Intel'de ucuzluk?
26 Şubat 2008, 07:32
Intel işlemciler %50 daha mı ucuz olacak?
Halil Mollaoğlu
Intel, Nisan ayının ortasından sonra işlemci fiyatlarını düşürecek, peki kazancımız ne olacak?

Yeni işlemci fiyatları: Intel'in işlemcilerinde yüzde 50'ye varan indirim.Vr.zone sitesinin bildirdiğine göre Intel, nisan ayının ortasından sonra işlemci fiyatlarını yüzde 50 oranında ucuzlatmayı düşünüyor.
Vr.zone sitesinin oluşturduğu tabloda özellikle dört çekirdekli işlemci Core 2 Quad Q6700'nın düştüğü görülüyor. 530 Dolar yerine işlemci artık 266 Dolar fiyatında (yurtdışı) olacak. Geri kalan indirimler arasında Core 2 Quad E6600'e yapılan 40 Dolarlık indirim ve Core 2 Duo E4600'e yapılan 20 dolarlık indirim var. Yapılan indirimler pek yüksek olmasa da işlemcilerin cazibesini arttırıyor.
Bunun dışında tabloda yeni Core 2 işlemciler ile ilgili bilgi, saat hızları, FSB hızları ve güç kayıpları gösteriliyor.
CHIP Online'ın Yorumu:
CeBit'ten sonra yapılan fiyat indirimleri pek alışıldık bir durum değildir. Fakat Core 2 Quad Q6700 gibi bir işlemci de yapılan indirim Intel'in tüketiciler için yapacağı en iyi hamlelerden biri oluyor. Intel yüksek bir ihtimalle şu sıralar üç ve dört çekirdekli Phenom işlemcilerini piyasaya süren AMD ile rekabeti yakalamaya çalışıyor.
Vr.zone sitesinin oluşturduğu tabloda özellikle dört çekirdekli işlemci Core 2 Quad Q6700'nın düştüğü görülüyor. 530 Dolar yerine işlemci artık 266 Dolar fiyatında (yurtdışı) olacak. Geri kalan indirimler arasında Core 2 Quad E6600'e yapılan 40 Dolarlık indirim ve Core 2 Duo E4600'e yapılan 20 dolarlık indirim var. Yapılan indirimler pek yüksek olmasa da işlemcilerin cazibesini arttırıyor.
Bunun dışında tabloda yeni Core 2 işlemciler ile ilgili bilgi, saat hızları, FSB hızları ve güç kayıpları gösteriliyor.
CHIP Online'ın Yorumu:
CeBit'ten sonra yapılan fiyat indirimleri pek alışıldık bir durum değildir. Fakat Core 2 Quad Q6700 gibi bir işlemci de yapılan indirim Intel'in tüketiciler için yapacağı en iyi hamlelerden biri oluyor. Intel yüksek bir ihtimalle şu sıralar üç ve dört çekirdekli Phenom işlemcilerini piyasaya süren AMD ile rekabeti yakalamaya çalışıyor.
İlgili Konular:
İlginizi Çekebilir
- Haber: Intel: Centrino 2, Haziranda geliyor
- Haber: Amd'den Intel'e cevap
- Haber: Amd, 45nm örneklerini yollamaya başladı
- Haber: Intel, Core 2 Duo işlemcilerde kopya mı çekti
- Haber: Intel QX9300: Laptoplar'a dört çekirdek gücü
- Haber: Detaylarla Intel'in yeni laptop işlemcileri
- Haber: Asus'tan P5Q: Linux'lu anakart
- Haber: AMD Phenom 9950 geliyor
- Haber: AMD İstanbul'un yol haritası açıklandı!
- Haber: Intel, AMD'ye karşı rüşvet mi verdi?
Oyla:
En Düşük
En Yüksek
YORUMLAR
Toplam 8 yorum
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
chip dergisi umarım belirtir ucuzluk oldumu ve firma isimleride yazarsanız cok sevinirim bilgisayar topladım sizin haberinize gore 20 nisanı bekliyorum :) sadece islemcim eksik ve Q6600 almayi düşünüyorum umarim firma isimleri yazarsınız reklaminizi aldiginiz firmalari yazarsiniz yani :) yoksa bedavaya reklam yapmak istemezzsiniz :))
| 14 Nisan 2008 Pazartesi, 19:10 | %0 | ![]() | ![]() | %100 |
cok yanlıs nerden baslasam bılemıyorum bır kere teknolojı ureten bır fırma urettıgı urunun malıyetlerını ılk etapta cıkartmak zorunda bu yuzden ılk cıkan urunler hep pahalı oluyor kı yenı urunler uretebılsınler yenı urunler uretebılmelerı ıcın ılk cıkardıkları urunden kar etmek zorundalar yanı dedıgın gıbı degıl bence bunlar armut uretmıyor bu fırmalar ıslemcı uretıyor yanı armut uretseler haklısın bır kısı oturup kafa yormuyor armut uretırken ama ıslemcılde teknolojıde durum farklı bınlerce calısan var bu ıse kafa yoran bunlar su ıle calısmıyor sonucta para ıle calısıyor bu parayıda cıkarttıgı ılk urunlerden almalı daha sonra baktıkı urunun bedelını cıkardı sonra tabıkı ucuzlatıyor bu fırmalar.
| 06 Nisan 2008 Pazar, 15:24 | ![]() | ![]() |
Intel yine yapacagini yapti. Once pahali fiyattan herkese satis yapti. Sonra alanlara hakaret eder gibi %50 gibi bi indirimle insanlari sasirtti. Bunun "rekabete girdik ondan yaptik" gibi bi aciklamasi olamaz. Intel kullanicisiyim ama emin olun AMD ye saygi duyuyorum. Kullaniciya sagladigi fiyat/performans egrisini takdir ediyorum.
| 03 Mart 2008 Pazartesi, 13:27 | %100 | ![]() | ![]() | %0 |
işlemci denince intelin akla geldiğini herkes biliyor demiş bir arkadaşımız.
Enteresan...AMD ne oluyor peki.İyi ya da kötü tartışılabilir ama AMD yeni teknolojileri ilk üreten firmadır.Intel önümüzdeki aylarda daha yeni işlemci içinde bellek kontrolcüsünü kullanacak.Bilmem anlatabildim mi ?
Enteresan...AMD ne oluyor peki.İyi ya da kötü tartışılabilir ama AMD yeni teknolojileri ilk üreten firmadır.Intel önümüzdeki aylarda daha yeni işlemci içinde bellek kontrolcüsünü kullanacak.Bilmem anlatabildim mi ?
| 02 Mart 2008 Pazar, 14:16 | %50 | ![]() | ![]() | %50 |
şu maç fanatikleri gibi'' en büyük amd başka büyük yok'' ''intele ölüm'' gibi saçma sapan laflara çok gülüyorum.işlemci denince intelin akla geldiğini herkes biliyor.teknolojik fark ortada.biraz pahalı ama yine de alınıyor meret.tıpkı benim borçlanarak aldığım E 6750 gibi.
| 29 Şubat 2008 Cuma, 18:55 | %100 | ![]() | ![]() | %0 |
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
YORUM ve TARTIŞMA
CHIP ONLINE UYGULAMALARI
İlginizi Çekebilir
İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler
- Haber: Intel: Centrino 2, Haziranda geliyor
- Haber: Amd'den Intel'e cevap
- Haber: Amd, 45nm örneklerini yollamaya başladı
- Haber: Intel, Core 2 Duo işlemcilerde kopya mı çekti
- Haber: Intel QX9300: Laptoplar'a dört çekirdek gücü
- Haber: Detaylarla Intel'in yeni laptop işlemcileri
- Haber: Asus'tan P5Q: Linux'lu anakart
- Haber: AMD Phenom 9950 geliyor
- Haber: AMD İstanbul'un yol haritası açıklandı!
- Haber: Intel, AMD'ye karşı rüşvet mi verdi?
CHIP Online'da Bugün
Son Eklenen Haberler ve Makaleler
- Facebook'un uzun metrajlı sinema filmi
- 1 milyon kişinin banka kayıtları satıldı!
- Duke Nukem Forever oynanabilir durumda!
- Samsung'dan i900 OMNIA ve i-8510 INNOV8
- Project Origin: Korku saatleri devam ediyor
- Motorola ZN4 ve VU30: Resimler sızdı
- Youtube'dan en sonunda resmi bir açıklama
- Mac-Klonu Psystar, Apple'ı vurmaya hazır
- DirectX 11:Beta sürümü çok uzakta değil
- NASA uzaya çıkan virüsü doğruladı
Günün Tam Sürüm Programı
Her gün tam sürüm bir yazılım
CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımını indirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.
CHIP Online-Galeri
Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları
2008 Beijing Olimpiyatları Duvar Kağıtları
Halen devam etmekte olan 2008 Beijing Olimpiyatları'nın muhteşem duvar kağıtları...
En Çok Okunan Haberler
Bu haftanın en çok okunan haberleri
- 1Google ile sitelerin şifreleri kırılabiliyor
- 2Türk sanal çetede dünyanın en iyi 2. hacker'ı
- 3YouTube açıldı mı?
- 4BİRİ: Koç.net'ten Türk Telekom'a yeni rakip
- 5YouTube açıldı… Pardon, açılmamış!
- 6gOS: Karşınızda "iyi işletim sistemi"
- 7Yerli: Crysis'i geliştirmek pahalıya patladı
- 8Eski bilgisayarlar umut oluyor
- 9Microsoft, XP Pro için korsan avına çıktı
- 10Netbook'ların "kim daha ucuz" savaşı
En Çok Okunan Makaleler
Bu haftanın en çok okunan makaleleri
- 1Süper tarayıcıların savaşı:IE, Firefox, Opera
- 2A'dan Z'ye NOD32 Antivirus
- 3Adım adım: Windows Movie Maker 2
- 48 megapiksellik fotoğraf canavarı cep testte
- 5Efsane hacker Mitnick ile çok özel röportaj
- 6GC 2008:Diablo 3, Sims 3, PES 2009 ve fazlası
- 7Donanım dünyasının en büyük 10 fiyaskosu
- 8Intel ve AMD: Çekirdeklerin savaşı
- 9Windows görünümlü işletim sistemleri
- 10Çarpıcı analiz: İnternetin karanlık yüzü...
Okur Haberleri
Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri
- Nikon D-SLR D90 i orta format ailesine ekledi.
- Canon yeni Eos 50 D ve tele zom lensini lanse etti
- kol saati cep telefonu
- ZyWALL USG Teknolojisi
- Dünyayı soyan sanal Türk çete çökertildi
- Phelps'in sitesinde Türk hacker savaşı
- Anadolu medeniyetlerine 3D bakış
- HP Mini-Note Eylül'de Türkiye'de
- online browser game!
- Engellenen Siteler icin Bir Boykot Daha
CHIP Dergisi: Eylül 2008