IE 8'i inceledik!
6 Mart 2008
Internet Explorer 8 Beta ile neler geliyor?
Halil Mollaoğlu
Microsoft, Internet Explorer 8'in ilk Beta sürümünü halka açtı. CHIP Online sizin için inceledi...

WebSlices: Internet Explorer 8'in yeni bir özelliği.![]() DEV KAMPANYA, |
| Katılmak için giriş yapın veya kayıt olun |
| ÖDÜLLER HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ |
Microsoft Çarşamba akşamı Internet Explorer 8 ile ilgili bazı detayları açıkladı. Las Vegas'taki Mix08 web geliştiricileri konferansında çıkacak olan web tarayıcının ilk beta sürümü tanıtıldı.
Geliştiriciler her şeyden önce beş yeni özelliği ön plana çıkardılar: Activities ismindeki özellik ile webmasterlar, kullanıcının sitede farklı eylemleri gerçekleştirebileceği alanlar oluşturabiliyorlar. Mesela bir yerin adresi fare tıklaması ile harita üzerinde araştırılabiliyor veya yabancı bir kelimenin yanında isterseniz tanımını da görebiliyorsunuz.
Microsoft WebSlices ismindeki RSS beslemelerini hatırlatan ama daha fazla bilgi sunan bir tekniği tanıtıyor. Mesela kullanıcı WebSlices'a abone olabilir veya Sık Kullanılanlarına ekleyebilir ve sunucunun web sitesini ziyaret etmeden hava durumu tahminlerini görebilir veya TV program akışını gibi bilgilere ulaşabilir.
Buna ek olarak Internet Explorer'ın link-çubuğu da yenilendi: Artık ismi Favorites Bar ve linkleri, RSS beslemelerini, WebSlices'ı ve Office dokümanlarına giden kısayolları da gösterebiliyor. Ayrıca farklı içeriklerle daha kolay bir şekilde doldurulabiliyor.
Microsoft güvenlik hanesine bir artı daha koyuyor ve Internet Explorer 7'deki Kimlik-Avı Filtresini bir üst seviyeye taşıyor. "Safety Filter" (güvenlik filtresi) kullanıcının zararlı yazılım barındıran siteleri ziyaret etmesini engelleyecek.
Son olarak IE 8 geliştiricileri rakiplerinden bir miktar kopya çektiler: Automatic Crash Recovery ismindeki özellik, tarayıcının her çöküşünde açık sekmeler dâhil tüm güncel oturumu kaydediyor ve tarayıcı tekrar açıldığında bunları geri yükleyebiliyor.
Microsoft geliştiriciler için CSS 2.1 ve kısmen 3.0'ın tarayıcıya doğru bir şekilde entegre edilmesi üzerinde çalışmak istiyor. Ayrıca interaktif web sitelerini görüntülemede kullanılan Ajax ismindeki teknolojiye daha iyi bir şekilde destek verilecek. İnternet ve masaüstü arasındaki sınırlar ileride kaybolacak ve kullanıcı internet sitelerine, sisteminde kurulu programlara eriştiği gibi erişebilecek.
Web geliştiricileri için detaylı bilgi Microsoft'un resmi web sitesinden öğrenilebilir.
Microsoft şu andan itibaren Internet Explorer 8'in beta sürümünü farklı işletim sistemleri için indirilmeye sundu. Artık kullanıcılar ve geliştiriciler tarayıcıyı test edebilecekler.
Download:
Internet Explorer 8 (Windows Vista)
Internet Explorer 8 (Windows Vista 64-Bit Edition)
Internet Explorer 8 (Windows XP)
Internet Explorer 8 (Windows XP 64-Bit Edition)
Geliştiriciler her şeyden önce beş yeni özelliği ön plana çıkardılar: Activities ismindeki özellik ile webmasterlar, kullanıcının sitede farklı eylemleri gerçekleştirebileceği alanlar oluşturabiliyorlar. Mesela bir yerin adresi fare tıklaması ile harita üzerinde araştırılabiliyor veya yabancı bir kelimenin yanında isterseniz tanımını da görebiliyorsunuz.
