Linux için 7 neden
3 Temmuz 2008
Linux'u çekici kılan 7 neden
Selim Öztürk
Karmaşık görünen ve bu yüzden çoğu kullanıcının gözünü korkutan Linux'u çekici kılan 7 neden...

![]() DEV KAMPANYA, |
| Katılmak için giriş yapın veya kayıt olun |
| ÖDÜLLER HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ |
Bugün dünya genelinde en yaygın olarak kullanılan işletim sistemi Microsoft'un geliştirdiği Windows işletim sistemidir. Windows 95 ile kullanıcı-dostu arayüzüyle kitlelere daha hızlı ulaşmayı başaran Microsoft, bugün Windows Vista ile pazardaki liderliğini elinde tutmak istiyor.
Ancak işletim sistemi dendiğinde akla artık sadece Windows serisi işletim sistemleri gelmiyor. Apple'ın MAC OS X işletim sistemini bir yana bırakacak olursak, özellikle bir ücret ödemeksizin elde edilebilen Linux serisi işletim sistemleri henüz Windows'a alternatif olacak Pazar büyüklüğüne ulaşmış olmasa da, emin adımlarla yolunda ilerlemeye devam ediyor.
Windows için bir avuç dolusu para harcarken ve Linux için herhangi bir ücret ödemezken neden bilgisayar kullanıcıları hala Windows'u tercih ediyorlar? Bu seçimlerinde elbette Linux'un açık kaynak kodlu ve karmaşık bir sisteme sahip olması ve bunun gibi nedenler özellikle amatör kullanıcıların Linux'dan uzak durması için yeterli nedenler.
CHIP Online, Linux'a geçmek isteyenlerin kafalarındaki soru işaretlerini ortadan kaldırıyor... İşte linux'u çekici kılan 7 neden...
Ancak işletim sistemi dendiğinde akla artık sadece Windows serisi işletim sistemleri gelmiyor. Apple'ın MAC OS X işletim sistemini bir yana bırakacak olursak, özellikle bir ücret ödemeksizin elde edilebilen Linux serisi işletim sistemleri henüz Windows'a alternatif olacak Pazar büyüklüğüne ulaşmış olmasa da, emin adımlarla yolunda ilerlemeye devam ediyor.
Windows için bir avuç dolusu para harcarken ve Linux için herhangi bir ücret ödemezken neden bilgisayar kullanıcıları hala Windows'u tercih ediyorlar? Bu seçimlerinde elbette Linux'un açık kaynak kodlu ve karmaşık bir sisteme sahip olması ve bunun gibi nedenler özellikle amatör kullanıcıların Linux'dan uzak durması için yeterli nedenler.
CHIP Online, Linux'a geçmek isteyenlerin kafalarındaki soru işaretlerini ortadan kaldırıyor... İşte linux'u çekici kılan 7 neden...
FORUMDA TARTIŞIN
İlgili Konular:
- Haber: Ubuntu'dan Apple'a hodri meydan!
- Haber: Amarok 2.0: Medya oynatıcının ilk alfası
- Haber: Windows kullanıcı mı kaybediyor?
- Makale: Windows XP: Yıkılmadı, halen ayakta...
- Makale: Pardus 2008 yayınlandı
- Haber: Firefox 3.1'in alpha sürümünün ayak sesleri
- Haber: ODTÜ'de yarışma var!
- Haber: Thunderbird 3.1: İlk beta sürüm çıktı indirin
- Haber: Anti-virüsler yöntem değiştiriyor!
- Haber: Yepyeni Safari 4.0.5 hazır; İndirin!
Oyla:
En Düşük
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 17 yorum
Arkadaş şuraya bilen de yazıyor bilmeyen de, ben ona deli oluyorum. Daha geçen gün birisi linuxla ilgili bir konuda " windowstan sonra kullanacağım os kesinlikle pardus olur linux değil" yazmış, yeminle krize giriyodum...
