6 Mart 2008

En Güncel 10 Tehdit (3)

En Güncel 10 Tehdit (3)
7. Win32/Agent

Önceki Sıralama: 17
Belirlenen Oran: 1.53%

Kullanıcı bilgisini çalmaya muktedir olan malware sınıfının üyelerini tanımlar. Bunu yaparken, once kendini geçici lokasyonlara kopyalar ve daha sonar kayıt defterine anahtarlar ekler. Böylelikle, system her yeniden başlatıldığında bu kötü niyetli işlem sisteme yüklenecek ve çalışacak.

8. Win32/Obfuscated.A1

Önceki Sıralama: 4
Belirlenen Oran: 1.33%

Bu da, polimorfizm ve paketleme gibi teknikleri kullanan kötü niyetli yazılımları buluyor.

9. Win32/IRCBot.AAH

Önceki Sıralama: 26
Belirlenen Oran: 1.17%

IRCBot.AAH ise hacker'lar tarafından bilgisayarları kontrol etmek için kullanılır. Bu malware, IRC protokolünü kullanan hacker'la iletişime geçer. Kendi kopyasını yaratır ve kayıt anahtarına da bulaştığı için bilgisayar her yeniden başladığında aktif hale gelir.

10. Win32/PSW.OnLineGames.NLI

Önceki Sıralama: 14
Belirlenen Oran: 1.15%

Genellikle online oyunları oynarken bilgi toplayan keylogging ve rootkit yapabilen bir Trojan.

Giriş:

Malware nedir?

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
YORUMLAR
Toplam 17 yorum
Önceki1234Sonraki
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
Son yapılan testlere göre Avira Premium en iyisi.Nod32 3.0 versiyonuyla gümledi.Ayrıca nod32 kendi fix'ini silemiyor çünkü sürekli yeni bir fix çıkıyor.Bu yüzden millete kapak takmak isteyen arkadaş önce bir araştırsın sonra yazsın.
09 Mart 2008 Pazar, 00:28Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
M231 yazmış:
en iyisi eset smart security 3.0.621
kasperi de denedim pandayı da
güvenlik ayarını en yükseğe çıkarınca kasper ve panda bilgisayarın anasını ağlatıyor.AMA ESET KASMIYOR
bu yüzden en iyisi eset
eset smart security 3.0.621 kendi fixini siliyor
fixe tıkladığımda win32hack.av.application diyor ve siliyor.
kendi fixini halletsin diyenlere kapak olsun...
08 Mart 2008 Cumartesi, 21:05%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Bende nod32 yi beğenmiyorum o kadar iyi değil Panda 2008 güzel ama favori Ksp 7:D
08 Mart 2008 Cumartesi, 19:50%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
eset önce kendini tehtid eden nod32 fix'i kaldırsın :D
07 Mart 2008 Cuma, 23:05%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
bu nod32 önce bulduğu virüsleri bir silsin hele
07 Mart 2008 Cuma, 19:56%50Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%50
Önceki1234Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
YORUM ve TARTIŞMA
CHIP ONLINE UYGULAMALARI

iGoogle ve GoogleToolbar

Vista Sidebar

CHIP Online iGoogle UygulamasıiGoogle kullanıyorsanız Türkiye'nin en çok güncellenen teknoloji sitesini sayfanıza ekleyin!
Windows Vista Kenar Çubuğu AracıWindows Vista kenar çubuğunuzda, artık CHIP Online'daki tüm yazıları anında takip edebileceksiniz...

CHIP Online sitenizde!

Facebook Uygulaması

Sitenizi CHIP Online ile zenginleştirinCHIP Online haber, makale, inceleme ve galerilerini tüm ziyaretçilerinizle paylaşıp sitenizi zenginleştirin
CHIP Online Facebook Uygulaması21,000'den fazla kişi Facebook profillerinde, CHIP Online Uygulamasını çalıştırıyor. Siz de eklediniz mi?

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Günün Tam Sürüm Programı

Her gün tam sürüm bir yazılım

CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımını indirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.

Hemen İndirin

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Aero Duvarkağıtları

Aero için en güzel görüntüler olsa da, duvarkağıtlarını kullanmak için Vista'nız olması gerekmiyor.

diğer galeriler...

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Dergisi: Eylül 2008

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • netOne Telekom
  • Turhost