Microsoft WebSlices ismindeki RSS beslemelerini hatırlatan ama daha fazla bilgi sunan bir tekniği tanıtıyor. Mesela kullanıcı WebSlices'a abone olabilir veya Sık Kullanılanlarına ekleyebilir ve sunucunun web sitesini ziyaret etmeden hava durumu tahminlerini görebilir veya TV program akışını gibi bilgilere ulaşabilir.
Buna ek olarak Internet Explorer'ın link-çubuğu da yenilendi: Artık ismi Favorites Bar ve linkleri, RSS beslemelerini, WebSlices'ı ve Office dokümanlarına giden kısayolları da gösterebiliyor. Ayrıca farklı içeriklerle daha kolay bir şekilde doldurulabiliyor. Microsoft güvenlik hanesine bir artı daha koyuyor ve Internet Explorer 7'deki Kimlik-Avı Filtresini bir üst seviyeye taşıyor. "Safety Filter" (güvenlik filtresi) kullanıcının zararlı yazılım barındıran siteleri ziyaret etmesini engelleyecek.
Son olarak IE 8 geliştiricileri rakiplerinden bir miktar kopya çektiler: Automatic Crash Recovery ismindeki özellik, tarayıcının her çöküşünde açık sekmeler dâhil tüm güncel oturumu kaydediyor ve tarayıcı tekrar açıldığında bunları geri yükleyebiliyor.
Microsoft geliştiriciler için CSS 2.1 ve kısmen 3.0'ın tarayıcıya doğru bir şekilde entegre edilmesi üzerinde çalışmak istiyor. Ayrıca interaktif web sitelerini görüntülemede kullanılan Ajax ismindeki teknolojiye daha iyi bir şekilde destek verilecek. İnternet ve masaüstü arasındaki sınırlar ileride kaybolacak ve kullanıcı internet sitelerine, sisteminde kurulu programlara eriştiği gibi erişebilecek.
Web geliştiricileri için detaylı bilgi Microsoft'un resmi web sitesinden öğrenilebilir.
Microsoft şu andan itibaren Internet Explorer 8'in beta sürümünü farklı işletim sistemleri için indirilmeye sundu. Artık kullanıcılar ve geliştiriciler tarayıcıyı test edebilecekler.
Download:
Internet Explorer 8 (Windows Vista)
Internet Explorer 8 (Windows Vista 64-Bit Edition)
Internet Explorer 8 (Windows XP)
Internet Explorer 8 (Windows XP 64-Bit Edition)
İlgili Konular:
- Haber: Internet Explorer 8: İkinci beta yaklaşıyor
- Haber: MS Office'e abonelik sistemi geliyor
- Haber: Firmalar Windows Vista'yı hor görüyor
- Haber: Internet Explorer 8'i çekip deneyin…
- Makale: CeBIT 2008'de tanıtılan yenilikler
- Haber: Internet Explorer 8 Beta gün sayıyor
- Resimlerle: Web tarayıcıları
- Haber: Windows 7'nin en beğendiğimiz bombaları!
- Haber: Microsoft Windows 7 SP1 ne zaman gelecek?
- Haber: Windows 7 SP1 yine sızdı!
Oyla:
En Düşük
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 42 yorum
Internet Explorer'ı sistemden kaldırmak isteyen arkadaşlara ufak bir yol. Benim sistemim ingilizce olduğu için size ingilizce olarak aktaracağım:
Control Panel --> Programs and Features --> View installed updates --> Internet Explorer 8'a tıklayın ve silmeye başlayın, ardından sisteminizi yeniden başlatın hepsi bu kadar...
