Buradasınız:

Ana Sayfa

Haberler

Windows

IE 8'in yeni incileri
5 Temmuz 2008, 09:56

IE 8: Virüslere karşı SmartScreen-Filter

Halil Mollaoğlu
Microsoft çıkacak olan yeni nesil tarayıcısının bazı yeni özelliklerini açıkladı. İşte detaylar...
IE 8: Virüslere karşı SmartScreen-Filter
IE8: Yeni tarayıcı için daha fazla güvenlik.
Microsoft bir sonraki nesil tarayıcısı hakkında bazı detayları açığa çıkardı. Öncelikli olarak Internet Explorer 8'in güvenliği üzerinde çalışılıyor. Kullanıcı gelecekte webden gelen zararlılara karşı daha iyi korunacak.

IE7'den tanıdığımız Phising-Filter (Kimlik Avı Filtresi) bu sürümde SmartScreen-Filter'e dönüşüyor. Artık bu filtre sadece hesap ve kredi kartı bilgilerini çalmaya çalışan sahte web sitelerine karşı uyarı vermekle kalmayacak, aynı zamanda bilgisayar virüsleri dağıtan internet sitelerini de bloke edecek. Bu iş için filtre sezgisel (heuristic) metotları kullanarak şüpheli web sitelerini belli bir kalıba göre tanımaya çalışıyor. Kalıba ek olarak Kötü Amaçlı Yazılım Temizleme Aracı ve Live OneCare gibi ürünlerin baz aldığı bir veri tabanı da geliyor.

Diğer yeniliklerin arasında Cross-Site-Scripting'e karşı koruyacak olan XSS-Filter ve Domain Highlighting var. Son bahsedilen özellik sayesinde kişinin gerçekte hangi web sitesi içinde gezindiği ortaya çıkıyor ve tarayıcı eklentileri ile sisteme bulaşan zararlılara karşı daha iyi koruma sağlanıyor.

Internet Explorer 8'in ikinci beta sürümünün 8 Ağustosta çıkacağı duyuruldu, final sürümünün ise bu sene içinde çıkması bekleniyor.

Download: Internet Explorer 8 Beta 1 (Windows Vista)
Download: Internet Explorer 8 Beta 1 (Windows XP)

FORUMDA TARTIŞIN

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
YORUMLAR
Toplam 11 yorum
123Sonraki
erdem933 yazmış:
IE8'i hiç beğenmedim çok ağır çalışıyor ve yanıt vermiyor, bir sürü hatası var. işallah final sürümüde böyle olmaz. final sürümü çıkana kadar firefox 3kullanıcam
10 Temmuz 2008 Perşembe, 15:23Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
PcMaKeR yazmış:
ie de çok güzel özellikler kazandırılmış.

mesela visual studio kullanan bilir. debug modunda projeyi çalıştırma.

Eklediğinz değişkenlerin. tıklana n butonların olaylarını görüntülüyorsunuz.

Gelişmiş kaynağı göster modu hiçbir tarayıcıda yok.

yine virus ve zararlı siteleri güvenlik altına alma gibi uyarılar.

full sürüm çıkmadan bunları yapıyor.

Full çıktığında nasıl olur bakalım.

Birde emulator eklemişler. direk ie 8 yükleyip sitelerde gezerseniz site berbat görünüyor. IE7 emulator kipindse açtığınız zaman olay düzeliyor.
07 Temmuz 2008 Pazartesi, 23:37%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
alito yazmış:
Operadan başkası yalan..
06 Temmuz 2008 Pazar, 03:06%56Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%44
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
Hiç güzel değil acayip uyuz önermem
06 Temmuz 2008 Pazar, 01:24%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
inanın ie7 ram e daha az yükleniyor. isteyen flash ı bol bir siteyi açar. hem ff de hem ie de dener. ff zor gider bu şekil. eklentiden başka öne çıkan bir çekiciliği yok. safari ve opera canavar gibi büyüyor. şu an ikisi de hız olarak ilk 2 de. ie8 den bile ff ye göre daha çok umutluyum. ff kendin olmayı bilmeyen başkalarına endeksli bir program. tamamen ie üzerine çalışıyor. bilmem artık ömrü nereye kadar yeter.(ff karşıtı değilim. bende ff kullanıyorum fakat diğerlerine göre önceliği çok düşük)
05 Temmuz 2008 Cumartesi, 21:01%67Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%33
123Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
YORUM ve TARTIŞMA
CHIP ONLINE UYGULAMALARI

iGoogle ve GoogleToolbar

Vista Sidebar

CHIP Online iGoogle UygulamasıiGoogle kullanıyorsanız Türkiye'nin en çok güncellenen teknoloji sitesini sayfanıza ekleyin!
Windows Vista Kenar Çubuğu AracıWindows Vista kenar çubuğunuzda, artık CHIP Online'daki tüm yazıları anında takip edebileceksiniz...

CHIP Online sitenizde!

Facebook Uygulaması

Sitenizi CHIP Online ile zenginleştirinCHIP Online haber, makale, inceleme ve galerilerini tüm ziyaretçilerinizle paylaşıp sitenizi zenginleştirin
CHIP Online Facebook Uygulaması21,000'den fazla kişi Facebook profillerinde, CHIP Online Uygulamasını çalıştırıyor. Siz de eklediniz mi?

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Günün Tam Sürüm Programı

Her gün tam sürüm bir yazılım

CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımını indirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.

Hemen İndirin

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Birbirinden güzel 192 duvar kağıdı

CHIP Online, birbirinden güzel 192 adet duvar kağıdını sizler için bir araya getirdi.

diğer galeriler...

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Dergisi: Eylül 2008

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • netOne Telekom
  • Turhost