MSN'e karşı Google - Yahoo
16 Haziran 2008, 08:09

Google-Yahoo birleşirse MSN'e rakip olur mu?

Google ve Yahoo sadece reklam ve arama konusunda değil IM konusunda da ortaklık kurarlar mı?
Google-Yahoo birleşirse MSN'e rakip olur mu?
Googletalk, Yahoo Messenger ve MSN: İşte gerçek rekabet!
Microsoft'un şimdiye kadar yaşadığı en büyük tehdidin Google ve Yahoo arasındaki ortaklık anlaşmaları olduğunu ve Microsoft'un bundan öcü gibi korktuğu bilinen bir gerçek. Son aylarda yaşanan Yahoo satıldı, satılmadı, Microsoft parayı artırdı artırmadı iddiaları kamuoyunu çok fazla meşgul etmiş ve konu belirsizlikle sonuçlanmıştı.

Görülen o ki, Microsoft'tan yakasını kurtaran Yahoo, Google ile daha sıkı ilişkiler kurmaya niyetli. Reklam servislerini ve bir kısım başka hizmetlerini birleştirip ortak olarak sunmayı planlayan iki firmanın aynı zamanda Microsoft'la kıyasıya rekabet etmek istedikleri de biliniyor.

Bu aşamada akıllara gelen bir soru, firmaların anında mesajlaşma protokollerini de birleştirip birleştirmeyecekleri. Anında mesajlaşma dünyası günümüzde artık oldukça ticari bir ortam haline geldi ve MSN bu ticarileşmede hem kar hem de kullanıcı sayısı açısından önce. Google ve Yahoo'nun anında mesajlaşma yazılımlarının birleşmesi pazardaki bu hakimiyete son verir mi?

Şu anda tüm anında mesajlaşma protokollerini tek bünyede destekleyen Miranda ve Trillian gibi yazılımlar olsa da bu yazılımlar yine de kullanıcıların tüm bu servislerde tek tek farklı hesaplara sahip olmasını gerektiriyor. Ancak Google'un Google Talk anında mesajlaşma ağı açık kaynak kodlu XMPP standardını kullanıyor ve teorik olarak sunucu bazında diğer ağlar ile iletişim kurabilecek yapıda. Yahoo ile bu tür bir ortaklığa gidildiğinde bir Google Talk kullanıcısının bir Yahoo Messenger kullanıcısı ile iletişim kurmasının önünde bir engel yok gibi görünüyor.

İki firma da bu konuda bir yorum yapmıyor, ancak bilgisayar dünyasında teoride mümkün olan projelerin pratiğe geçirilmesi için çok fazla zamana ihtiyaç olmadığı da bir gerçek...

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın




 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN


Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 9 yorum
Önceki12
Ziyaretçi yazmış:
Bu nasıl iş anlamadım zaten msn ve yahoo nun bir beraber çalışması var
messenger de yahoo adını yahoo im de de msn adını kullanabiliyorsunuz
şimdi tam çorba olacak
16 Haz 2008  11:53Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
sinan.e yazmış:
sen xp nin içerisine msn i entegre halde sunarsan msn bizim gibi ülkeler tarafından benimsenir tabi. haksız rekabetin ta kendisi.
bizim kültürümüzde kulaktak kulağa durumu olduğundan zahmetsizce birşey kurmadan başlama durumu vardır hep. msnde böyle oldu.

bugün rusya, isviçre gibi ülkelerde büyük oranda icq kullanılıyor..
16 Haz 2008  11:51Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
uGuR.uK yazmış:
google ve yahoo internet alanında MS'ten cok önde olasalarda IM konusu sadece onlarla degil insanların alışkanlıklarıyla ilgili, MSN bu saatten sonra cok zor düşer...
16 Haz 2008  09:17%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
Ziyaretçi yazmış:
zamnında biz Türkler ICQ , Yahoo Messenger kullanıcısıydık ne oldu nasıl oldu herkez MSN e geçti anlamadım sürü piskolojisi MSN dünya genelinde Yahoo ICQ gibi yazılımların kullanım oranlarının çok gerisinde ama burası Türkiye :))
16 Haz 2008  08:38%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
Önceki12


Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

BlackBerry Bold 9790

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma
Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe

Fritz!Fon MT-F

Inca Drill

Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
Inca DrillDaha fazlasını aramayın...
23 Mayıs 2012 Çarşamba
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

 

Intel'in teknolojileri ile tanışın!

Teknolojinin bugünü, yarını ve geleceği...

 
Sizin için hazırladığımız çok özel bir mikro site ile Intel teknolojileriyle tanışmak için tıklayın.

Hemen Tıklayın


İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

En Çok Okunan Haberler


En Çok Okunan Makaleler


Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

CHIP Dergisi: Mayıs 2012


Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

  • Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com
 
Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu