Internet Explorer 8 ne kadar güvenli olacak?
28 Temmuz 2008

Yeni Microsoft tarayıcısı ne kadar güvenli olacak?

Halil Mollaoğlu
CHIP Online Microsoft'un çıkacak olan yeni tarayıcısının güvenlik özelliklerini inceledi...
Yeni Microsoft tarayıcısı ne kadar güvenli olacak?
Microsoft Internet Explorer 8: Microsoft'un yeni nesil tarayıcısı ne kadar güvenli olacak?

Bu konuda okuyacaklarınız:

Microsoft'un tarayıcısı 7. sürümden bu yana bir güvenlik gezisinde. Vista kullanıcıları çoktan beridir "Korumalı Mod" (Protected Mode) gibi özelliklerden yararlanıyor. Kimlik-Avı filtresi de (Phishing Filter) yeni bir özellik sayılmaz ama Internet Explorer 8 ile (IE8) tamamen yeniden elden geçirilecek. Microsoft bu yeni özelliğe Güvenlik Filtresi (SmartScreen Filter) diyor ve güncel kimlik-avı korumasını kırmızı renkte ve daha anlaşılabilir uyarı mesajları, zararlı yazılım koruması ve sezgisel tarama (heuristic) ile genişletiyor. Sezgisel tarama özelliği sayesinde kötü amaçlı web siteleri belli bir kara listede (Blacklisting) bulunmasa dahi ortaya çıkarılabilecek. Ayrıca Microsoft yeni filtresi için düzgün bir performans artışı vaat ediyor.

Şimdiye kadarki kimlik-avı filtresi sadece tipik Windows güvenlik-etiketleri ve "Bu web sitesi güvenli olmayan bir web sitesi olarak derecelendirildi" şeklinde ibareler ile uyarıyordu. IE8'in ikinci betasından itibaren güvenlik filtresinin mesajları koyu kırmızı arka plan üzerinde çıkacak. Belirgin şekilde vurgulanmış bir cümle kullanıcıyı başlangıç sayfasına yönlendirecek. Buna ek olarak sezgisel metotlar ile arka planda şüpheli web site denetimi yapılacak. Böylece bir site kara listede bulunmasa bile güvenlik filtresi ortaya çıkıyor ve kullanıcıyı potansiyel zararlı web sitesini bildirmesi için yönlendiriyor. Buna ek olarak filtre indirdiğiniz dosyaları da gözetliyor. Eğer zararlı olduğu bildirilmiş bir dosya indiriyorsanız güvenlik filtresi indirme işleminin önüne geçecek.

Sonraki Sayfada:

ActiveX düzeltmeleri
 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
YORUMLAR
Toplam 33 yorum
1234567Sonraki
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
Dünya da En Fazla Kullanıcısı Kitlesine Sahip Olan INTERNET EXPLORER Microsoft Firmasının Gözde Bebeği Konumundadır. Herkes Güvenlik Sağlansın İster Ama Ziyaretcisi O kadar fazladır ki! her yapılan yenilik tepkiye neden olur! Firefox kadar ucuz ve açık kaynak kodlu değil iyiki de değil eğer öyle olsaydı milyonlarca insan İe nin tarayıcı olma özelliğini kaybettirdi... Beta' Denilen şeye güvenmemek konusunda da şunu belirteyim google tüm ürünlerini beta olarak sunmakta peki neden google ürünlerinin betasına güvenli olarak bakılıyorda microsoft ürünlerinde olan beta ya güvensiz deniliyor! beta demek güvensiz demek değil üzerinde görüşler ve yorumlar toplanan beğeniye sunulan yenilik anlamını taşır. Eğer bu yazıları okuyanlar arasında programmer varsa iyi bilir. yazılan kod kişi için önemlidir microsoft içinde öyle ienin karşısında olanlar önce kendinize işletim sistemi bulun tüm ihtiyaçlarınıza cevap verebilecek sonra firefox opera vs açık kodlu yazılımlar kullanın xp vista üzerinden bu sayfalara ulaşıpta artislik yapmayın!
18 Ara 2008  22:03Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Murat_Sahin yazmış:
ben üç tarayıcıyıda kullanıyorum ama opera diyen arkadaşlar var ve gerçekten güzel bir tarayıcı fakat canlı olarak tv seyretmek istenince eklenti kurulmasını istiyor deniyorum fakat eklenti fire foxa ait diyor ve bir türlü operada izlenmiyor ve bazı eksi yönleride var tabi . firefox iyi ama 3 ten sonr sanki biraz yavaşladı gibi. ve görünüm olara biraz acemi gibi duruyor. ie ise kalitesi ortada gerçekten. ama yavaş ve büyük. sistemi zorluyor. aslında hepsinin artısı ve eksisi var. Ne demisler gülü seven dikenine katlanır
07 Kas 2008  14:39%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
tambir kullanıcı duşmanı ,

