Buradasınız:

Ana Sayfa

Haberler

Yazılım

Herkese Firefox 3
28 Ağustos 2008, 05:16

Mozilla herkesi Firefox 3'e davet ediyor

Halil Mollaoğlu
Mozilla, tüm Firefox 2'leri 3.0.1'e terfi etmeye hazırlanıyor. Firefox 2 desteği ne zaman bitecek?
Mozilla herkesi Firefox 3'e davet ediyor
Firefox: Mozilla, Firefox 2 kullanıcılarından yükseltme yapmalarını rica ediyor.
Mozilla geliştiricileri geçtiğimiz gün yaptıkları durum toplantısında Firefox 2.0.0.16'dan 3.0.1'e ana sürüm güncellemesi yapma kararı aldı. Firefox 2.x sürümleri artık otomatikman 3.0.1'e güncellenecek, fakat öncesinde kullanıcıdan izin alacak.

Güncelleme bildiriminde kullanıcıya hemen güncelleme yapma, daha sonra yapma veya hiçbir zaman yapmama seçenekleri sunuluyor. Güncelleme sonrasında özellikle Firefox eklentileri ile problemler yaşanabilir. Gerçi şu anda tüm eklentilerin yüzde 90'ı Firefox 3 için uyumlu hale getirildi. Yine de kullanıcılar kurmuş oldukları eklentilerin Firefox 3 ile uyumlu olup olmadıklarını resmi eklenti sitesinde araştırmalılar.

Otomatik güncellemeyi her halükarda engellemek isteyenler bunu kesin olarak ayarlardan kapatabilir. İster Firefox güncelleme seçeneğinin yanındaki işareti kaldırın ister about:config'deki app.update.enabled girdisini manüel olarak değiştirin.

Mozilla'nın Aralık ayında 2.x sürümlere verilen desteği bitireceği biliniyor. Yani siz ne kadar 3.0.1'e terfi etmek istemeseniz bile, Aralık'tan sonra bunu yapmanız neredeyse mecburi hale gelecek.

Download: Firefox 3.0.1 (Windows, Türkçe)

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
YORUMLAR
Toplam 15 yorum
123Sonraki
CHIP Online Ziyaretçisi yazmış:
valla Mozilla artık kullanıcıların sesini duymalı.Biraz hız ve daha iyi memory management ve daha az disk sesi duymak istiyoruz.3'de olmadı bari 4'de olsun.Halen 2. sürümdeyim.
05 Eylül 2008 Cuma, 16:00Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
BUne ya asırı ram yemeye basladı birde bunun ekletileri hala uyumlu deil tam olarak
28 Ağustos 2008 Perşembe, 23:49Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
En popüler eklentilerden tab mix plus ve unplug hala Firefox 3'e uyumlu hale getirilmedi. Sırf tab mix plus için 3. sürüme terfi etmeyenler biliyorum.
28 Ağustos 2008 Perşembe, 23:32Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
BOOMFUNKMCS yazmış:
RAM sorunu çözülmüş diyor herkes ancak aktif bir firefox kullanıcısı olarak halen RAM tüketiminden menun değilim. CPU bazen %98 leri görünce fıttırıyorum ve çözülmesi gereken en önemli unsur olduğunu düşünüyorum.
28 Ağustos 2008 Perşembe, 23:26Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
FF3 çok hızlı, ram sorunu çözülmüş ama alıştığımız eklentiler yok! hala adres çubuğuna yeni bir adres yazmadan önce yenibir sekme açmak zorundayım! halbuki FF2'de bu işi ayarlayan eklentiler vardı. şimdi esameleri bile okunmuyor. (gözüm yavaş yavaş Opera'ya doğru kayıyor!)

kardeş CTRL+T ye basarak yeni sekmeyi hemen açabilirsin
veya nightly tester tools ile o eklentileri ff3 e uyumlu yapabilirsin.
28 Ağustos 2008 Perşembe, 20:36Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
123Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
YORUM ve TARTIŞMA
CHIP ONLINE UYGULAMALARI

iGoogle ve GoogleToolbar

Vista Sidebar 2.0

CHIP Online iGoogle UygulamasıiGoogle kullanıyorsanız Türkiye'nin en çok güncellenen teknoloji sitesini sayfanıza ekleyin!
Windows Vista Kenar Çubuğu AracıWindows Vista kenar çubuğunuzda, artık CHIP Online'daki tüm yazıları anında takip edebileceksiniz...

CHIP Online sitenizde!

Facebook Uygulaması

Sitenizi CHIP Online ile zenginleştirinCHIP Online haber, makale, inceleme ve galerilerini tüm ziyaretçilerinizle paylaşıp sitenizi zenginleştirin
CHIP Online Facebook Uygulaması21,000'den fazla kişi Facebook profillerinde, CHIP Online Uygulamasını çalıştırıyor. Siz de eklediniz mi?

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Günün Tam Sürüm Programı

Her gün tam sürüm bir yazılım

CHIP Online ve GiveAwayOfTheDay işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var! Bugünün ücretsiz tam sürüm yazılımını indirmek için aşağıdaki Hemen İndirin'e tıklayın.

Hemen İndirin

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Teknoloji her yerde: Malezya'nın tek ayaklı köprüsü

Malezya'daki bir köprü görenleri hayrete düşürüyor: Sadece tek bir ayağı ver ve bu ayak eğik duruyor

diğer galeriler...

CHIP Online-VideoRSS-Feed

İlk InTru3d çalışması - Monsters vs Aliens
Dreamworks ve Intel'in 21. yüzyılın ilk gerçek 3 boyutlu çalışması için ortaklaşa yaptığı film şimdiden bundan sonrakileri merak ettiriyor.

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Dergisi: Kasım 2008

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Turk.Net
  • Turhost