USB vites büyüttü!
14 Ağustos 2008, 16:09

Hız canavarı USB 3.0 görücüye çıkıyor

Görücüye çıkmaya hazırlanan yeni USB versiyonu 3.0 transfer hızında sınır tanımıyor. Rakamlar burada
Hız canavarı USB 3.0 görücüye çıkıyor
USB 3.0, transfer hızında büyük artış anlamına geliyor.
Çevre birimlerini bilgisayara bağlamakta kullanılan en yaygın arabirim olan USB'nin son versiyonu Intel'in önümüzdeki hafta düzenleyeceği forumda tanıtılacak

Geliştirilmesi büyük ölçüde Intel tarafından yapılan USB 3.0 görücüye çıkmaya hazır. Standardın geliştirilmesi tamamlandığından USB 3.0'ı kullanan cihazların piyasaya çıkması da uzun sürmeyecek.

USB 3.0, USB 2.0'a göre hız çıtasını oldukça yükseltiyor. Transfer hızını yaklaşık 10 misline çıkaran yeni standart saniyede 600MB'a karşılık gelen 4.8Gbit bant genişliğine sahip. Yeni standardı destekleyen firmalar arasında NVIDIA ve AMD gibi endüstri devleri de bulunuyor.

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
YORUMLAR
Toplam 17 yorum
1234Sonraki
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
USB 3.0 aslinda 3 sene once cikabilirdi.
Fakat tasinabilir hdd , flashbellek,cep telefonu ve mp3player üreticileri bu durumu engelledi.
Satis politikasi denen birsey var,
128 256 512 Mb derken 1 2 4 Gb flashdiskler peynir ekmek gibi satilir oldu.
Adam 2 sene once USB 3.0 koysaydi bir daha kime ürününü satacakti?
:)
19 Ağu 2008  23:50%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
burak1709 yazmış:
harici belleklere belki hız nedeniyle yönelme artabilir,harici hdd lerle büyük boyutlarda veri depolayanlara iyi olur daha hızlı ve az zaman,türkçe olayına gelince interneti türkler bulsaydı o zaman türkçe karakterleri kullanırsınız,internet amerikan yapımı o yüzden öyle kullanıyoruz onların alfabesiyle bizimkisi bir değil
18 Ağu 2008  23:47%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
....simdi turkceyi katledenlerle beni ayni kefeye koymayin,kafamin tasini da attirmayin....

Millet n'oluyoruz!!!??? Konu USB3.0, bu yorumlar ne şimdi... Ne kadar hoşgörüsüz ve bir okadar da kendini bilmezlik bu. Dökecek kurdunuz varsa yeri burası değil arkadaşlar. Sizinki "dam üstünde saksağan, vur beline USB3.0"... Olmuyor artık... :(
18 Ağu 2008  07:54%75Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%25
Gurcell yazmış:
Gercekten bu gerekliydi. USB 2.0'in hizi harici disk kullananlar icin yetersiz kaliyordu. Diyecek fazla birsey yok, Hayirli olsun :D
15 Ağu 2008  13:21%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
ş ç ü ğ ö harflerini hayatta kullanmam ,kulanamam.ama onun yerine de sh ch yazmam. s c u g o yazarim.

nedeni de cok basit bugun hala girdigimiz bir siteye işbankası.com diye degilde isbankasi.com diye giriyorsak sorun turkce karakterlere zamaninda verilmeyen destektir.bankacilik olsun diger yabanci sitelerde olsun turkce karakter kullanmak her zaman bir problem olmusutur.10 senedir benim gibi alisanlarda bu saatten sonra duzelmez.parmaklar alismis bir kere..

simdi turkceyi katledenlerle beni ayni kefeye koymayin,kafamin tasini da attirmayin.
15 Ağu 2008  10:07%46Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%54
1234Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Gigabyte GA-EX58-UD3R

Gigabyte GM-M8000

Gigabyte GA-EX58-UD3RAnakart teknolojisinde gelinen son nokta.
Bugün, 10:30
Gigabyte GM-M8000Dünyanın en iyi lazer algılayıcılarından birine sahip.
03 Temmuz 2009 Cuma

Gigabyte GA-EP55A-UD4P

Genius Navigator 905BT

Gigabyte GA-EP55A-UD4PP55 yongasetine sahip olan ürün SATA 3 ve ONFI arabirimine sahip.
02 Temmuz 2009 Perşembe
Genius Navigator 905BTEk uygulamalar içeriyor.
01 Temmuz 2009 Çarşamba
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Günün Tam Sürüm Programı

Her gün tam sürüm bir yazılım

CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımı: WinX DVD Ripper İndirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.

Hemen İndirin

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Birbirinden güzel 80 yeni duvar kağıdı

YENİ: Birbirinden güzel 80 farklı duvar kağıdını bu galerimizde bir araya getirdik.

diğer galeriler...

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Windows Live Özel

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Dergisi: Temmuz 2009

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Doğan Telekom
  • Turhost
  • CHIP Download

Cep telefonları | Ekran kartları | Desktop | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Dijital Kameralar | Taşınabilir diskler | LCD & Plazma | Monitörler