utanmazdan birde firefoxla kıyaslıyolar,

birkere bırakın firofox 3.0 versiyonu , en eski v la bile kıyaslayamazsınız,

başbelası İE sisteminize hıç tanımadığınız insanlar dosya koymaktadır,
sizin ruhunuz bile duymaz ,

bumu ie güvenlikği açıkça insaları sömürüyor kullanıyor,

microsofta guvenmek ıçin netle veye pc ile yeni tanışmış olmalıyız,

beta çıktı bakalım dedik napmışlar bukadar konuştukları nasıl birşeymış dedim,

ve gördüm nalet şeyi dahada berbat yapmışlar,

birkere tarayıcı dedınmi sisteme her ne olursa olsun dokunmamalı,

sisteme dokunan ve sistemi bozup kaldırması ımkansız olan tarayıcıyı ,

atın çöpe gitsin bende öyle yaptım iyikı yedeğimi almıştım,

microsoftun saçmalıklarından birı işte tarayıcıyı kaldırman ımkansız sistem bozuluyor ve basıyon formatı,

adam gibi ışler yapmazlar birde vatandaşa kazık fiyata ev satıyomuş gibı satarlar,

ondansonrada cayık cayık korsan avına çıkarlar,

korsanıda korsanlığa teşfik neden olan microsoftun ta kendisidir.

unutmadık daha başımıza açtığı ışlerı yazmakla bitmez,

vindowsu etkinleştirmek içın bizlere yapmış olduğu ışkenceleri,

onlardan kurtuldukya çökşükur ,

etkinleştirmeymış lisansmış orjinalmış alda başına çal hepsı senin olsun sana kim güvenir,

milletin pc sine gir kitle casuskoy sonrada mahkemelik olunca mırınkırın yap orjinal değilmışta kilıtlemişmış ,

senı kım affeder .
04 Kas 2008  09:47Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Betasını yuklemiştim cok fazla problem vardı. Yukleyip pc i şisirmeye gerek yok memnun kalmayacaksınız isteyen denesin 1 hafta sonra firefox yada operaya yönelirsiniz :)
21 Eki 2008  03:14Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
arkadaşlar ne kadar kotaya giriyor acaba kaç gb acaba
02 Eki 2008  00:43%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
1234567Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Gigabyte GA-EX58-UD3R

Gigabyte GM-M8000

Gigabyte GA-EX58-UD3RAnakart teknolojisinde gelinen son nokta.
Bugün, 10:30
Gigabyte GM-M8000Dünyanın en iyi lazer algılayıcılarından birine sahip.
03 Temmuz 2009 Cuma

Gigabyte GA-EP55A-UD4P

Genius Navigator 905BT

Gigabyte GA-EP55A-UD4PP55 yongasetine sahip olan ürün SATA 3 ve ONFI arabirimine sahip.
02 Temmuz 2009 Perşembe
Genius Navigator 905BTEk uygulamalar içeriyor.
01 Temmuz 2009 Çarşamba
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Günün Tam Sürüm Programı

Her gün tam sürüm bir yazılım

CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımı: WinX DVD Ripper İndirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.

Hemen İndirin

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Birbirinden güzel 80 yeni duvar kağıdı

YENİ: Birbirinden güzel 80 farklı duvar kağıdını bu galerimizde bir araya getirdik.

diğer galeriler...

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Windows Live Özel

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Dergisi: Temmuz 2009

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Doğan Telekom
  • Turhost
  • CHIP Download

Cep telefonları | Ekran kartları | Desktop | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Dijital Kameralar | Taşınabilir diskler | LCD & Plazma | Monitörler