MS açık kaynağa kaydı!
21 Mayıs 2009, 18:45

MS'in yeni arama motorunda açık kaynak izleri

Ümit Öncel
Açık kaynak kodlu yazılımlara karşı tavrı bilinen Microsoft, şimdi neden açık kaynağa başvuruyor?
MS'in yeni arama motorunda açık kaynak izleri
Microsoft açık kaynak ile barıştı mı?
Microsoft, arama motoru konusunda en büyük rakibi olan Google ile mücadelede elinden geleni ardına koymuyor. Hatta Steve Ballmer'ın açıkça arama motoru konusunda epey geride olduklarını "bir numaralı oyuncu bizden çok büyük" sözleriyle itiraf etmişti. Fakat bu Microsoft için bir engel değil. Çok ciddi kaynaklara sahip olan Microsoft ne pahasına olursa olsun aramalarda bir numaralı oyuncu olan Google'ın yerine geçmek istiyor.

Bunun için sürekli kendisini geliştiren ve taktik değiştiren Microsoft'un son stratejisini Ballmer şu şekilde ifade etmişti; "Daha karıştırıcı bir şekilde hareket edeceğiz". Belki de bu yüzden şu anda Microsoft yeni arama motorunu geliştiren ekip Hadoop'a yönelmiş durumda. Açık kaynak kodlu Hadoop, Apache'nin bir projesi.

Microsoft'un açık kaynak kodlu yazılımlara aslında çok da yakın olmadığı biliniyor. Buna rağmen görünüşe göre Microsoft, açık kaynak kodun avantajlarını da kullanarak arama motoru konusunda ciddi adımlar atmaya hazırlanıyor.


Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın




 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN


Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 10 yorum
12Sonraki
Ziyaretçi yazmış:
"Microsoft, açık kaynak kodun avantajlarını da kullanarak arama motoru konusunda ciddi adımlar atmaya hazırlanıyor."

Çalmanın resmi bu kadar açık olmamalı aslında. MS'ciler biz sizden çalmıyoruz demez artık...
22 May 2009  19:09Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
aç herifler aç,Dünyayı versen AYı ister, AYı da versen güneşi :)
google,bu zekayla devam ederse kimse onun asla rakibi olamaz.
MS,nt beri GNU dan çok kopyalar çekti,onlar sözde açık koda karşılar.
daha iyisini bedavaya sistemlerine entegre etmek varken neden komple yok olmasını istesinlerki açık kaynak kodun
22 May 2009  03:05%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
juze79 yazmış:
Ben hep microsoftun lisanslı orjinal ürünlerini kullandım ama bana hiç demedilerki al şu office bizden sana hediye olsun microsoftun gözünü para hırsı bürümüş bu aç gözlü tavırlarını hiç sevmiyorum hemde hiç!!!
--------------------------------------------------------------------------------
Bu nasıl bir yorumdur Allah aşkına böyle saçma bir düşünce nasıl oluşur ?

Madem öyle gir bir Levis mağazasına yada Damat mağazasına, ben sürekli sizin kotlarınızı, takım elbiselerinizi alıyorum bu sefer para ödemeyeceğim sizin hediyeniz olsun de, bakalım ne cevap alacaksın!

Biraz da kendine yont, ticaret yapıyorsun ve daha önce yüzünü görmediğin biri sana gelip, beyefendi ben sürekli sizden alışveriş yapıyorum bu sefer para ödemeyeceğim sizin hediyeniz olsun dese ne diyeceksin ?

Buraya kullanıcıların ve okurların kafalarındaki düşünceleri fikirleri görebilmek belki onlardan faydalanabilmek adına koyulmuş bu yorum köşesi. Saçma sapan çocukça düşünceler fikirler için değil!
22 May 2009  02:02%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Dkx64bit_TR yazmış:
Açık kaynak dediğin tek dişi kalmış canavar yazısını belki ms geliştirme labaratuarlarında görebiliriz yakında : )
Ama bazı açık kaynaklarda çin malı gibi oluyor ...
21 May 2009  22:55Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
Haberin Microsoftu yıpratmaya yönelik olduğunu düşünüyorum. Hadoop projesinin içeriğinin daha fazla anlatılması ve Microsoft'un bu projenin neresinde olduğu belirtilmesi okuyucuları daha fazla aydınlatacaktır.
21 May 2009  21:08Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
12Sonraki


Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

BlackBerry Bold 9790

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma
Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe

Fritz!Fon MT-F

Inca Drill

Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
Inca DrillDaha fazlasını aramayın...
23 Mayıs 2012 Çarşamba
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

 

Beş harika kitap kazanmak için tıklayın!

Sadece CHIP Online üyelerine özel...

 
CHIP Online üyeleri için özel olarak hazırladığımız beş e-kitabı bilgisayarınıza hemen indirmek için tıklayın.

Hemen Tıklayın


İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

En Çok Okunan Haberler


En Çok Okunan Makaleler


CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Dergisi: Mayıs 2012


Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

  • Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com
 
Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu