün eski tarayıcılarına göre daha hızlı çalıştığını hissediyorlar ancak bunun ölçülebilecek bir testi var mıdır?

Tüm bu soruların cevabı olarak Mozilla'nın başmühendisi Mike Schroepfer'in bir iddaası var. Yaptığı testlerde Firefox 3'ün Microsoft Internet Explorer 7'ye göre 9.3 kat, Firefox 2'ye göre ise 2.7 kat daha hızlı olduğunu belirtiyor. Bu değerler, Javascript performansı açısından ölçülmüş. Gmail mesajlarının yüklenmesi açısından yaptığı testlerde ise Firefox 3'ün Microsoft Internet Explorer 7'den 6.8 kat, Firefox 2'den ise 3.8 kat daha hızlı olduğunu söylüyor.

Bu sayılara bakarak Haziran ayında piyasaya çıkması beklenen Firefox 3'ün çıkar çıkmaz oldukça popüler olacağı tahmin ediliyor.

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
YORUMLAR
Toplam 35 yorum
Önceki1234567Sonraki
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
ben de firefox seviyorum ve 3. sürümün betalarını kullandım haalaa beta 5 teyim ÇÜNKÜ firefox RC1 yükledikten sonra facebook mesajlaşma servisinde bi sorun olduğunu fark ettim ve firefox a mesaj attım .. sorun facebook u ilk açtığımda mesajlaşma servisi çalışıyor ama bi süre sonra kapanıyor... (belki bi değişiklik oluyo online kişilerde falan belki ondandır) beta 5 e döndüm ve facebook mesajlaşma servisi doğru çalışıyor... başkasında da oldu mu bu?
20 Mayıs 2008 Salı, 14:24%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
FF3 ün betasını kullanıyordum.Eklentiler uymadığından tekrar 2 ye döndüm ancak nihayi sürümü çıkar çıkmaz indirip kurucam.Benim için internet demek firefox demek...
20 Mayıs 2008 Salı, 13:46%50Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%50
firefox 1. numara ama su eklenti meselesinden bahsetmemıssınız sayın chip yazarları n olacak eklentıler hala uyumsuz mu?
bilen herkesin cevaplarını beklıyorum ben de firefox 2.14 kullanıyorum ve eklentı sorunu cozulmezzse 3 e gecmeyıde dusunmuyorum herkese saygılar
20 Mayıs 2008 Salı, 13:22%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
evet gerçekten çok hızlı ama resim yüklemelerinde kendilerini biraz daha geliştirmeleri gerekiyor. ayrıca mozilla 2 deki yüklü olan uygulamalar 3 de çalışmıyor. ve hiçde uyum sağlayan bir uygulaması yok gibi. umarım kısa sürede yaparlar ve 3'e göre uyarlarlar.
20 Mayıs 2008 Salı, 13:20Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Önceki1234567Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
YORUM ve TARTIŞMA
CHIP ONLINE UYGULAMALARI

iGoogle ve GoogleToolbar

Vista Sidebar 2.0

CHIP Online iGoogle UygulamasıiGoogle kullanıyorsanız Türkiye'nin en çok güncellenen teknoloji sitesini sayfanıza ekleyin!
Windows Vista Kenar Çubuğu AracıWindows Vista kenar çubuğunuzda, artık CHIP Online'daki tüm yazıları anında takip edebileceksiniz...

CHIP Online sitenizde!

Facebook Uygulaması

Sitenizi CHIP Online ile zenginleştirinCHIP Online haber, makale, inceleme ve galerilerini tüm ziyaretçilerinizle paylaşıp sitenizi zenginleştirin
CHIP Online Facebook Uygulaması21,000'den fazla kişi Facebook profillerinde, CHIP Online Uygulamasını çalıştırıyor. Siz de eklediniz mi?

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Günün Tam Sürüm Programı

Her gün tam sürüm bir yazılım

CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımını indirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.

Hemen İndirin

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Anı yakalamanın önemi

Fotoğrafçılar için anı yakalamanın ne kadar önemli olduğunu gösteren 27 harika fotoğraf.

diğer galeriler...

CHIP Online-VideoRSS-Feed

İlk InTru3d çalışması - Monsters vs Aliens
Dreamworks ve Intel'in 21. yüzyılın ilk gerçek 3 boyutlu çalışması için ortaklaşa yaptığı film şimdiden bundan sonrakileri merak ettiriyor.

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Dergisi: Aralık 2008

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Turk.Net
  • Turhost