Küba konuşuyor!
29 Mart 2008, 07:03

Küba'da cepler artık özgür

Selim Öztürk
Yeni devlet başkanı Raul Castro, cep telefonları ile ilgili önemli bir reforma imza atıyor.
Küba'da cepler artık özgür
Küba'da, geçtiğimiz günlerde de Raul Castro'nun uygun bulmadığı bir blog sitesi kapatılmıştı
Daha çok yasaklar ve kısıtlamalarla gündeme gelen Küba, bu kez önemli bir reforma imza atmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz Şubat ayında Fidel Castro'nun emekli olmasının ardından devlet başkanlığı görevini devralan kardeşi Raul Castro, Küba halkının artık cep telefonu kullanabileceğini açıkladı. Bilindiği gibi, daha önce Küba'da sadece yabancılar ve bazı durumlarda şirketler cep telefonundan yararlanabiliyordu. Zaten Küba'nın tüm Latin Amerika ülkeleri arasında cep telefonu kullanımında son sırada olması da her şeyi açıkça ortaya koymak için yeterli.

Küba'da cep telefonu hizmeti, doğal olarak devletin telekom tekeli ETECSA tarafından verilecek. Kübalılar kendi adlarına alabilecekleri hatları özgürce kullanma şansına sahip olacak; ancak ödemeleri yabancı yabancı kur üzerinden yapmayı kabul etmek zorunda kalacak. ETECSA, GSM hizmeti ile kazanılacak gelirin Küba'daki telekomünikasyon imkanlarının geliştirilmesi için kullanılacağını açıkladı.


Cep telefonu reformu ilk değil
Raul Castro, yaklaşık 2 hafta önce önemli bir reforma daha imza atarak tüketici elektroniği satışları üzerindeki kısıtlamaları büyük oranda kaldırmıştı. Tüm bu reformlar, Raul Castro'nun devlet başkanlığı töreninde söylediği sözlerin arkasında durduğunu gösteriyor. Castro, yaptığı konuşmada Küba halkının hayatını kolaylaştırmak için bazı kısıtlamaları kaldıracağı sözünü vermişti.

Ancak tüm bu reformların dışında, Küba'da yapılacak daha çok iş var. Örneğin Küba'da evlerden internete erişmek halen önemli kısıtlamalar nedeniyle pek mümkün değil. Aynı şekilde, bir Küba vatandaşının ülke dışına çıkması da çok kolay değil. Bakalım, yeni başkan Raul castro'nun reformları nereye kadar gidebilecek?



 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 1 yorum
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
Komedi Resmen ya :D
17 May 2008  21:56%50Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%50


Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Intel Core i5 661

Gigabyte GA-790FXTA-UD5

Intel Core i5 661Intel'in dahili grafik yongasına sahip ilk işlemcisi.
Bugün, 10:30
Gigabyte GA-790FXTA-UD5AMD tabanlı sistemler de artık USB 3.0 ve SATA 6 Gbps gibi teknolojilerden faydalanacak.
08 Şubat 2010 Pazartesi

Enel L Serisi 650 VA

Edifier M3200

Enel L Serisi 650 VAElektrik kesintisinde verileriniz kaybolmasın.
07 Şubat 2010 Pazar
Edifier M3200Masaüstünde müzik keyfiniz için farklı bir deneyim sunuyor.
06 Şubat 2010 Cumartesi
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

 


İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

Günün Tam Sürüm Programı

Her gün tam sürüm bir yazılım

 
CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımı: Zoner Photo Studio 12 Home İndirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.

Hemen İndirin

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

2010 Güneş Tutulması

15 Ocak 2010'da Asya'dan gözlemlenebilen halkalı Güneş tutulmasının müthiş görüntüleri

diğer galeriler...

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

En Çok Okunan Haberler


En Çok Okunan Makaleler


Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

CHIP Dergisi: Şubat 2010


Diğer Yayınlar


İşbirliği ortaklarımız

  • Hepsiburada.com
  • Level
  • Doğan Telekom
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com
 
 
Cep telefonları | Ekran kartları | Desktop | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Dijital Kameralar | Taşınabilir diskler | LCD & Plazma | Monitörler