Control Panel --> Programs and Features --> View installed updates --> Internet Explorer 8'a tıklayın ve silmeye başlayın, ardından sisteminizi yeniden başlatın hepsi bu kadar...
| 07 Mar 2008 16:55 | ![]() | ![]() |
Internet Explorer 8 henüz beta aşamasında olduğu için sorunların çıkması normal. Ben Internet Explorer'ı seviyorum. Firefox sürekli sistemde kurulu ama hiç kullanmıyorum. Çünkü Firefoxu hiç sevmiyorum. Abartıldığı kadar iyi değil. Ayrıca Internet Explorer ile sorun yaşayan arkadaşlar sistemden silebilirler ya da üst kısımda "Emulate IE7" yazıyor ona tıklayın. Birçok sorun hal olmuş durumda. Allah aşkında henüz beta aşamsında olan bir browser'a neden bu kadar hakaret ediliyor. Ben ayrıca Firefox 3 Beta 3'ü de kurdum. Download hızı daha iyi gibi ama bir yığın hata veriyor. Özellikle download sırasında. Bakın Firefox 3 beta 3 olmasına rağmen bu sorunlar varsa Internet Explorer 8'e haksızlık olmuyor mu. Hep ön yargılarla davranıyorsunuz. Ben Internet Explorer'ın en iyisi olduğunu söylemiyorum. Ayrıca çok fazla sorunu var ve Firefox'tan biraz ders alması gerektiğini hep söylerim ama bu Internet Explorer'ın çok kötü bir tarayıcı olduğunu göstermez. Ben yine de iki tarayıcıyı kullanmaya devam edeceğim... Saygılar...
| 07 Mar 2008 16:28 | %100 | ![]() | ![]() | %0 |
bill gates bence artık pes etsin ne kadar iyi işletim sistemi yapsada. adam browser özürlü. firefox a yetişme çabaları bence boşuna taklitler aslına olan ilgiyi çoğaltır.. ie de silme tuşu ile sayfadaki anketten bişi silerken geri sayfalara dönme problemini bile 2 yılda çözen adam yauv ne beklersiniz ki :)
| 07 Mar 2008 12:34 | %50 | ![]() | ![]() | %50 |
Bu sinir bozucu IE bETA 8 NASIL SİLİNİYOR ???Bir arkadaş windows update yaparsanız ..silebilir ..tekrar IE 7 YÜKLEYEBİLİRSİNİZ demişti. Denedim olmadı.Test edin...diyorlar....yapıştı kaldı ..!!!!
Nasıl silip ..IE 7 DÖNEBİLİRİM ???
Nasıl silip ..IE 7 DÖNEBİLİRİM ???
| 07 Mar 2008 11:39 | %0 | ![]() | ![]() | %100 |
vista service pack 1 beta ile uyumlu degil ...
| 07 Mar 2008 10:54 | ![]() | ![]() |
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ
CHIP ONLINE FORUM
- XP Security Tool 2010
- Ve Türk malı cep telefonu piyasada
- 510TL Kadar Bilgisayar Parça Önerisi
- Kingston'dan dünyanın en hızlı ...
- Silemedigim virüs sürekli çoğalıyor?
- İnternetten Bilgisayarı Parça ...
- sistem yardım edermisiniz
- Anakarta uygun ekran kartı PLS !
- Sistemin son hali
- işlemci öneri ...daha fazlası
CHIP Online Uygulamaları
İlginizi Çekebilir
İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler
- Haber: Internet Explorer 8: İkinci beta yaklaşıyor
- Haber: MS Office'e abonelik sistemi geliyor
- Haber: Firmalar Windows Vista'yı hor görüyor
- Haber: Internet Explorer 8'i çekip deneyin…
- Makale: CeBIT 2008'de tanıtılan yenilikler
- Haber: Internet Explorer 8 Beta gün sayıyor
- Resimlerle: Web tarayıcıları
- Haber: Windows 7'nin en beğendiğimiz bombaları!
- Haber: Microsoft Windows 7 SP1 ne zaman gelecek?
- Haber: Windows 7 SP1 yine sızdı!