Şimdi iddalara yanıt vermek ve bilmeyen ya da az bilen arkadaşlara rehber olmak için bir kaç paragraf yazmak istiyorum. Başlamadan önce şunu söyliyeyim windowsu bırakalı çok uzun oldu ve hiç dönüpte aramadım.
1- linux iyi güzelde oyun oynayamıyorum: hayır arkadaşım oyun oynayabiliyosun, wine kuruyosun bir çok oyunu oynayabiliyosun. Bazı oyunları oynayamıyosun ama merak ediyorum hiç ea games e ya da ea sportsa ya da si games e mail atan oldumu benden başka neden oyunlarını opengl ye uyumlu yazmıyolar diye? E sen oyun yazan firma; tüm oyunlarını activex destekli yaz sonra hiç bişeyden anlamayan yurdum bilgisayar dahileri "e ben linuxda oyun oynayamıyorum" diye veryansın etsin. Linux da oyun oynayamıyosan canım kardeşim bu linux un suçu değildir, bunu bi anla önce oyun yazan firmanın suçudur. Kaldıki linux coderleri sen sırf oyun oynayamıyorum ben amaaaaaaaa diye ağlamayasın diye aslında yapmasalar neden yapmıyosun diye soramayacağın wine ı geliştirdiler. Neden? sırf sana özgürlüğün kapılarını açmak için.
2- linuxda program yok, bir program çalıştırmak için kod yazmam lazım: Linuxda program desteği, program yok diyeni ıslak odunla dövmek lazım. Yok bunu idda edenler kesinlikle bir kez bile linux kullanmamış kulaktan dolma bilgilerle konuşuyolardır başka açıklaması yok çünki. ben ubuntu 9.04 kullanıyorum, açıyorum paket yöneticisini şuan sırf internet bölümümde bile alabildiğine program var. indir kafana göre kur, program kurulduktan sonra uygulamarı aç program simgesine tıkla çalıştır, bu kadar.. Eeee ama en basitinden windowsta winamp war ama linuxda yok dimi :(((( sen sordun mu hiç aol musics e neden winampın linux versiyonunu yazmıyosun diye? ama suç aol nin değil linuxun dimi? tabi.. ama bilmiyosan eğer linuxda en basitinden winampa alternatif en az 10 tane program olduğunu o zaman burada yorum yapma ya da bilmeden kötüleme.
3- Vista ya da win 7 çok şeker heleki o aero yokmu bitiyorum ben ona: MS in daha 3 bilemedin 4 yıl önce getirdiği ve kendilerince grsellik olarak adlandırdığı aero ya linux kullanıcıları 10 yıldır aşina. açın bi youtube u ubuntu ya da compiz fusion diye aratın, izleyeceğiniz herhangi bi videodaki tüm animasyonları ya da görsel şovları ben Netbook umda evet evet öyle hayvani donanımı olmayan 64 mb paylaşımlı ekran kartı olan netbookumda kullanıyorum. ve makina zerre kasılıyor, ama vista nın o dandik aerosunu bile kullanmak için sen ekran kartına para bayılacaksan bişey demiyorum ben.
bizim insanımız sanırım linux a geçtiğinde xp deki gibi olsun istiyo herşey, sol altta başat düğmesi masaüstünde bilgisayarım sigesi falan filan. ama olmazki sen başka sistem kullacaksan o sistemin kullanımını yadırgamayacaksın kaldıki bence linux windowsa göre daha da kullanışlı, windowsa alışmışsan yeniliklere açık değilsen o ayrı kardeşim.
Birde buradan windows ve ms şakşakcılığı yapan arkadaşlara son birşey söylemek istiyorum; Allahtan dileğim ms ve diğer tüm program oyun vs. yazan şirketler bi şekilde korsan kullanımın önüne geçerler. Hakikaten bunu çok ama çok istiyorum. Yani bastıracaksın paranı ve alacaksın yazılımını. ben o zaman ms şakşakcılığı yapanların nasıl tıpış tıpış linuxa övgüler yağdırarak linuxa geçeceğini görürüm. kimse bu devirde 4-5 milyar vermez heralde yazılıma değil mi :))
Sözün bittiği yerde şunu eklemek istiyorum, linux hakkında yorum yapmadan önce kurun makinanıza ubuntu ya da pardus en azından 1 hafta kullanın ondan sonra atın tutun.
virüs konusuna girmiyorum bile aşşağıda biri yazmış bişeyler yok linuxa virüs girer diye başka bi arkadaş sadece root şifresi diyerek konuyu kaptmış Linux ve virüs? güldüm geçtim :)
Şimdi iddalara yanıt vermek ve bilmeyen ya da az bilen arkadaşlara rehber olmak için bir kaç paragraf yazmak istiyorum. Başlamadan önce şunu söyliyeyim windowsu bırakalı çok uzun oldu ve hiç dönüpte aramadım.
1- linux iyi güzelde oyun oynayamıyorum: hayır arkadaşım oyun oynayabiliyosun, wine kuruyosun bir çok oyunu oynayabiliyosun. Bazı oyunları oynayamıyosun ama merak ediyorum hiç ea games e ya da ea sportsa ya da si games e mail atan oldumu benden başka neden oyunlarını opengl ye uyumlu yazmıyolar diye? E sen oyun yazan firma; tüm oyunlarını activex destekli yaz sonra hiç bişeyden anlamayan yurdum bilgisayar dahileri "e ben linuxda oyun oynayamıyorum" diye veryansın etsin. Linux da oyun oynayamıyosan canım kardeşim bu linux un suçu değildir, bunu bi anla önce oyun yazan firmanın suçudur. Kaldıki linux coderleri sen sırf oyun oynayamıyorum ben amaaaaaaaa diye ağlamayasın diye aslında yapmasalar neden yapmıyosun diye soramayacağın wine ı geliştirdiler. Neden? sırf sana özgürlüğün kapılarını açmak için.
2- linuxda program yok, bir program çalıştırmak için kod yazmam lazım: Linuxda program desteği, program yok diyeni ıslak odunla dövmek lazım. Yok bunu idda edenler kesinlikle bir kez bile linux kullanmamış kulaktan dolma bilgilerle konuşuyolardır başka açıklaması yok çünki. ben ubuntu 9.04 kullanıyorum, açıyorum paket yöneticisini şuan sırf internet bölümümde bile alabildiğine program var. indir kafana göre kur, program kurulduktan sonra uygulamarı aç program simgesine tıkla çalıştır, bu kadar.. Eeee ama en basitinden windowsta winamp war ama linuxda yok dimi :(((( sen sordun mu hiç aol musics e neden winampın linux versiyonunu yazmıyosun diye? ama suç aol nin değil linuxun dimi? tabi.. ama bilmiyosan eğer linuxda en basitinden winampa alternatif en az 10 tane program olduğunu o zaman burada yorum yapma ya da bilmeden kötüleme.
3- Vista ya da win 7 çok şeker heleki o aero yokmu bitiyorum ben ona: MS in daha 3 bilemedin 4 yıl önce getirdiği ve kendilerince grsellik olarak adlandırdığı aero ya linux kullanıcıları 10 yıldır aşina. açın bi youtube u ubuntu ya da compiz fusion diye aratın, izleyeceğiniz herhangi bi videodaki tüm animasyonları ya da görsel şovları ben Netbook umda evet evet öyle hayvani donanımı olmayan 64 mb paylaşımlı ekran kartı olan netbookumda kullanıyorum. ve makina zerre kasılıyor, ama vista nın o dandik aerosunu bile kullanmak için sen ekran kartına para bayılacaksan bişey demiyorum ben.
bizim insanımız sanırım linux a geçtiğinde xp deki gibi olsun istiyo herşey, sol altta başat düğmesi masaüstünde bilgisayarım sigesi falan filan. ama olmazki sen başka sistem kullacaksan o sistemin kullanımını yadırgamayacaksın kaldıki bence linux windowsa göre daha da kullanışlı, windowsa alışmışsan yeniliklere açık değilsen o ayrı kardeşim.
Birde buradan windows ve ms şakşakcılığı yapan arkadaşlara son birşey söylemek istiyorum; Allahtan dileğim ms ve diğer tüm program oyun vs. yazan şirketler bi şekilde korsan kullanımın önüne geçerler. Hakikaten bunu çok ama çok istiyorum. Yani bastıracaksın paranı ve alacaksın yazılımını. ben o zaman ms şakşakcılığı yapanların nasıl tıpış tıpış linuxa övgüler yağdırarak linuxa geçeceğini görürüm. kimse bu devirde 4-5 milyar vermez heralde yazılıma değil mi :))
Sözün bittiği yerde şunu eklemek istiyorum, linux hakkında yorum yapmadan önce kurun makinanıza ubuntu ya da pardus en azından 1 hafta kullanın ondan sonra atın tutun.
virüs konusuna girmiyorum bile aşşağıda biri yazmış bişeyler yok linuxa virüs girer diye başka bi arkadaş sadece root şifresi diyerek konuyu kaptmış Linux ve virüs? güldüm geçtim :)
| 22 Eyl 2009 15:20 | ![]() | ![]() |
linux için sadece 7 neden mi??? bencede daha çok neden var. kullanmak lazım. en azından deneyip biraz çaba göstermek lazım diye düşünüyorum. bir kere alıştıktan sonra bir daha bırakılmıyor bu meret. ama ben linux bağımlılığımdan dolayı mutluyum. windows artık benden yüz bulamayacak. özgür yazılımları sonuna kadar destekliyorum. o kadar parayı windowsa vereceğime, linux cd alıyorum katkım oluyor. bende debian hayranıyım benim gözümde eniyi dağıtım. debian diğerlerini pek deneme fırsatı bırakmadı da. birde slackware denemek istiyorum ama ne zaman olur bilmiyorum.
| 05 Kas 2008 02:20 | %100 | ![]() | ![]() | %0 |
Hızlı, Kararlı, Güvenilir bir işletim sisteminden bahsediyoruz... Çok zormuş. Denediniz mi??????. Ben Lİnux'u ilk kullanmaya başladığımda hiçbirşey bilmiyordum. Şimdi bile pek birşey bilmiyorum... Sadece gerekli şeyleri biliyorum çünkü program yazmayı düşünmedim hiç... Kurduğunuzda hemen hemen bütün donanımı tanıyor( benim bilgisayarımda herşeyi tanıdı: İntel Quadro 2.4, Geforce 7300GS, 4 GB RAM, 320 GB HD) tek sorun şu ki 4 GB ramımı 2.75 diye görüyor olması...ama 64 MB ram de bile çalışan bir sistem için yeterde artar... Bazı sorunları araştırım bir iki komutla herşeyi yapa biliyorum.
1) vista aerosunu compizden çaldı 2) vista root haklarını konusunu linuxtan çaldı 3) winows+office paketinin fiyatı linuxta bedava
4)linux vistadan daha kararlı 5) daha hızlı 6) daha güvenilir 7) şu bahsedilen linux yaygınlaşırsa virüsü yazılır olayı microsoftçuların uydurması (evet linux için yazılmış virüs veya virüsler var... sistemi test etmek için linux geliştiricilerinin yazdığı... sonuç ise linuxun root yetkileri olmadan etkilenmeyeceği...) 8)kapalı sistemler teorikte iyi gibi görünsede ihtiyaç olduğunda değişiklik yapamazsınız ama linuxta herşey sizin istediğiniz gibi olacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Daha birçok sebep var...
