Honda'dan müthiş buluş!
4 Nisan 2009, 21:30

Honda'nın robotu beyin ile kontrol ediliyor!

Ümit Öncel
Bilim kurgu filmi gibi: Honda'nın beyin gücü ile kontrol edilen robotu bakın neler yapıyor...
Honda'nın robotu beyin ile kontrol ediliyor!
Asimo'nun beyin okuma başarısı %90.

Honda'nın insan görünümlü robotu Asimo'yu tanımayan yok. 2004 yılında ülkemize gelerek, başbakan Tayyip Erdoğan ile el bile sıkışmış olan ünlü robot artık daha da akıllı. Honda'da görevli bilim adamları Asimo'yu artık insanların düşünce ile kontrol edebilecekleri şekilde geliştirdiler.

Özel alıcılarla donatılmış bir kask sayesinde insan beyninde meydana gelen elektrik sinyallerini ve aynı anda kan basınç farklılıklarını algılayan yeni teknik, bu verileri ilk olarak kaska aktarıyor. Ardından bu verileri bilgisayara aktarılıyor ve bilgisayar bu verileri daha önceden tanımlanmış farklı veriler ile karşılaştırarak, benzetmeye erişmeye çalışıyor. Bilgisayar tanımlamayı gerçekleştirdikten sonra kablosuz bir sinyal ile veri Asimo'ya iletiliyor ve Asimo iletilen komutu yerine getiriyor.

Yapılan testte %90 oranında başarıya ulaşan deneyler, bugünkü koşullarda ancak insan bedenine temas eden bir alıcı yardımıyla gerçekleştirilebiliyor. Fakat Honda araştırmacıları asıl hedefin bu gibi kısıtlayıcı yardımcı gereçler olmadan kullanılabilir olması olduğunu söylüyorlar.

Honda'nın gerçekleştirdiği deneyi CHIP TV'de izleyebilirsiniz.


Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın




 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Konu ile ilgili Ürünler


Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 11 yorum
123Sonraki
Ziyaretçi yazmış:
terminatör filmi birgün gerçek olucak.bundan eminim
06 Nis 2009  00:44Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
Bu durum gördüğüm kadarıyla insanların hoşuna gitmiş görünüyor hiç değilse burdaki yorumlardan anladığım bu. Ama bu haberi okuyup ve videoyu izleyince aklıma farklı şeylerde geldi bu robotlar özellikle vucut fonksuyonlarında kısıtlama yaşayan insanların çok işine yarıyacak gibi görünüyo mesela eli kolu olmayan insanlar takma bir el kol veya bacak ile bu kısıtlamadan kurtulabilir veya böyle bir robotu olursa kendi tutamadığı kalemi robota tutturup istediğini yazdırabilir. Ama bi boyutu daha var bu robotlar savaşlarda veya suikaslerde de kullanılabilir ben terminator filminin konusunun hiçde kurgu oldugunu düşünmüyorum ileride belkide böyle kendi kendini yöneten robotlarda olabilir bu robot teknolojileri hem iyi hemde kötü yöndede gelişebilir bunun bi oto kontrolü olması gerekli. Özellikle bu teknolojiye sahip olan ülkelerin ileride insanlıgı tehdit etmeleri bile olası mesela amerika Irak'da kurşun geçirmeyen özellikle gerilla savaşı yaşanan mahalle ve sokaklarda robotlar kullanmaya başladı robotlar bi eve giriyor ve evde onlarca silahlı insan olmasına ragmen bu robot silahlardan etkilenmeden ordaki insanları etkisiz hale getirebiliyor. Şimdi bi düşünün bir ülke hiç insana ihtiyaç dumadan sadece robotlarla bi savaş kazanabilir karşı taraf milyonlarca insan kaybederken diğer tarafın tek problemi bu robotlardan kaç adet üretebildigi ve maliyeti olacak.
05 Nis 2009  16:00Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
biraz daha insana benzese bu robot daha iyi olacak
05 Nis 2009  12:54Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
Oh maşallah. Beyin ile kontrol edecez diye arkadaki o kumbeti mi dolaştıracağız? Ama kutlamak lazım. Geleceğin temmelerini atıyorlar.
05 Nis 2009  10:41Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
nedim20 yazmış:
insan ırkı artık daha şanslı. ne mutlu ki bana böyle bi devirde yaşıyorum :)
04 Nis 2009  23:45%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
123Sonraki


Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

BlackBerry Bold 9790

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma
Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe

Fritz!Fon MT-F

Inca Drill

Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
Inca DrillDaha fazlasını aramayın...
23 Mayıs 2012 Çarşamba
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

 

CHIP Online iPad ve iPhone'da!

CHIP Online mobil uygulamalarını indirin

 
Uzun süredir beklenen CHIP Online mobil uygulaması iPad ve iPhone için çıktı. Turkcell sponsorluğunda hazırlanan uygulamaları indirmek için tıklayın!

Hemen Tıklayın


İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

En Çok Okunan Haberler


En Çok Okunan Makaleler


Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Dergisi: Mayıs 2012


Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

  • Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com
 
Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu