Buradasınız:

Ana Sayfa

Haberler

 
Micro-hoo!
5 Mayıs 2007, 01:19

Microsoft ve Yahoo! evlenecek mi?

Selçuk İslamoğlu
Söylentilere göre yakın zamanda bir Microsoft - Yahoo! birleşmesi görebiliriz. Taraflar sessiz.
Microsoft ve Yahoo! evlenecek mi?

Daha önce bir çok kez üzerinde konuşulan bir konunun tekrar gündeme gelmesi pek rastlantısal değil. Artık ortak bir düşman var. Google.

Özellikle DoubleClick'i satın almasından sonra Online pazarın büyük bir bölümünü ele geçiren Google'ı durdurmanın ortak yollarını arayan Yahoo ve Microsoft, böyle bir evliliğe hazır mı?

Analistlere göre böyle bir birleşmenin avantajları ve dezavantajları var. Piyasa artık cidden radikal bir değişim arayışı içerisinde. Yahoo, online arama içerisinde artık Google'ın bir rakibi olarak görülmüyor. Öte yandan Microsoft ise bir teknoloji şirketi, Windows ve Office gibi yazılım geliştiren bir şirket. Yahoo ise aksine tamamen internet şirketi.

Bazılarına göre sözleşmeler çoktan masaya yatırıldı ve üzerlerinde görüşülüyor. Microsoft "Söylentilere yorum yapmıyoruz" diyor. Yahoo! ise tamamen sessiz.

CHIP Online Yorumu:
Microsoft'un Yahoo!'yla daha önce ortak çalıştıkları alanlar olsa da, 40 milyar dolarlık Yahoo!'yla birleşmesi biraz zor görünüyor. Google'ın bu alandaki gücü arttıkça kafalardaki sorular ise, "Ya birleşirlerse ne olur?" sorusundan "Birleşmezlerse ne olur?" sorusuna kayıyor.

 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
YORUMLAR
Toplam 22 yorum
Önceki12345Sonraki
hakan007 yazmış:
bence iyi olur en azından rekabet kızışırsa o da bizim gibi kullanıcıların işine gelir

15 Mayıs 2007 Salı, 08:05Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
bosluk yazmış:
Yahoo, sayfa düzenini bozdu ve portal bir sayfa düzenine geçti. Aslında Google'ın arama motoru olarak kullanılmasının en büyük artma nedeni de bu oldu. Yoksa zaten buldukları sonuçlar aman aman farklı değil aramalarda Yahoo ile Google'ın. MS'in sadeleşme karşıtı fikrini biliyoruz epeydir :P Yani Yahoo'nun ihtiyacı olan şey aslında MS'in alacalı bulacalı sistem mantığından çok, Linux gibi sadelikçi anlayışa sahip bir ortak. Birleşirlerse evet, epey bir reklam yapılacaktır, hatta MS ürünleri içinde Yahoo reklamları ve bağlantıları konulup özelleştirme de sağlanacaktır ama, dediğim gibi. Yahoo arama sayfaları hız, sadelik ve kolay açılma ile kolay arama imkanı eski haline döndürülmedikçe Google'ı geçemez, geçmemeli de zaten :)
06 Mayıs 2007 Pazar, 18:34Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
PcMaKeR yazmış:
Süper bir birleşme olur. MS&YAHOO Vay be ne ortaklık. 40 milyar dolar neki ms için. adamlar office ile windowstan zaten rahatlıkla çıkarıyor parayı. Google ın korkması gerekir bu işten.
06 Mayıs 2007 Pazar, 00:09Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
selimhun yazmış:

Hakikaten .. çok ezici bir güç ortaya çıkar.....Bakalım... Görelim.

05 Mayıs 2007 Cumartesi, 20:43Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
abbastuzlu yazmış:
birleşseler bile google ın önünü kapatmayı başaramazlar bu onların çöküşü olur
05 Mayıs 2007 Cumartesi, 18:52Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Önceki12345Sonraki


Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
YORUM ve TARTIŞMA
CHIP ONLINE UYGULAMALARI

iGoogle ve GoogleToolbar

Vista Sidebar 2.0

CHIP Online iGoogle UygulamasıiGoogle kullanıyorsanız Türkiye'nin en çok güncellenen teknoloji sitesini sayfanıza ekleyin!
Windows Vista Kenar Çubuğu AracıWindows Vista kenar çubuğunuzda, artık CHIP Online'daki tüm yazıları anında takip edebileceksiniz...

CHIP Online sitenizde!

Facebook Uygulaması

Sitenizi CHIP Online ile zenginleştirinCHIP Online haber, makale, inceleme ve galerilerini tüm ziyaretçilerinizle paylaşıp sitenizi zenginleştirin
CHIP Online Facebook Uygulaması21,000'den fazla kişi Facebook profillerinde, CHIP Online Uygulamasını çalıştırıyor. Siz de eklediniz mi?

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler


CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Günün Tam Sürüm Programı

Her gün tam sürüm bir yazılım

CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımını indirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.

Hemen İndirin

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Teknoloji her yerde: Malezya'nın tek ayaklı köprüsü

Malezya'daki bir köprü görenleri hayrete düşürüyor: Sadece tek bir ayağı ver ve bu ayak eğik duruyor

diğer galeriler...

CHIP Online-VideoRSS-Feed

İlk InTru3d çalışması - Monsters vs Aliens
Dreamworks ve Intel'in 21. yüzyılın ilk gerçek 3 boyutlu çalışması için ortaklaşa yaptığı film şimdiden bundan sonrakileri merak ettiriyor.

En Çok Okunan Haberler


En Çok Okunan Makaleler


Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Dergisi: Kasım 2008


Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

  • Hepsiburada.com
  • Turk.Net
  • Turhost