bazı kişiler çevrelerinde linux kullanıcısı görmediklerini yazmış... olabilir bende görmemiştim ama kullanmaya başladıktan sonra ne kadar çok kullanıcısı olduğunu ve bu kişilerin sessiz sakin ne kadar yardımsever olduklarını ve sadece bir işletim sistemini bilmediklerini anladım...
bana göre oyunlar ve görsellik önemli değil. ama bu sorun hiçbir oyun firmasının yardımı olmadan çözülmeye çalışılıyor(du ki bazı firmalar linux için oyun yazmaya başladı... neden??? çünkü linux inkar edilemez)
son söz olarak DEBİAN'ı seviyorum. DEBİAN tabanlığı dağıtımları da...
1) vista aerosunu compizden çaldı 2) vista root haklarını konusunu linuxtan çaldı 3) winows+office paketinin fiyatı linuxta bedava
4)linux vistadan daha kararlı 5) daha hızlı 6) daha güvenilir 7) şu bahsedilen linux yaygınlaşırsa virüsü yazılır olayı microsoftçuların uydurması (evet linux için yazılmış virüs veya virüsler var... sistemi test etmek için linux geliştiricilerinin yazdığı... sonuç ise linuxun root yetkileri olmadan etkilenmeyeceği...) 8)kapalı sistemler teorikte iyi gibi görünsede ihtiyaç olduğunda değişiklik yapamazsınız ama linuxta herşey sizin istediğiniz gibi olacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Daha birçok sebep var...
bazı kişiler çevrelerinde linux kullanıcısı görmediklerini yazmış... olabilir bende görmemiştim ama kullanmaya başladıktan sonra ne kadar çok kullanıcısı olduğunu ve bu kişilerin sessiz sakin ne kadar yardımsever olduklarını ve sadece bir işletim sistemini bilmediklerini anladım...
bana göre oyunlar ve görsellik önemli değil. ama bu sorun hiçbir oyun firmasının yardımı olmadan çözülmeye çalışılıyor(du ki bazı firmalar linux için oyun yazmaya başladı... neden??? çünkü linux inkar edilemez)
son söz olarak DEBİAN'ı seviyorum. DEBİAN tabanlığı dağıtımları da...
| 03 Kas 2008 13:06 | %100 | ![]() | ![]() | %0 |
he abisi birde sonlarını okudum yazının görsellikte linux ve mac os taşdevrinde yaşıyo diye bişey demişim ayıp ayıp duymamış olayım be abisi. tabi üfürmek beleş alabildiğine sallıyon. google a bir gir yada youtube a erişebilecek kadar bilgin varsa arama yap compiz-fusion olarak. bak bakalım kim taşdevrinde kim nerede. linuxdaki 3-d nin tadını çıkart videolardan çünkü kendin asla kullanamıcaksın onları. son olarak özgürlük herşeydir. köle olmaktansa 1 saatliğine özgür yaşamayı tercih ederim diyen düşünürleri hatırlatıyım.