CHIP Online-Galeri
Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları
Türkiye'de bugün için bize sıradan gelen olaylar ilk kez ne zaman yaşandı? İşte o ilkler...
CHIP Online-Video
Son Eklenen Videolar
- Shrek - Forever After (Fragman HD)
- Crysis 2 ile gelen teknolojilere bakın!
- Samsung, Super AMOLED'i açıklıyor
- Yön bulmanın ötesinde (TomTom Start)
- Street Fighter'da bir Türk Pehlivan Hakan
- Super Street Fighter: Juri vs. Hakan HD
- Geforce GTX 480: İlk benchmark videosu
- Uzun uzun dinleyin (Sony NWZ-S544)
CHIP Online’dan muhteşem kampanya!
Tıklayan herkes kazanacak...
Her hafta 1.000 kişiye TTNET Oyun'dan Platinum üyelik hediye. Sadece tıklayın, kazanın!
CHIP Online'da Bugün
Son Eklenen Haberler ve Makaleler
- Nokia'dan "mükemmel cep" atağı!
- Firefox'ta şaşırtıcı son!
- Tivibu rüzgarı tüm hızıyla sürüyor...
- Internet Explorer 9 neleri değiştirecek?
- Nvidia: Sürücü skandalı sona erdi!
- PC'niz siz yokken de çalışsın
- Teknolojinin yeşil yalanları
- Rapidshare ile uğraşmayın: İşte işin kolayı!
- HDMI 1.4a: 3D içerikler için standart hazır!
- HTC Touch 2 ve HD2 kampanyada
En Çok Okunan Haberler
Bu haftanın en çok okunan haberleri
- 1Internet Explorer 9: İndirin, deneyin!
- 2İnternetten para kazanmak!
- 3Windows için 3 Muhteşem ücretsiz araç!
- 4Rapidshare ile uğraşmayın: İşte işin kolayı!
- 5İnsana "pes artık" dedirten dolandırıcılıklar
- 6Chrome için 5 yararlı eklenti
- 7İnternette gizli kota skandalı!
- 88 Adımda Internet Explorer 8'i hızlandırın!
- 9Karanlık internetin arama motorları!
- 10Kaya gibi dizüstü!
En Çok Okunan Makaleler
Bu haftanın en çok okunan makaleleri
- 1Sessiz bir bilgisayar rehberi!
- 2iPhone 4G: Tüm dedikodular ve gerçekler
- 35 Yasaklı oyun ve oyuncak!
- 4Flash ölüyor: HTML 5 Adobe'u sıkıştırıyor
- 5Google'dan kaçış planınız burada...
- 6Ve nihayet 3D oyun oynama vakti geldi!
- 7Veri kurtarma rehberi
- 8Steam: Geleceğin oyun platformu mu?
- 9TOP 20: En iyi medya oynatıcı yazılımlar...
- 10Birbirinden eğlenceli 15 bilgisayar aksesuarı
Okur Haberleri
Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri
- Web Günleri 2010 [20-21 Mart YTÜ/Oditorym] ücretsz
- Kingston'dan dünyanın en hızlı belllekleri
- PNY'den sessiz performans
- Ve Türk malı cep telefonu piyasada
- Opera Mini 5 ve Opera Mobile 10 çıktı
- Chromplus 1.3.8.0 sürümü yayınlandı
- Acer'ın yeni dizüstü modeli savaşa hazır
- Bugatti Veyron da neymiş?
- God of War III çıkıyor!
- 1.5 milyon eurosu olanlar buraya
Dijital Fotoğraf Kursu
7 ve XP'yi aynı anda kurmak
Bu makale size Win 7 veya Win XP yüklü bilgisayarınıza diğer işletim sistemini nasıl kuracağınızı gösterecektir
Yazar: nonpasaran
M.U.G.E.N/ Mugen Nedir ?
Karakterlerinizi hazırlayın ! M.U.G.E.N ile kendi dövüş oyunumuzu yapıyoruz.
Yazar: WolfTurk
CHIP Dergisi: Mart 2010