| 06 Ağu 2008 15:39 | %100 | ![]() | ![]() | %0 |
şimdi abisi demişin ki linux için şimdilik virüs yok tutulursa olacak o koskoca yazıdan ben bu deyişi çıkardım. sana cevap vereyim ben güzel abisi. linux için var virüs yok deil en sonuncusu bundan bi kaç sene önce yazılmıştı ve vasfını şu an yitirmiş durumda. amaç neydi yazılmasında linux içinde virüs olacağını göstermek. tamam linux için virüs yazılacağını anladık şimdi şu soruyu cevaplıyalım. linux çok tutulursa virüs saldırıları başlarmı? şimdiiii şöle bi olay var genelde bu virüs denen yaratıklar linux ortamlarında yazılıp karşısına çıkıyor insanların. yani virüsleri yazanlar genelde linux kullanıcıları. adam kendine bulaşacak virüsü neden yazsın? ha tutar adam aklını denemek için yazar mı yazar virüsü nette yayar bi şekilde ama linux kullanıcısı etkilenirmi? hayır abisi etkilenmez. neden etkilenmez biliyomusun? bizde bir root hesabı ve birde kullanıcı hesabı denen olay var (ms in vistada linuxdan çaldığı yenilik dediği olay) ama tabi linux daki ms dekinden daha tutarlı ve iyi çalışıyo. şimdi bu hesaplardan yola çıkarak. birincisi sistemde bir değişiklik yapılıcaksa yada bir program oyun vsvsvs her hangi bişeyi yüklemek istediğiniz zaman pc ye sizden root parolasını soracaktır. virüs ne yapar sistemdeki dosyaları değiştirir. yani bana root parolamı sormak zorunda bu virüs denen şey değil mi? evet ama ben girermiyim parolamı hayır :). şimdi diceksin indirdiğin programda virüs varsa ne olacak al işte yedin virüsü geçmiş olsun :D hayır arkadaşım ben virüsü yemem neden biliyomusun? linux türevlerinde genelde paket yöneticileri vardır. biz kuracağımız programları paket yöneticimizden görürüz. internette arama yapmayız. linux için yazılmış ne kadar program varsa ilgili dağıtımın paket yöneticisinde yine dapıtımın serverlarındaki bütün programlar olur. bu programların adet ve sayısını saymaya çalışmak bile çok zor çünkü bana göre sınırsız her an yeni bir program eklenebiliyor. biz yani güvenliği onaylanmış paketleri kurarız sistemimize ve endişemiz olmaz. sağda solda program aramayız biz. şöle düşün arkadaşım windows için yazılmış ne kadar program varsa dünya üzerinde sen bunların hepsine sadece tek bir program sayesinde ulaşabiliyosun ve virüs-free hepsi. güzel bişey demi. peki virüs başka nereden bulaşabilir? madem programlarla bulaştıramayız buna başka yol yok mu? var internet sitesine linuxu etkileyecek bir virüs atarsın sayfaya girene bulaşmayı dener. ama ne olur nette gezerken bi anda karşında root parolası soran bir ekran bulursun. tutup root parolanı girersen sana zaten müstehak virüs sen bidaha pc kullanma bile. bu kadar bilgisizlikle seni sömürür atarlar. yani internet ten de virüs yeme tehlikesi kalmadı. son olarak msn den dosya gönderir bir insan. onda virüs varsa bulaşır. ama yine bulaşmaz. ben tanımadığım birinden aldığım dosya bana root parolamı sorarsa ben yine girmem parolamı ve bulaşacak bi şansıda kalmaz virüsün. tamam mı abisi umarım açıklayabilmişimdir. bilmeden yazmayın diyoruz millet üfürüp duruyo beah.
| 06 Ağu 2008 15:35 | %100 | ![]() | ![]() | %0 |
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ
CHIP ONLINE FORUM
- 4 Milyarlık Sistem 2 Saat Sonra ...
- Yeni İşlemci Alacagım Arkadaslar ...
- Yurtdışından iPhone satın alma ...
- İşte korsanın korkunç faturası!
- sıcaklıklar normal mi
- Sistem Tavsiyesi
- Live messenger 4 sızdı İndirin
- ingilizce tercüme konusunda yardım
- Avea'dan futbolseverlere özel ...
- Zotac 9800gt eco mu ati 5770 mi? ...daha fazlası
CHIP Online Uygulamaları
İlginizi Çekebilir
İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler
- Haber: Ubuntu'dan Apple'a hodri meydan!
- Haber: Amarok 2.0: Medya oynatıcının ilk alfası
- Haber: Windows kullanıcı mı kaybediyor?
- Makale: Windows XP: Yıkılmadı, halen ayakta...
- Makale: Pardus 2008 yayınlandı
- Haber: Firefox 3.1'in alpha sürümünün ayak sesleri
- Haber: ODTÜ'de yarışma var!
- Haber: Thunderbird 3.1: İlk beta sürüm çıktı indirin
- Haber: Anti-virüsler yöntem değiştiriyor!
- Haber: Yepyeni Safari 4.0.5 hazır; İndirin!
7 ve XP'yi aynı anda kurmak
Bu makale size Win 7 veya Win XP yüklü bilgisayarınıza diğer işletim sistemini nasıl kuracağınızı gösterecektir
Yazar: nonpasaran
M.U.G.E.N/ Mugen Nedir ?
Karakterlerinizi hazırlayın ! M.U.G.E.N ile kendi dövüş oyunumuzu yapıyoruz.
Yazar: WolfTurk
CHIP Online'da Bugün
Son Eklenen Haberler ve Makaleler
- Microsoft yeniden yarışta: IE9 ortaya çıkıyor
- Sıra dışı kasa tasarımları bir arada...
- Apple da "esinlenir"...
- GT540: Ucuz ama çok yetenekli!
- Artık videolar bambaşka olacak...
- CERN: Asrın deneyinde asrın rekoru!
- Facebook'ta bir "müptela hırsız"
- Oyun devine yasak şoku mu?
- Sadece PC ile sınırlı kalmayın!
- ODTÜ'de yarışma var!
CHIP Online’dan muhteşem kampanya!
Tıklayan herkes kazanacak...
Her hafta 1.000 kişiye TTNET Oyun'dan Platinum üyelik hediye. Sadece tıklayın, kazanın!
CHIP Online-Galeri
Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları
Türkiye'de bugün için bize sıradan gelen olaylar ilk kez ne zaman yaşandı? İşte o ilkler...
En Çok Okunan Haberler
Bu haftanın en çok okunan haberleri
- 1Rapidshare ile uğraşmayın: İşte işin kolayı!
- 2Internet Explorer 9: İndirin, deneyin!
- 3İnternette gizli kota skandalı!
- 4Karanlık internetin arama motorları!
- 58 Adımda Internet Explorer 8'i hızlandırın!
- 6Yeni Chrome hazır; İndirin!
- 7Facebook sayfanıza kim bakmış?
- 8Windows 7 başlat tuşu nasıl değiştirilir?
- 9Tarihin tozlu sayfalarına gömülen .com'lar!
- 10Yerli malı cep ortaya çıktı!
En Çok Okunan Makaleler
Bu haftanın en çok okunan makaleleri
- 1iPhone 4G: Tüm dedikodular ve gerçekler
- 2Flash ölüyor: HTML 5 Adobe'u sıkıştırıyor
- 3Veri kurtarma rehberi
- 4Google'dan kaçış planınız burada...
- 5Steam: Geleceğin oyun platformu mu?
- 6Tüm işletim sistemleri ve en iyi cepler...
- 7Altı çekirdeğin gücü: Intel Core i7 980X
- 8TOP 20: En iyi medya oynatıcı yazılımlar...
- 9Birbirinden eğlenceli 15 bilgisayar aksesuarı
- 10Büyük Windows-diyeti: PC'nizi zayıflatın
CHIP Online-Video
Son Eklenen Videolar
Dijital Fotoğraf Kursu
Okur Haberleri
Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri
- Yurtdışından iPhone satın alma rehberi!
- Avea'dan futbolseverlere özel modemler
- Compishco
- Web Günleri 2010 [20-21 Mart YTÜ/Oditorym] ücretsz
- Kingston'dan dünyanın en hızlı belllekleri
- PNY'den sessiz performans
- Ve Türk malı cep telefonu piyasada
- Opera Mini 5 ve Opera Mobile 10 çıktı
- Chromeplus 1.3.8.1sürümü yayınlandı
- Acer'ın yeni dizüstü modeli savaşa hazır
CHIP Dergisi: Mart 2010